X

Rafila îi acuză pe românii din Diaspora: Au blocat vămile. Nu aveau de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că trebuie să înceteze presiunea foarte mare la care sunt supuşi angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei, menţionând că ei îşi fac doar datoria.  El a precizat că înţelege nerăbdarea şi nervozitatea unora dintre cei care au revenit în România, dar că ei nu aveau de făcut să se vaccineze sau să se testeze pentru a nu avea probleme la intrarea în ţară. Măsurile epidemiologice draconice impuse de ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a creat ambuteiaje în vămi.

Alexandru Rafila a declarat, duminică , la Digi 24, că sâmbătă şi duminică au fost carantinate 16.000 de persoane care au intrat în România.

“Au fost 16.000 de persoane carantinate între 18 şi 19 decembrie. Totuşi, sunt extrem de mulţi, lucrul acesta îngreunează activitatea în punctele de frontieră. Trebuie să le mulţumesc tuturor colegilor de la Direcţiile de Sănătate Publică, mai ales cele din vestul ţării şi de pe Aeroportul Otopeni, fac eforturi extrem de mari şi pentru că sunt aşa multe persoane care fie nu sunt vaccinate, fie nu sunt testate la intrarea în ţară, lucrul ăsta îngreunează foarte mult traficul şi intrarea pe teritoriul naţional şi generează foarte multe decizii de intrare în carantină. Oamenii trebuie să înţeleagă că aşa cum respectă legislaţia ţărilor în care lucrează sau în care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene aceeaşi abordare trebuie să fie şi atunci se întorc acasă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că va fi suplimentat numărul angajaţilor DSP din punctele de trecere a frontierei.

“Colegii de la Direcţiile de Sănătate Publică lucrează cu 25% din efectivul total al fiecărei Direcţii de Sănătate Publică în punctele de frontieră şi o să încercăm în cursul zilei de mâine, poimâine, să suplimentăm aceste efective, fie cu colegi de la alte Direcţii de Sănătate Publică, fie cu medici rezidenţi din universităţile şi facultăţile de medicină din zona frontierei de vest”, a transmis Alexandru Rafila.

Social-democratul a fost întrebat cum vor controla autorităţile situaţia în condiţiile în care mulţi dintre ei intraţi în ţară au spus că nu vor respecta carantina.

“Controlul respectării carantinei revine în mare măsură colegilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi e normal să fie aşa. Cred că trebuie să fim serioşi, să ne gândim că prin decizia nerespectării carantinei, dincolo de încălcarea legii, punem în pericol alte persoane. Măsura aceasta a carantinei este o măsură de sănătate publică să protejeze comunitatea în care trăim. Nu cred că suntem inconştienţi şi acceptăm să răspândim cu bună ştiinţă o boală transmisibilă care poate să fie fatală în unele situaţii. E important colaborarea cu efectivele MAI, atât la intrarea în ţară, cât şi la verificarea respectării carantinei”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Acesta consideră că trebuie să înceteze presiunea exercitată asupra angajaţilor DSP din punctele de trecere a frontierei.

“Faptul că mulţi dintre colegii noştri în acest moment sunt supuşi unei foarte mari presiuni, mă refer la colegii de la Direcţiile de Sănătate Publică, care acţionează în punctele de trecere a frontierei, trebuie să înceteze şi ei nu fac altceva decât să încerce să protejeze siguranţa cetăţenilor acestei ţări, ei îşi fac datoria. Cred că toată lumea trebuie să înţeleagă că dacă îi blamăm şi îi demobilizăm atunci când o să vină noul val pandemic o să avem probleme foarte mari tocmai pentru că nu respectăm nişte funcţionari publici specializaţi şi care pot să ajute la trecerea peste acest val pandemic”, a explicat ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că este nevoie de solidaritate şi responsabilitate în acest moment.

