X

800 imigranți salvați în Mediterană în așteptarea portului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Malta refuză să primească imigranții care sunt de câteva zile pe trei nave de la diverse ONG-uri

Trei nave ONG cu aproximativ 800 de imigranți salvați în centrul Mediteranei așteaptă de zile întregi ca țările din zonă să le acorde un port pentru debarcare și avertizează că starea persoanelor de la bord se deteriorează, relatează Efe. 

Geo Barents: Determinati a tornare a salvare vite in mare - Medici Senza Frontiere Italia

Ultima dintre salvări care s-au înmulțit în aceste zile a fost efectuată de nava ONG-ului Medici fără Frontiere, Geo Barent, la ora 4 dimineața acestei zile de joi (23 dec.) când a localizat o ambarcațiune cu 76 persoane și numeroși copii, care are a salvat în câteva ore 458 persoane.

Aceste persoane s-au alăturat celor 27 pe care le-a salvat în timpul nopții, în timp ce miercuri a mai salvat alte 300 persoane în patru operațiuni care, au explicat ei, au părăsit coasta Libiei și arată rănile violențelor suferite în centrele de detenție din acea țară.

În prezent sunt 458 de migranți la bord și săptămâna trecută au murit 160 imigranți în centrul Mediteranei ca urmare a inacțiunii Uniunii Europene”, au acuzat de la Medici fără Frontiere.

Concluye la odisea del Ocean Viking | Euronews

De asemenea, așteaptă cei 114 bărbați, femei și copii salvați de Ocean Viking al ONG-ului Sos Mediterranée. „Printre aceștia sunt 30 de minori și doi nou-născuți, sosesc dintr-o situație de tortură și suferință și această așteptare nu face decât să prelungească și mai mult suferința. Mamele au suferit nașteri foarte dificile în Libia și au nevoie de tratamente medicale imediate, iar copiii dau semne de oboseală enormă și au nevoie să debarce imediat”, au explicat aceștia pe Twitter.

Pe mare, Sea Eye 4 al ONG-ului german omonim așteaptă de cinci zile cu 216 imigranți la bord. Sea Eye 4 așteaptă autorizația Italiei pentru a debarca după ce Malta a refuzat să aibă grijă de imigranți și a indicat Tunisul drept port sigur.

La ONG Sea Eye critica a la UE por la actitud de Malta ante los rescatados del mar | Sociedad | Agencia EFE

Sea Eye 4 a efectuat patru operațiuni de salvare în zona SAR (Search and Rescue) din Malta. Nava a informat centrul de coordonare maltez la fiecare pas, dar centrul a negat orice responsabilitate. Nu a răspuns la mail-urile noastre și nici nu a preluat controlul asupra operațiunilor de salvare”, au denunțat aceștia.

În ciuda faptului că sosirea imigranților din Africa de Nord este în scădere în această perioadă a anului, instabilitatea din Libia nu a oprit acest fenomen și de la 1 ianuarie până la 20 decembrie au sosit în Italia 63.713 imigranți, față de 33.394 în aceeași perioadă a anului. 2020.

Tradus de Karen Smith din La Voz de Galicia

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button