X

Presa lui Pițigoi: zici de unul, țipă doi!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dintr-un vajnic câine de pază al democrației, cum ar trebui să fie în orice țară civilizată, presa românească s-a transformat într-un pechinez timid, care latră doar la comandă și numai dacă i se pun anterior crănțănele în castron.  Din a patra putere în stat, în fața căreia au tremurat, pe rând, lideri duri, de la Iliescu și Năstase la Băsescu și Dragnea, presa a devenit un fel de a patra „putoare” în stat, care scrie numai „de bine”, laudă guvernul și aruncă tone de zoaie în capul oricui îndrăznește să aibă o părere contrară.

După doi ani de pandemie, presa românească a ajuns un fel de trompetă prin care guvernanții și-au impus agenda fripturistă. De doi ani de zile, presa a scris ce a vrut guvernul să scrie, ca un gurist cântând la crâșmă ce-i cere să cânte mușteriul care tocmai i-a pus suta pe frunte. Presa a contribuit din plin la climatul de teroare prin care guvernanții ne-au ținut închiși în case, îngroziți că „vine covidul” și, cu puține excepții (Recorder e una) a închis ochii când aceiași guvernanți au făcut zeci de milioane de euro prin firmele de partid, vânzând românilor înspăimântați măști, spirt, teste rapide, toate la suprapreț. Presa n-a zis nici pâs când guvernanții au încercat să le bage vaccinul pe gât românilor, să nu rămână cu milioane de doze neconsumate și niciun jurnalist de la marile publicații nu s-a întrebat, măcar în treacăt: cât au costat vaccinurile, cine le-a plătit și mai ales cui?

Iar când cei de la AUR a încercat să-i pună presei oglinda în față, întrebându-și susținătorii, pe pagina de Facebook, care li se par că sunt cele mai toxice și mai false „organe de presă”, aceiași jurnaliști năimiți, plus cei care n-au luat bani de la guvern, dar sunt trup și suflet dedicați cauzei progresiste și reprezentantului acesteia, USRPLUS, au sărit ca arși. „AUR face liste negre!” a fost propoziția care a străbătut aseară, ca o mantra, toate redacțiile mari din România. S-au indignat gurnaliștii pe bandă rulantă și care mai de care s-au întrebat ce ar trebui să mai facă AUR pentru a fi, în sfârșit, scoasă în afara legii? Pentru că ăsta este oful lor și al politicienilor din vechiul sistem: nu poate gurnalistul să-și mănânce tainul, nu poate guvernantul să mai fure niște milioane, că hop!, vine AUR și face liste cu ei!

Am deranjat ocupanții: Deutsche Welle atacă AUR

Dacă n-ar fi atât de ipocriți și atât de ticăloși, toți scârța-scârța ăștia pe hârtie sau în online s-ar uita nițeluș în urmă și ar vedea că nu AUR a inventat „listele”. Nu mai departe de acum câțiva ani, când Dragnea se visa un fel de lider maximo, aceiași gurnaliști care astăzi guiță că i-a pus AUR la index întocmeau cu mânuțele lor liste „ale rușinii”, trecând pe ele toate marile companii care plăteau publicitate la Antena 3 și România TV, considerate de lătrăii din presă „televiziuni toxice”. Pe atunci, presa, care astăzi urlă de indignare că a cerut AUR părerea oamenilor despre impostorii din mass-media, aplauda asemenea inițiative, iar unii semnatari, oengiști cu prestanță, au ajuns, ce să vezi, chiar parlamentari USR. Și, că tot veni vorba de USR, domnul Cioloș n-a ratat ocazia să se bage în seamă, fiindcă uitase lumea că mai există, și s-a declarat „solidar cu G4Media.ro și orice altă instituție de presă menționată drept dușmănoasă de acest partid extremist”. Musiu Julien, dar când Hotnews, condusă pe atunci de aceiași corifei care semnează azi la G4Media, juisa de bucurie publicând apelurile la boicotarea companiilor cu reclamă la Antena 3, de ce nu ați fost solidar cu Antena 3 și cu alte instituții de presă? Sau Antena 3 nu era presă fiindcă nu te pupa în fund pe tălică, iar Hotnews și G4Media sunt presă, fiindcă-ți sunt fani atât de devotați încât și subvențiile de la guvern le-au refuzat, din dragoste de progresism?

Asta ca să nu ne mai amintim, musiu Julien, că în 2019 alianța pe care o conduci, USRPLUS, publica pe pagina ei de Facebook o listă cu 13 publicații online despre care susținea că publică știri false. Adică USRPLUS are voie să numească site-urile fake-news, dar AUR nu are voie! USRPLUS avea o „inițiativă salutară, pentru salubrizarea climatului media”, în schimb AUR „face liste negre în cel mai pur stil legionar”. Păi de ce nu ar fi invers, domnilor neomarxiști? Ori suntem onești și ne asumăm, ori suntem ipocriți și una zicem, alta fumăm? Așa că, gurnaliștilor și useriștilor, încetați să mai numiți AUR „partid extremist”. Extremiști sunteți voi, care voiați să impuneți obligativitatea vaccinului, în disprețul libertății și al drepturilor omului. Și nu mai fiți așa de speriate, pârâcioase mici de prin presă și de prin USR! Nu vă mai întrebați, oripilate: „Ce-o să mai facă simpatizanții AUR? O să urmeze pumnalul sau revolverul?” Fiindcă pentru voi n-o să urmeze nimic: nici măcar un scuipat de dispreț și silă, cum ați merita.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button