Tribunalul Bacău a anulat autorizaţia joi autorizația de construire emisă pentru parcela românească din cimitirului militar Valea Uzului şi a dispus demolarea construcţiei ilegale, transmite agenția maghiară MTI. Minuta hotărârii a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată din România. Hotărârea judecătorească nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Minuta ședinței:
- Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei de interes a acţiunii formulate de reclamanta Asociaţia Pentru Protecţia Drepturilor Minoritare Miko Imre şi respinge acţiunea principală formulată de această reclamantă ca fiind lipsită de interes. Respinge excepţia lipsei de interes şi excepţia lipsei calităţii procesual active, privind reclamanta Comuna Sânmartin. Admite în parte cererea principală formulată de reclamanta Comuna Sânmartin. Admite acţiunea conexă formulată de Instituţia Prefectului -Judeţul Bacău şi Prefectul Judeţului Bacău. Anulează autorizaţia de construire nr 69/17.12.2018 pentru lucrări de construire monument cimitir internaţional şi 50 de cruci pentru eroii români emisă de Primarul Comunei Dărmăneşti şi dispune desfiinţarea lucrărilor executate în baza acestei autorizaţii de construire. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta UAT Judeţul Harghita. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie principală formulată de intervenienta UAT Judeţul Harghita pentru lipsa procedurii prealabile. Obligă pârâţii la plata către reclamanta Comuna Sânmartin a sumei de 350 lei reprezentând cheltuieli de judecată constând în taxa de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, calea de atac se va depune la Tribunalul Bacău -secţia a IIa civilă , sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 10.02.2022
Document: Hotarâre 89/2022 10.02.2022.
În martie 2019, Consiliul Local Dărmăneşti a inclus printr-o hotărâre cimitirul militar din Valea Uzului în domeniul public al oraşului, după care, în aprilie a înfiinţat o parcelă românească în cimitirul aşezării depopulate Valea Uzului, aşezată la graniţa judeţelor Harghita şi Bacău. Anterior, cimitirul era îngrijit de comuna Sânmartin din Harghita, iar comunitatea maghiară îl considera un cimitir militar exclusiv maghiar.
Reamintim mizeria iredentiștilor maghiari care în 2019 au acoperit cu saci de gunoi, crucile soldaților români.
În data de 6 iunie 2019, mii de români au participat la sfinţirea parcelei şi monumentului românesc. Ungurii prezenţi au încercat să împiedice acest lucru, formând un lanţ viu.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Crucile NU SINT MONUMENTE.
Sa darame Judecatoria – a devenit momument (comemoreaza ceva MORT, … DREPTATEA!) devenit anti–romanesc si anti-crestin!
E pe-acolo vreun frate de-al lui Danilet?
Sau e manevrata talmudic?
Atitudinea primitiva a cetatenilor de etnie maghiara arata inca odata ca indivizii astia pur si simplu nu se obisnuiesc cu gandul ca dr bine de rau, dupa 100 de ani, formam o singura tara. Nu se integreaza, isi exacerbeaza tendintele conservatoriste intr-un sens foarte urat (nu le-a cerut nimeni sa renunte la port, limba, traditii sau valorile traditionale, doar sa accepte o convietuire, care a avut loc si in trecut. Doar sa nu repete evenimentele sangeroase din trecut)
Ei insa si in 15 martie 1990 si de multe ori de atunci, ne arata ca nu au de gand sa traiasca cu noi la un loc.
Ne obliga sa pornim la un moment dat, un proces de asimilare fortata de tipul: Acceptati sau plecati!