X

Cristian Terheș: „Sub Ursula von der Leyen UE face tranziția de la democrație la tiranie”

Menirea UE a fost de dictatură de la început, însă acum se și arată public acest lucru, pentru non-conspiraționiști

Europarlamentarul Cristian Terheș  a numit acțiunile „brutale” ale poliției la o serie de proteste de izolare din Europa, făcând comparații cu viața din spatele cortinei de fier. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cristian Terheș, a numit ceea ce el a descris drept acțiunile „brutale” ale poliției la o serie de proteste de izolare din Europa la care a participat.

Terheș a făcut și comparații între autoritățile europene și vechile regimuri comuniste din estul Europei, spunând că, deși mulți trăiau în spatele așa-numitei „cortine de fier”, oamenii din UE trăiesc acum sub ceea ce se poate numi „Pumnul de Fier”.

„Sub conducerea Ursulei von der Leyen, UE trece de la democrație la tiranie”, a spus Terheș în cadrul unei conferințe de presă joi.

„Am văzut ce s-a întâmplat în 1989, în decembrie, în România, când am ieșit în stradă pentru a lupta împotriva comunismului”, a spus europarlamentarul.

„Uitați-vă unde suntem acum: din Cortina de Fier, gestionată de URSS, trăim chiar acum într-o lume… pe care ați putea-o numi cu ușurință „Pumnul de Fier”. Acesta este ceea ce a devenit UE.”

„Întrebarea pe care ar trebui să o punem cu toții este: ce suntem?” a continuat membrul grupului ECR. „Care este direcția pe care vom permite acestei UE să o ia.”

În special, europarlamentarul Cristian Terheș a remarcat ceea ce a numit acțiunile „brutale” ale poliției din Țările de Jos, oferind o fotografie celor adunați înfățișând un protestatar răpus de un câine polițist în timpul unui protest de izolare în țară, la începutul lunii.

„Ceea ce am văzut… nu mi-a venit să cred”, a spus Terhes. „Că în Europa de Vest, un departament de poliție – un guvern – ar putea trata oamenii așa cum acești oameni au fost tratați de poliția din Amsterdam pe 2 ianuarie.”

„Aceasta este doar una dintre multele imagini publicate de mass-media care au fost lansate de mass-media atunci când protestatarii nevinovați au fost mutilați de câini polițiști”, a continuat el. „Singurul lucru pe care l-au cerut acești oameni din Amsterdam – nu a fost pentru pensii mai mari, pentru salarii mai mari, pentru noi alegeri, precum cel din Belarus – singurul lucru pe care aceștia l-au cerut a fost ca drepturile fundamentale ale omului să fie respectate de către propriul lor guvern, ceea ce nu s-a întâmplat”.

Terheș a lăudat și o serie de veterani din Țările de Jos, despre care spune că au format un cordon în jurul protestatarilor pentru a-i proteja de poliție.

„Au venit și au creat o linie de apărare între aceste forțe de poliție brutale și trecătorii nevinovați”, a spus europarlamentarul. „Și dacă te uiți la imagini, vei vedea că cei care au fost bătuți primii au fost veteranii.”

„Nu sunt olandez și nu sunt cetățean al țării lor, dar trebuie să folosesc această ocazie pentru a le mulțumi pentru serviciile de care au dat dovadă”, a continuat Terheș. „Acești oameni și-au riscat viața, pentru viața și prosperitatea cetățenilor lor. Au făcut asta… în diferite operațiuni NATO și au făcut asta pe 2 ianuarie.”

Membrul grupului ECR a criticat, de asemenea, comentariile recente făcute de Emmanuel Macron, care a spus că „atunci când libertatea [individuului] amenință libertatea altora, [individul este] iresponsabil” și că „o persoană iresponsabilă nu mai este cetățean”.

„Macron a spus acum câteva zile că dacă nu ești vaccinat sau dacă nu ai certificat verde, nu mai ești cetățean”, a spus Terheș. „Știi ce înseamnă asta? Că nu ai drepturi.”

La conferință a fost prezentă și europarlamentarul italian Francesca Donato, care a criticat puternic acțiunile autorităților italiene, spunând că acestea au dus la „un adevărat colaps al serviciilor de sănătate” în țară.

Donato a condamnat, de asemenea, ceea ce a văzut ca autoritățile conducând o „campanie de ură” împotriva unei minorități formate din persoane nevaccinate din țară.

„Această minoritate este segregată și persecutată de guvern doar din motive politice”, a susținut Donato. „Mă întreb cum poate instituția UE să rămână indiferentă la toate acestea.”

O serie de țări europene au implementat restricții extrem de dure împotriva coronavirusului chinez, care introduce elemente de discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button