X

Guvernul va cere voie Comisiei Europene pentru a elimina tva-ul la alimentele de bază

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul ia în considerare și chiar va propune Comisiei Europene TVA zero la alimentele de bază, precum: carne, ulei, faină, lactate, ouă.

Rămâne de văzut dacă este o măsură ce va fi acceptată de Comisia Europeană.

La momentul actual, cota TVA pentru alimentele de bază în România este de 9%.

TVA zero la mâncare și gaze, taxe scăzute pe carburanți, măsurile radicale pentru oprirea crizei prețurilor, în Polonia

Lupta împotriva inflației aduce măsuri radicale, precum TVA zero la mâncare și gaze și reducerea taxelor la carburanți, în Polonia.

Măsurile, dintre care mai multe au fost anunțate anterior, includ o reducere la zero a TVA-ului la produsele alimentare de bază, la gazele naturale și la îngrășămintele folosite în agricultură, reduceri drastice ale TVA-ului la combustibil, de la 23% la 8%, dar și scăderi ale taxelor la încălzire și electricitate.

Polonia a fost lovită de criza energetică din Europa, care a început anul trecut, când ridicarea restricțiilor COVID-19 a impus cereri uriașe pentru stocurile epuizate de gaze naturale. În luna decembrie a anului trecut, țara a înregistrat o inflație anuală de 8,6%, cea mai mare creștere din ultimele două decenii.

Creșterea rapidă a prețurilor a afectat bugetele gospodăriilor, aducând și bătăi de cap pentru guvern. Autoritățile poloneze și-au construit popularitatea în mare măsură pe creșterea nivelului de trai al polonezilor, prin beneficii sociale generoase, scrie Reuters.

”(Programul) este menit să lase cât mai mulți bani în portofelele polonezilor”, a declarat Mateusz Morawiecki într-o conferință de presă. Premierul a spus că măsurile anti-inflație vor costa bugetul 15-20 de miliarde de zloți (3,74-4,99 miliarde de dolari).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Deci….: explodăm prețurile utilităților; cedăm suveranitatea asupra resurselor energetice de dragul…privatizărilor( Asta am mai avut, vorba lui Sandu Andrieș!); turnăm banii în buzunarele samsarilor planetari de energie; strângem lațul pe gâtul cetățeanului și a micilor afaceri până la scoaterea limbii de un cot-de dragul indicațiilor prețioase ale Ursulei; ne sinucidem financiar ca stat prin renunțarea la ultima resursă internă a bugetului: TVA ul–de dragul îndatorării *fără număr* la cămătarii planetari; închidem larg ochii în fața jafului străinilor în Țară; ne temem de trădătorii care ne-au vândut de câte ori și cui au vrut ei și *famiglie* lor până la al treilea neam; înfometăm, înghețăm, înfricoșăm până la paroxism , hăituim cu seringa și cu botnița pe toți oamenii- de dragul Marii Resetări și a minunatei noi ordini mondiale(și asta am mai avut, de la Lenin încoace !!!!!); ne rânjim recunoscători celor care * ne conduc* și ale căror averi le triplăm în fiecare an al Marelui Show Covidian.
    Da* cât mai îngădui nebunia asta ???!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button