X

Proteste masive în mai multe țări din Europa – Italia, Austria, Germania, Franța

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Peste 100.000 de oameni au mărșăluit în Franța împotriva planurilor guvernului de a introduce un permis de vaccin împotriva COVID-19.

Protestatarii au ieșit în străzile din vestul Europei în semn de protest față de cerințele privind vaccinul COVID-19, cu peste 100.000 de oameni doar în Franța pentru a se opune  planurilor guvernului de a restrânge drepturile celor nevaccinați.

În capitala Franței, Paris, protestatarii, au înfruntat frigul și ploaia sâmbătă, purtând pancarte pe care scria „Adevărul”, „Libertate” și „Nu vaccin”.

Unii l-au țintit și pe președintele Emmanuel Macron, care a stârnit un scandal săptămâna trecută când a spus că vrea să-i „enerveze” pe cei nevaccinați.

Protestatarii au replicat adoptându-i limbajul, scandând „Te vom enerva”

Ministerul de Interne francez a declarat că 105.200 de persoane au participat la protestele de sâmbătă în toată Franța, dintre care 18.000 în capitala Paris, unde poliția a raportat 10 arestări și trei ofițeri răniți ușor.

În altă parte, au fost 24 de arestări și șapte polițiști răniți ușor, potrivit ministerului, conform AFP.

Printre demonstrațiile mai mari, aproximativ 6.000 de manifestanți au participat la Toulon, în timp ce la Montpellier poliția a folosit gaze lacrimogene în timpul ciocnirilor cu protestatarii.

Peste 40.000 de persoane au protestat și în capitala Austriei, Viena, unde vaccinarea împotriva COVID-19 urmează să devină obligatorie de luna viitoare.

Poliția a spus că demonstrația a fost în mare parte pașnică.

În Germania, protestatarii s-au adunat sâmbătă în mai multe orașe, cel mai mare eveniment a avut loc la Hamburg, la care au participat aproximativ 16.000 de persoane, potrivit poliției.

Protestul a avut loc sub bannerul „Ajunge! Luați mâinile de pe copiii noștri”.

Germania, care se gândește să impună o obligativitate generală de vaccinare, a început să ofere vaccinuri cu COVID-19 copiilor cu vârste cuprinse între 5 si 11 ani luna trecută.

Proteste au avut loc și în Italia, sute de oameni din orașul Torino protestând împotriva regulilor care fac vaccinurile obligatorii pentru oricine depășește 50 de ani.

Legi mai dure intră în vigoare și pentru alții – de luni, cei nevaccinați nu mai pot folosi transportul în comun sau vizita restaurante.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Deja asociațiile medicilor de familie din diferite țări europene cer trecerea de la categoria boală pandemică la categoria boală comună având în vedere simptomele ușoare și lipsa aproape totală a complicațiilor. Adică tratată ca orice boală virală ușoară. O fi cineva să-i asculte?

    1. Cine să-i asculte? Președinții care s-au opus plandemiei au fost omorâți. Marii bancheri obligă pe toți la QR și apoi la cip, fără de care nu poți cumpăra sau vinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button