X

Administraţia SUA cere o nouă amânare a introducerii tehnologiei 5G

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Administraţia SUA cere o nouă amânare a introducerii reţelei de mare viteză 5G pentru telefoane mobile, invocând potenţiale riscuri pentru aviaţie, relatează DPA şi AFP, preluate de Agerpres. 

Secretarul Transporturilor, Pete Buttigieg, şi şeful Administraţiei Aviatice Federale (FAA), Steve Dickson, fac apel la operatorii de telefonie mobilă AT&T şi Verizon, principalele companii din domeniu din SUA, să amâne cu până la două săptămâni lansarea noilor benzi de frecvenţă 5G, programată pentru 5 ianuarie.

Punerea în funcţiune a mai fost amânată o dată, iniţial fiind prevăzută pentru 5 decembrie.

Cei doi oficiali le mai cer companiilor să amâne introducerea serviciului comercial C-Band în jurul anumitor aeroporturi-cheie până la sfârşitul lunii martie pentru a le acorda acestora suficient timp să facă testele şi actualizările necesare.

Într-o scrisoare transmisă vineri, Buttigieg şi Dickson susţin că fără această amânare ar exista riscul unei „perturbări extinse şi inacceptabile” a traficului aerian în special în condiţii de vreme nefavorabilă şi de vizibilitate redusă.

Ei mai atrag atenţia că, în caz contrar, avioanele ar putea fi nevoite să direcţioneze zboruri spre alte oraşe sau să anuleze unele zboruri, ceea ce ar produce efecte asupra întregului sistemul de transport aerian din SUA.

Administraţia Aviatică Federale se teme că tehnologia 5G ar putea interfera cu anumite dispozitive dispozitive electronice ale avioanelor.

Producătorii de avioane Airbus şi Boeing şi-au exprimat recent „îngrijorarea” în legătură cu posibile interferenţe ale reţelei 5G cu radioaltimetrele aeronavelor.

De partea cealaltă, companiile de telecomunicaţii au cumpărat drepturile de a folosi frecvenţele radio cu miliarde de dolari şi îşi doresc o lansare cât mai rapidă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ion,
    nu 30-300 GHz cred eu ca-i problema, ci 23,8 GHz si iata de ce:

    Problema ar fi că unele rețele 5G ar putea transmite date pe frecvențe apropiate cu cele găsite în natură, iar asta ar duce la influențarea sateliților de detecție a schimbărilor climatice

    ……………vaporii de apă emit un semnal pe o lungime de undă, similară cu frecvența de 23,8 gigaherți (GHz). Datele sunt monitorizate și măsurate de sateliții meteorologici

    1. Ion,
      Cred ca ar fi interesant un studiu de observare a rezultatelor expunerii organismelor vii la frecventa de 23,8 GHz.
      Daca vaporii de apă emit un semnal pe o lungime de undă de 23,8 GHz, atunci ma intereseaza cum se comporta organismele vii, care desigur ca contin apa, expuse la aceasta frecventa..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button