X

Au sosit primele trupe de soldați americani în România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primul lot de trupe americane care întăresc aliații NATO de pe flancul estic în urma unei consolidări militare rusești la granița cu Ucraina a sosit în România, a declarat ministrul Apărării Vasile Dincu. 

Statele Unite trimit aproape 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România pentru a proteja Europa de Est de potențialele contagii din cauza crizei din Ucraina.

Dincu a declarat reporterilor că primii 100 de militari americani se aflau în România, ocupându-se de logistică.

„Americanii au sosit”, a spus el marți. „Peste 100 de soldați americani specialiști împreună cu specialiștii noștri în logistică se pregătesc, ceea ce înseamnă că nu va dura mult până când restul trupelor sosesc.”

SUA au în prezent aproximativ 900 de soldați în țară, un membru NATO din 2004 și găzduiește un sistem de apărare antirachetă balistică, unii ca parte a forțelor NATO și alții în cadrul unor acorduri bilaterale separate. De asemenea, România găzduiește aproximativ 140 de soldați italieni și 250 de soldați polonezi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Daca lupta bine pe jos atunci este treaba buna. Ca motorina nu mai au prea multa…
    Daca astora, pe care ii placem, le-am luat motorina, va dati seama ca rusii pleaca in fundul gol acasa si tancurile ajung la fier vechi pe vapoare in drum spre prietenul din Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button