X

Regulile Consiliului „Etică” din Germania privind vaccinarea obligatorie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ofițerii de poliție stau de pază în fața unui centru de vaccinare împotriva coronavirusului de la grădina zoologică din Hanovra, Germania, pe 17 decembrie 2021. © Reuters / Fabian Bimmer

via RT

Cel mai important organism de etică din Germania a susținut ideea extinderii vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului la toți adulții, subliniind, totuși, că constrângerea directă și utilizarea „violenței fizice” asupra celor nevaccinați trebuie să rămână interzise.

Consiliul de Etică al țării a declarat miercuri că este în favoarea implementării codurlor obligatorii Covid pentru toate persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Consiliul este un organism independent, înființat sub guvernul federal și Bundestag, și oferă consiliere cu privire la aspecte juridice, etice, sociale și științifice din Germania.

Ideea inoculării obligatorii împotriva Covid-19 a fost susținută de o majoritate restrânsă a membrilor organismului, 13 din 24, în timp ce o extindere mai moderată a mandatului de vaccinare existent a primit sprijinul a 20 dintre experți. În prezent, Germania are un mandat în vigoare doar pentru anumite grupuri de lucrători din domeniul sănătății.

Ratele ridicate de vaccinare sunt cruciale pentru controlul pandemiei, a declarat consiliul, menționând că „sistemul german de sănătate își atinge limitele în multe locuri”.

„Variante virale precum Omicron și alte variante viitoare ale virusului obligă experții să reevalueze constant estimările lor privind cursul viitor al pandemiei”, a adăugat organismul.

În același timp, consiliul a avertizat că vaccinarea obligatorie – sau un mandat mai larg de vaccinare – nu reprezintă un „panaceu” (*medicament despre care se credea odinioară că vindecă orice boală) pentru a remedia situația coronavirusului. Creșterea vaccinării poate fi „justificată numai dacă este capabilă să atenueze sau să prevină consecințele negative grave ale posibilelor viitoare valuri de pandemie”. De asemenea, ar trebui să vină alături de alte măsuri, și anume o campanie de informare amplă, ușor de înțeles, pentru a promova acceptarea vaccinului, a subliniat consiliul.

Vaccinarea obligatorie nu poate rupe actualul al patrulea val pe termen scurt. În mod similar, vaccinarea obligatorie nu poate fi un panaceu pentru pandemie; poate fi considerată doar ca parte a unei strategii globale pandemice cuprinzătoare, bazată pe dovezi, diferențiate și orientate spre viitor”, se spune în comunicat.

Atunci când implementează vaccinarea obligatorie, autoritățile ar trebui, de asemenea, să depună eforturi pentru a evita înfruntarea „persoanelor vaccinate și nevaccinate” unul împotriva celuilalt. Mai mult decât atât, vaccinul obligatoriu nu trebuie să se transforme într-unul coercitiv, iar orice folosire a „violenței fizice” împotriva celor reticenți care refuză să se vaccineze trebuie să rămână interzisă, a avertizat consiliul.

În timp ce consiliul s-a opus în mod constant ideii de a lansa vaccinarea obligatorie pe parcursul pandemiei, și-a schimbat părerea, deoarece țara se confruntă cu un al patrulea val de infecții în pandemia în curs. La apariția noii tulpini Omicron, organul de etică a fost însărcinat de autoritățile țării cu reevaluarea problemei.

Autoritățile germane au anunțat deja noi restricții legate de coronavirus, care urmează să intre în vigoare pe 28 decembrie, înainte de festivitățile de Revelion.

Măsurile includ închiderea localurilor pe timp de noapte, interzicerea spectatorilor la evenimente sportive și culturale, și limitarea petrecerilor private la 10 persoane vaccinate sau recuperate.

Traducerea Karen Smith

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. A fost introdus un nou stil de dans, alaturi de cele 10 cele mai celebre. Noul stil deja subclaseaza Rumba si Cha-Cha, dar se afla (inca) in urma Samba si Salsa. Noul stil are sannse sa ajunga pe primul loc in top, fiind deja foarte popular, mai ales in Europa ! Se danseaza conform coregrafiei si scenariului serviciilor secrete, pe strazi pline de gaze lacrimogene, scutieri, pancarte, tunuri cu apa si alti fraieri

    01. Slasa
    02. Samba
    03. Omicron Cu Zmucituri
    04. Rumba
    05. Cha-Cha-Cha
    06. Funk
    07. Paso Double
    08. Zumba
    09. Waltz
    10. Tango
    11. Swing

  2. Germania a plonjat intr-un ocean de incoerenta si dezordine in gindire !
    Asta e poporul care voia sa conduca Lumea ?!
    Cititi doar prima fraza fi veti constata, cu extrema lejeritate, fractura de logica pe care o contine:
    ”Cel mai important organism de etică din Germania a susținut ideea extinderii vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului la toți adulții, subliniind, totuși, că constrângerea directă și utilizarea „violenței fizice” asupra celor nevaccinați trebuie să rămână interzise.”
    Asadar, ”vaccinare obligatorie extinsa”, dar fara ”constringere directa si interzicerea utilizarii violentei fizice asupra celor nevaccinati”
    DUMNEAVOASTRA INTELEGETI CUM SE VA FACE IN MOTORUL EUROPEI ESUATE ”VACCINAREA OBLIGATORIE EXTINSA” ???
    NOAPTEA MINTII !!!

    1. CA DOAR N-AI INNEBUNIT , VLADUT MAICA, SA-MI SPUI MIE CA MERKEL E NEMTOAICA !

      A DISTRUS GERMANIA , ACEASTA SOCIOPATA !

      FAMILIA EI SE TRAGE DINTR-UN GHETTO DIN GALITIA IAR EA A FOST TOATA VIATA EI O TROTSKISTO-KALERGISTA CU UN GUVERN PROFUND GERMANOFOB SI TRIBALIST !

      IN GERMANIA APARATUL JURIDIC ESTE TOTAL DISTRUS, NU SE MAI POATE FACE NIMIC PENTRU SALVAREA TARII DECAT PRINTR-O REVOLUTIE !

      O SPUNE AVOCATUL REINER FUELLMICH, Stiftung Corona Ausschuss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button