X

Mafia criminală a lui Iohannis dă bir cu fugiții, după ce a lăsat prăpăd în pădurile Bucovinei

Şoc în industria lemnului: Austriecii închid fabrica din Siret şi o parte a celei din Rădăuţi

600 de angajaţi de la fosta Holzindustrie Schweighofer vor fi afectaţi.  Jumătate din producţia fabricilor era exportată, potrivit datelor din 2020.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Compania austriacă HS Timber Group (fosta Holzindustrie Schweighofer) va închide fabrica de panouri de lemn masiv din Siret şi fabrica de cherestea din Rădăuţi la final de martie, 600 de angajaţi fiind afectaţi.

Investiţiile necesare la fabrica din Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic în condiţiile actuale de piaţă, anunţă oficialii companiei.

“O parte din operaţiunile fabricii din Rădăuţi şi întreaga activitate din cadrul fabricii de panouri din lemn masiv din Siret vor fi întrerupte începând cu 30 martie 2022, din cauza condiţiilor generale dificile de pe piaţa lemnului”, potrivit oficialilor companiei.

Potrivit Ziarul Financiar, în fabrica din Rădăuţi, o parte dintre operaţiuni, mai exact cele din fabrica de cherestea, vor fi întrerupte. Producţia de stâlpi şi grinzi din Rădăuţi va rămâne în funcţiune.

“Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret, care în prezent prelucrează cherestea de la fabrica din Rădăuţi, va fi închisă în totalitate. Capacitatea de debitare (tăierea şi rindeluirea lemnului – n.red) a fabricilor de cherestea ale HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30% odată cu aplicarea acestei măsuri”,

potrivit oficialilor companiei..

În România, HS Timber Productions îşi continuă activitatea cu două fabrici de cherestea din Sebeş şi Reci şi o fabrică de panel în Comăneşti, cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi.

Compania raporta o cifră de afaceri de 2,4 miliarde de lei în 2020 (494 mil euro), faţă de 1,8 miliarde de lei anul anterior. Compania raporta un profit de 339 milioane de lei în 2020 faţă de 78 mil lei anul anterior, arată mfinante.ro.

Ce a fost și ce a ajuns! ”Baronul pădurilor”, Gerald Schweighofer, omul care dădea cu ușa de perete când descindea peste Klaus Iohannis chiar la Palatul Cotroceni închide o fabrică din România! Aceeași Românie pusăpractic preș la picioarele sale încă din 2014, atunci când Klaus Iohannis gira afacerile așa-numitei ”coloane a cincea” săsești!

Gerald Schweighofer închide fabrica din ”Bucovina lui Flutur”

Iar fosta Holzindustrie Schweighofer, actualul grup HS Timber Productions a fost, fără putință de tăgadă, poate cea mai influentă companie străină care și-a desfășurat activitatea în România. Timorarea autorităților române în fața politicii ”verde” a austriecilor devenind proverbială! La fel ca și întâlnirile de taină pe care Gerald, capul familiei Schweighofer le avea cu președintele Klaus Iohannis, de fiecare dată când vreo instituție ”sinucigașă” își ”permitea” să controleze Holzindustrie.

Fluture, probleme…?

Dar uite că, parcă pentru a demonstra  că odată cu scăderea ”AMR”-ului de la Cotroceni, Klaus Iohannis devine tot mai mic și în ochii sistemului, bunul său camarad Gerald Schweighofer a anunțat închiderea primei fabrici din România! Mai mult decât atât, ghinion, omul lui Iohannis se plânge astfel totodată și de ”mediul legislativ instabil și măsurile restrictive de pe piața lemnului”! Culmea fiind că este vorba despre același Gerald Schweighofer care se întâlnea la începutul anului 2015 cu președintele proaspăt ales Klaus Iohannis. Pentru a îi solicita eliminarea din Codul Silvic, aflat la acel moment în dezbatere parlamentară, a regulii care limita exploatarea, pentru o singură companie, la 30 % din volumul unui sortiment industrial de masă lemnoasă din fiecare specie.

Austriecii se vaită că nu mai pot exploata destulă masă lemnoasă

Iar Iohannis s-a supus de îndată, președintele având o halucinantă ieșire publică prin care cerea eliminarea acestei limitări! Iar parcă penrtu ca semnalul să fie unul și mai devastator printre chiar oamenii președintelui Iohannis, fabrica închisă este cea de la… Rădăuți! Adică în chiar inima ”Bucovinei lui Flutur”! Acolo unde pădurile exploatate de familia Schweighofer au dispărut mai ceva ca promisiunile ”baronului” Gheorghe Flutur de salvare a ceea ce a mai rămas din ele…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button