X

SUA pregătesc retragerea familiilor corpului diplomatic din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

SUA ia în calcul evacuarea membrilor familiei diplomaților aflați la post în  Ucraina, deoarece Rusia a masat deja peste 100. 000 de soldați la granițele sale, potrivit unor surse diplomatice, citate de Bloomberg.

Conform planului, personalul fără misiuni ar putea pleca voluntar, în timp ce membrilor familiilor diplomaților li se va ordona să se întoarcă acasă. Un anunț în acest sens poate veni în câteva zile, potrivit oamenilor, care au cerut să nu fie citați ca surse înainte de luarea unei decizii în acest sens.

Administrația Biden și-a sporit avertismentele cu privire la o potențială invazie, pe măsură ce Rusia continuă să-și consolideze forțele în apropierea granițelor Ucrainei. O decizie de evacuare nu ar însemna că SUA este sigură că Rusia va ar fi pregătită de atac, ci pur și simplu reflectă acțiuni de pregătiri prudente pe măsură ce tensiunile cresc, a spus una dintre persoanele bine informate.

Oficialii Departamentului de Stat au refuzat să comenteze.

Blinken și Lavrov negociază pacea

La întâlnirea de azi de la Geneva, dintre secretarul de stat al SUA Antony Blinken și ministrul rus de externe Serghei Lavrov, oficialul american a fost de acord să ofere răspunsuri scrise la cererile Rusiei și să se întâlnească din nou cu omologul rus, în efortul de a rezolva pe cale diplomatică impasul din criza Ucrainei. Dar Blinken le-a spus reporterilor că „dacă Rusia dorește să convingă lumea că nu are nicio intenție agresivă față de Ucraina, un început foarte bun ar fi desescaladarea”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Blinken și Lavrov sunt ca Ribentrop cu Molotov: își strâng mana dreaptă, iar cu stânga unul ține Colt ul iar celalalt Makarov ul țintit către inima celuilalt. Urmează asaltul asupra Europei….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE