X

Australia, Canada, Japonia impun sancțiuni Rusiei din cauza crizei din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Australia, Canada și Japonia au emis marți sancțiuni împotriva Rusiei, alăturându-se listei tot mai mari de țări care au luat măsuri economice împotriva țării după ce președintele rus Vladimir Putin a recunoscut două regiuni ucrainene drept state independente și a mutat forțele ruse în estul Ucrainei. 

Statele Unite, Marea Britanie și Uniunea Europeană au emis toate sancțiuni împotriva Rusiei ca reacție la recunoașterea de către Putin a Luhansk și Donețk, două regiuni controlate de separatiști pro-ruși, ca fiind state independente. Putin a mai ordonat armatei Rusești să se mute în aceste zone pentru a îndeplini „funcții de menținere a păcii”.

Când a anunțat sancțiunile Australiei, prim-ministrul Scott Morrison a spus că acestea vor include interdicții de călătorie specifice și sancțiuni financiare împotriva membrilor consiliului de securitate națională al Rusiei, a raportat Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Morrison a spus că sancțiuni mai ample vor fi extinse la regiunile controlate de separatiști și a adăugat că se așteaptă să impună mai multe sancțiuni cetățenilor ruși.

Premierul australian a mai spus că cererile de viză ucrainene vor fi mutate „în vârful grămezii”.

„Invazia Ucrainei a început deja efectiv. Această invazie este nejustificată, nejustificată, neprovocată și inacceptabilă”, a spus Morrison, potrivit ABC. „Nu putem avea vreo sugestie că Rusia are un caz just aici pe care îl urmăresc – se comportă ca niște bătăuși și bătăuși.

Într-o conferință de presă, Trudeau “fugitul” a numit acțiunile Rusiei de luni o „încălcare a obligațiilor Rusiei în temeiul dreptului internațional și al Cartei Națiunilor Unite”.

„Canada denunță, de asemenea, acțiunile militare rusești, inclusiv ordinele de a trece în Ucraina, ceea ce este o incursiune clară a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Nu vă înșelați, aceasta este o nouă invazie a unui stat suveran și este complet inacceptabilă”, a spus Trudeau.

Ca parte a sancțiunilor impuse de Canada împotriva Rusiei, Trudeau a anunțat că tuturor canadienilor li se va interzice să ia parte la „afaceri financiare cu așa-numitele state independente Luhansk și Donețk”. Canadienilor li se va interzice, de asemenea, să cumpere datorii suverane rusești.

Canada va viza, de asemenea, membri ai parlamentului rus care au votat pentru recunoașterea Luhansk și Donețk, precum și a două bănci rusești susținute de stat.

După cum a raportat Reuters, prim-ministrul japonez Fumio Kishida a declarat: „Acțiunile Rusiei dăunează foarte clar suveranității Ucrainei și contravin dreptului internațional. Criticăm încă o dată aceste mișcări și îndemnăm cu fermitate Rusia să revină la discuțiile diplomatice”.

Kishida a spus că sancțiunile Japoniei vor implica interzicerea emisiunii de obligațiuni rusești în Japonia, înghețarea conturilor bancare ale anumitor persoane ruse și restricționarea călătoriilor în Japonia. Elitele Moscovei și băncile rusești vor fi, de asemenea, vizate.

Liderul japonez a spus că detaliile sancțiunilor vor fi elaborate și anunțate în următoarele zile. El a adăugat că sursele de energie ale Japoniei nu vor fi afectate pe termen scurt datorită rezervelor suficiente de petrol și gaze naturale lichefiate. Dacă prețurile la energie încep să crească, Kishida a spus că va lua în considerare toate opțiunile posibile pentru a împiedica acest lucru să afecteze afacerile și gospodăriile japoneze.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Premierul australian a mai spus că cererile de viză ucrainene vor fi mutate „în vârful grămezii”.

    Asta-i o glumă tare bună. Din lagărul socialist, în lagărul colonie cu arest la domiciliu.

    ” Într-o conferință de presă, Trudeau “fugitul” a numit acțiunile Rusiei de luni o „încălcare a obligațiilor Rusiei în temeiul dreptului internațional și al Cartei Națiunilor Unite”.”

    Spune tovarășul Castro care a făcut același lucru câteva zile în urmă poporului canadian.
    Apărut ca proaspăt dictator, simte nevoia de a face valuri pentru a se integra în club.

  2. Cu alte cuvinte, criminalii striga: “Criminalii !!” ca sa ne arate ca adevarata problema planetara sunt rusii, nu ei

  3. O spun ca si canadian…: nu cumva Canada s-a “facut” prin invazia teritoriului “altora”?
    Cu jefuirea si asasinarea tip genocid…?

    Perfidia Albionului si ipocrizia frantujilor canadizati au dat acest specimen Canadei, spre vesnica sabotare si distrugere “din interior”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button