Statul italian a cheltuit în anul 2020 pentru pensii cu 1,1 miliarde de euro mai puţin faţă de anul anterior, ca urmare a excesului de mortalitate generat de pandemia COVID-19, a anunţat marţi institutul italian însărcinat cu securitatea socială (INPS), relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.
În anul 2020 au decedat în Italia 96.818 persoane în vârstă de peste 64 de ani. INPS estimează o medie de 13 ani de viaţă pierduţi pentru cele 20.110 de persoane decedate care aveau vârste între 65 şi 79 de ani şi o medie de 7 ani de viaţă pierduţi pentru cei 76.708 italieni cu vârste de la 80 de ani în sus care au murit în 2020 din cauza COVID-19.
Conform evaluării acelui institut, decesele provocate de pandemie se vor traduce pentru statul italian într-o „economie” de 11,9 miliarde de euro la bugetul de pensii până în anul 2029.
Circa 96,3% din excesul de mortalitate înregistrat în Italia în anul 2020 corespunde persoanelor cu vârste începând de la 65 de ani, aproape toţi pensionari, relevă datele INPS.
Italia a înregistrat până în prezent de la începutul pandemiei 151.296 de decese asociate COVID-19.
Pensia este o mare schemă Ponzi.
Pentru stat, în perioada de creștere demografică este o afacere înfloritoare, mulți cotizează însă mai putini ajung la vârsta de la care să primească banii înapoi de la stat.
Însă perioada de scădere demografică este o perioadă gravă pentru stat, sunt mai mulți pensionari decât persoane active care să contribuie, prin urmare statul pierde bani.
Soluția este plecarea din sistem pe cale naturală a pensionarilor.
După cum spunea killbill, dacă facem treabă bună, cel puțin 15% pot reduce cheltuielile cu fondurile de pensii.
În condițiile actuale, este mai bine să alegi calea sigură, să – ți asiguri bătrânețile din alte resurse și să nu stai în pensie.
Momentan, se iasă la pensie la 65 ani cu intenția viitoare să crească la 70ani.
Pentru sistem, cel mai convenabil este să ieși la pensie și să mori în câteva zile înainte să primești prima plată. Așa se asigură că rămân cu toți banii cotizați lună de lună ” în câmpul muncii”.
Ca să – i tragi în piept și să eviți o muncă de sclav până în clipa morții este necesar dezvoltarea unei afaceri proprii care să asigure fondurile necesare. De la închirierea de apartamente, la altele, asigurarea unui venit lunar stabil și de durată fără muncă (sau minimal, 1-2ore pe lună) este soluția potrivită.
Dacă afacerea este de succes, poți ieși la pensie chiar la 30-40 ani. Vinzi afacerea pe o sumă mare și ești asigurat pe tot restul vieții.
Soluția este să nu ajungi în postura de angajat, în care trebuie să plătești cel puțin 40% ( +20%tva) taxe înainte să primești banii pentru munca ta ci să ai o firmă.
JOB se traduce just over broke, adică puțin mai mult decât lefter sau în românește, doar atâți bani cât să ajungă de la un salariu la altul.
https://www.capital.ro/exclusiv-panica-vine-de-la-bruxelles-e-pericol-pentru-identitatea-noastra-digitala-chris-terhes-da-un-semnal-de-alarma-video.html
Economia „pana in 2029” (in 8 ani), in medie (pentru unul dintre peste 90 de mii asasinati) = 123.ooo euro.
Intr-un an – cca 15.000 euro.
…. totusi, cum sa fie „economie” din ceva care nu ai in posesie? … ca bugetul fiecarui an se face dupa ce incepe anul fiscal respectiv.
Oricum, este vorba de REDUCERE de cheltuieli prezumate.
Reduci cheltuielile daca „reduci” oamenii, … hm!
Pe aia care-nu-ti „fac” bugetu’, nu-i asa?
De fapt li s-au furat banii batranilor la care acestia doar aveau dreptul… drept incetat prin asasinare.