X

Capitala Canadei declară stare de urgență pentru că poliția este depășită

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primarul din Ottawa solicită asistență federală, insistând că protestul împotriva mandatului Covid este scăpat de sub control. 

Primarul din Ottawa, Jim Watson, a declarat stare de urgență, invocând „pericol serios și amenințare la adresa siguranței și securității rezidenților”, deoarece camionagii Freedom Convoy și susținătorii lor continuă să ocupe capitala.

Mișcarea vine după ce Watson a plâns duminică mai devreme că poliția a fost depășită numeric de demonstranți și a indicat că dorește ca guvernul federal să ajute la anularea protestului.

„Situația în acest moment este complet scăpată de sub control, deoarece indivizii cu protestul sunt de acord”, a declarat Watson la radio Newstalk. „Au mult mai mulți oameni decât noi ofițeri de poliție și i-am spus șefului că trebuie să fim mult mai agile și mai proactivi atunci când vine vorba de aceste activități.”

Înainte de a anunța situația de urgență, Watson a rugat guvernul federal să „așeze și să aibă un fel de discuție, un fel de mediere pentru a rezolva această situație, deoarece acum se răspândește în toată țara”.

Declarațiile lui Watson reflectă o recunoaștere a șefului poliției Peter Sloly sâmbătă. „Nu avem resurse suficiente pentru a aborda în mod adecvat și eficient această situație, în timp ce asigurăm în mod adecvat și eficient poliția în acest oraș”, a spus polițistul de top în timpul unei întâlniri cu Consiliul de Poliție din Ottawa. Referindu-se la demonstrație la un „asediu”, el a insistat că este „ceva care este diferit în democrația noastră decât ceva ce am experimentat vreodată în viața mea”.

Aproximativ 5.000 de oameni și 1.000 de vehicule au coborât sâmbătă în centrul orașului Ottawa, alăturându-se mulțimilor deja prezente în a 10-a zi a demonstrației în curs. Un contra-protest mai mic a avut loc la Primărie.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. O sa vedem probabil ‘Batalia de la Ottawa’, ‘Pacea de la Ottawa’ sau nici una, nici alta – ci o criza economica majora, atat in Canada cat si in SUA, pentru ca nu mai are cine sa transporte alimente si marfuri. Si vinovati vor fi facuti soferii, pentru ca asta a fost si planul. CIA, cumva?…

    1. In toamna trecuta, au acuzat docherii din L:A:ca nu descarca și China ca ar fi provocat o criza a conteinerelor.Acum, a cazut magareata pe camionagii canadieni….Totdeauna se gaseste un țap ispășitor.

  2. Bineînțeles că “poliția e depășită” că poliția e făcută să lupte cu hoții, escrocii, etc și nu cu tot poporul canadian.
    Doamne ajută poporul canadian și poliția să-i prindă pe globaliști.

  3. Dreptatea este de partea celor nedreptățiți, adică Dumnezeu este cu cei calcați în picioare de cozile de topor ale plandemiștilor. Dumnezeu nu aude rugămintea mincinoșilor. Așa va fi peste tot. Iar cel care-și pune nădejdea în om, acela va pieri ca iarba câmpului. Aviz tuturor cozilor de topor de pretutindeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button