X

Ce părere are China în legătură cu extinderea NATO

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

China consideră că extinderea NATO nu contribuie la securitatea și stabilitatea globală, potrivit unui comunicat publicat marți pe site-ul oficial al Misiunii Chinei în UE. 

„La treizeci de ani după încheierea Războiului Rece, NATO continuă să-și extindă sfera geografică și gama de operațiuni și se angajează în politici de bloc și confruntare. Acest lucru nu este favorabil securității și stabilității globale”, se arată în declarație.

Misiunea chineză a subliniat că Beijingul „crede că securitatea regională nu ar trebui garantată prin consolidarea sau extinderea blocurilor militare”.

De asemenea, a cerut NATO „să abandoneze mentalitatea Războiului Rece și părtinirile ideologice, să respecte suveranitatea, securitatea, interesele, precum și diversitatea civilizațiilor, istoria și cultura altor țări”, precum și „să adopte o viziune obiectivă și imparțială asupra dezvoltarea pașnică a altor țări și face mai mult pentru a crește încrederea reciprocă între țări și pentru a menține pacea și stabilitatea regională”.

„Cu toate acestea, continuăm să vedem că forțe considerabile continuă să se adauge la forțele pe care domnul [președintele rus Vladimir] Putin le-a aranjat în sudul Crimeei și de-a lungul granițelor Ucrainei, inclusiv în Belarus, dar nimic nu a vizat sau vizat direct NATO. flancul estic”, a adăugat secretarul de presă.

Situația din jurul Ucrainei s-a înrăutățit în ultimele luni după ce SUA și aliații săi au acuzat Rusia că se pregătește să-și „invadeze” vecinul.

Rusia a negat în mod repetat că are intenții de a ataca vreo țară, dar a spus că își rezervă dreptul de a muta trupe pe teritoriul său suveran după cum crede de cuviință, ca parte a apărării securității sale.

Moscova a avertizat, de asemenea, că planurile NATO de a se extinde mai spre est, inclusiv în Ucraina, reprezintă o amenințare la adresa securității sale naționale.

 

 

The post Ce părere are China în legătură cu extinderea NATO appeared first on JOS BOTNITA.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button