“Înţeleg nerăbdarea şi nervozitatea unora, dar nu aveau altceva de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze ca să nu aibă probleme la intrarea în România. Lucrul acesta il fac atunci când merg în ţările din vestul Europei, dar în mod paradoxal, nu îl fac atunci când se întorc acasă, nu este în regulă şi cred că trebuie să fim toţi solidari şi responsabili în acest moment”, a mai spus Rafila.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Cea mai nocivă combinație se află acum în Guvernul României: Ciucă și Rafila!
    Nu mai poate premierul Ciucă de grija noastră! Ceea ce nu a semnat fostul premier semnează acum ,,Ciucă al nostru”! Dacă semnează pentru vinderea reactoarelor de la Cernavodă în plină criză energetică, e clar că nu are de gând să apere poporul român! Dintr-o astfel de funcție, acest personaj e clar că-și dorește dictatura militară! Face treaba mică pe jurământul militar! El trebuie acum să fie fidel celor care i-au hrănit orgoliul de a fi premier!

    Care sănătate pentru români? Prioritară este pecetluirea, adică introducerea unor dispozitive în corpurile noastre care se solidifică după injectare și cu ajutorul cărora putem fi controlați și influențați!

    Cine nu rezistă acestor experimente nu are decât să crape! Jurămintele militare, medicale și de fidelitate față de poporul român sunt pentru proști! Importante pentru ei sunt jurămintele față de ocultă!
    https://ortodoxinfo.ro/2021/11/07/vaccinatii-au-un-cod-pe-care-il-capteaza-bluetooth-ul-telefonului-in-ce-scop/

    De asemenea, și domnul Rafila este ispitit să joace un joc sinistru. Își pune miere pe limbă ca să nu se observe fierea din spatele vorbelor mieroase! Chiar vrea să credem că e interesat de sănătatea noastră? Omul e de un cinism înspăimântător, așa că Dumnezeu să-i ajute pe români să scape de el!

    Jocul ,,de-a Satana” este un joc periculos în care sper să NU intre mâine politicienii români puși să voteze Certificatul Covid. Nimeni nu are dreptul de a vota legi prin care statul să aibă dreptul de a face ce vrea cu trupurile și cu sufletele noastre!

    Modificarea genetică realizată prin aceste seruri experimentale este un afront adus lui Dumnezeu, la care un creștin nu trebuie să fie părtaș. Acceptarea identității digitale în propriul corp este PECETEA antihristică. Aici nu mai e de glumit! Citiți Apocalipsa, capitolele 13 și 14! E demonstrat că vaccinații primesc un cod ușor de captat cu un telefon bun. Dacă vrem să ne mântuim, nu trebuie să primim un număr în locul numelui de Botez! Nu ne mai mântuim dacă primim numărul fiarei al cărui semn este 666! Iată vaccinul vine la pachet cu cu codul QR care are și 666! Probabil, într-o următoare etapă, se va găsi o modalitate de a avea și codul QR pe braț!
    Dacă vrem să ne mântuim, să nu intrăm în hora satanei prin vaccipare și prin primirea codului QR!

    Să nu ne așteptăm ca toți clericii să ne avertizeze că serurile experimentale conțin PECETEA! Există și printre ei securiști! Acum trebuie să aleagă dacă rămân cu securitatea sau cu Dumnezeu!

    1. Problema este ca NICAIERI nici macar la televiziunea asa zisa libera nasul nu spune despre aceste nanoparticule procesoare, si nu e corect sa nu informeze oamenii.
      Vine cu tratamente, care nu au nici un rost cand esti cipat

  2. Fir- ati voi sa fiti de nenorociti cu valul vostru MINCINOS, deja borcancul vostru sta pe fata noastra de mult timp si nervii nostri stau sa explodeze, sa vezi cand va veni furia poporului asupra voastră de de javre, ce a pățit ceausescu e nimic pe langa ce va fi pt voi! Pt ca si asa tara este vândută…munca ne.ati luat.o …ati vandut tot ce era de vandut …acum va atingeti si de copiii nostri…stai sa vezi cand or vedea părinții ca le mor copiii de la serul ucigaș ce va ieși…vai mama voastra va fi nenorocitilor! Si in gaura de șarpe va vom gasi!

  3. Ăștia sunt votanții nazistului,acuma ii tine afara din țara,oare se împlinește ce spune Pr Arsenie,că în jurul României va fii foc și nu vor putea sa vina românii în tara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button