X

Evreii se simt responsabili de plandemia C0VID-19 și acuză de antisemitism întreaga planetă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Negarea Holocaustului și teoriile conspirației inundă rețelele sociale și internetul și alimentează antisemitismul în întreaga lume. UNESCO a anunțat că Facebook va lua măsuri pentru a contracara dezinformarea. De Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, Guterres și Bachelet fac apel la unitatea globală pentru a învinge ‘ura’.

Un viento de locura arrasa al mundo, advierte el Secretario General | Noticias ONU

În timpul crizei COVID-19, supremaciştii albi şi neonaziştii renasc, organizându-se şi recrutând peste graniţe, intensificându-şi eforturile de a nega, distorsiona şi rescrie istoria, inclusiv Holocaustul, a alertat António Guterres, secretarul general al ONU. António Guterres a spus într-un mesaj video pentru Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, că pandemia le-a oferit o nouă ocazie de a ataca minoritățile pe motive de religie, rasă, etnie, naționalitate, orientare sexuală, dizabilități și regim de imigrație.

Ziua Internațională onorează memoria a șase milioane de evrei și a mai multe milioane(fake news istoric) pe care naziștii și colaboratorii lor au uciși sistematic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Anul acesta, aniversarea este sărbătorită în umbra pandemiei de COVID-19, care a scos la iveală fisurile și nedreptățile care există de mult timp în societățile noastre și a contribuit la renașterea antisemitismului și xenofobiei”, a spus el.

Pentru șeful ONU, Holocaustul a fost punctul culminant a două milenii în care evreii au fost victime ale discriminării, atacurilor, expulzărilor și crimelor periodice. Ar fi trebuit să pună capăt antisemitismului pentru totdeauna. Dar nu a facut-o. Antisemitismul, din păcate, încă există.

„Este urgent să ne unim forțele pentru a-l opri. Când avem în vedere recuperarea din pandemia COVID-19, trebuie să corectăm slăbiciunile și lacunele expuse de aceasta și să ne consolidăm legăturile reciproce, bazate pe umanitatea noastră comună”, a spus el.

El a adăugat că 2021 ar trebui să fie un an al redresării și al vindecării societăților „rupte” în care ura a prins rădăcini „prea ușor”.

Amintindu-i pe cei care și-au pierdut viața în Holocaust și onorându-i pe cei care au supraviețuit, Guterres a spus că cel mai bun tribut pe care umanitatea le poate plăti este crearea unei lumi de egalitate, dreptate și demnitate pentru toți.

Minciuni dăunătoare

Auschwitz-Birkenau, cel mai mare centru de exterminare nazist, a fost eliberat pe 27 ianuarie, în urmă cu 76 de ani.

„În această zi a amintirii și a durerii, ni se amintește de oroarea la care pot duce ura și minciunile”, a declarat Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului într-o declarație de până acum.

Adăugând la mesajul secretarului general, Michelle Bachelet a anunțat că Congresul Evreiesc Mondial a raportat o creștere cu 30% a insultelor antisemite pe rețelele sociale importante din noiembrie 2019.

„Cu o vigoare reînnoită, teoreticienii conspirației leagă din ce în ce mai mult ideologiile politice extreme și iluziile antisemite, țesând minciuni și minciuni elaborate care îi fac pe evrei individuali sau comunitatea evreiască în ansamblu responsabil pentru fiecare tip de guvernare care eșuează”, a denunțat ea

Ea a adăugat că, alimentate de lideri de opinie iresponsabili și amplificate și legitimate de motoarele excepțional de puternice ale mass-media digitale, aceste inventii pline de ură sunt profund dăunătoare în sine și pot reprezenta o amenințare reală de violență.

„Ca și în anii 1930, minciuna, ura, țapul ispășitor și dezumanizarea rup și fibra noastră socială. Cuvintele au consecințe”, a subliniat ea.

Bachelet a cerut guvernelor și platformelor digitale să-și reevalueze urgent responsabilitatea de a activa sau de a participa la astfel de tendințe.

„Trebuie să respingem minciunile. Trebuie să ne asigurăm că discursul public se bazează pe fapte, că reflectă în mod obiectiv adevărul, inclusiv adevărul fundamental al drepturilor și demnității noastre egale ca ființe umane. Trebuie să investim în educația pentru drepturile omului pentru a contracara discriminările și teoriile conspirației nefondate și toxice”, a cerut ea.

Înaltul Comisar a dat asigurări că a învăța lecțiile secolului al XX-lea înseamnă a înțelege că este necesar să ne ridicăm și să apărăm drepturile omului, „pentru ca umanitatea să poată supraviețui”.

Zapatos confiscados a prisioneros en el campo de concentración de Majdanek, ubicado en la ciudad polaca de Lublin. Exposición en préstamo en el Museo Conmemorativo del Holocausto de Estados Unidos

Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele UnitePantofi confiscați de la prizonierii din lagărul de concentrare Majdanek, situat în orașul polonez Lublin. Expoziție împrumutată la Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite

Inițiative pentru înăbușirea adevărului despre farsa secolului, holocaustul

În acest context, UNESCO a anunțat o serie de inițiative pentru combaterea negării antisemitismului în cadrul ceremoniei virtuale de comemorare a Zilei Internaționale.

UNESCO, Congresul Mondial Evreiesc și Facebook s-au unit pentru a se asigura că negarea, denaturarea și dezinformarea despre Holocaust nu sunt răspândite pe platforma de socializare. Începând de astăzi, platforma își va redirecționa utilizatorii care caută termeni asociați Holocaustului, către site-ul web https://aboutholocaust.org/en, în afara Facebook.

Vezi și Attali – „Suveranismul” este antisemitism și trebuie oprit

Organizat de Congres și UNESCO, site-ul prezintă faptele istorice ‘corecte’ despre Holocaust. Această inițiativă vine după anunțul Facebook din octombrie 2020negarea tragediei va fi interzisă pe toate platformele sale și reflectă un angajament comun al celor trei organizații de a contracara antisemitismul, care a fost în creștere în ultimii ani, în special în rețelele de socializare.

Audrey Azoulay, directora general de la UNESCO, aboga por un periodismo valiente ante los desafíos de hoy

Transmiterea istoriei Holocaustului este cheia pentru combaterea teoriilor actuale despre negare și conspirație. Este esențial pentru a ajuta oamenii să dobândească abilitățile necesare pentru a respinge antisemitismul, rasismul și ura și pentru a-i provoca pe cei care încearcă să exploateze ignoranța. Trebuie să ne unim forțele pentru a împărtăși informații obiective și de încredere pe platformele de social media. Acest parteneriat marchează un pas foarte semnificativ în direcția corectă”, a declarat directorul general UNESCO, Audrey Azoulay.

Pentru a contracara antisemitismul și negarea Holocaustului, agenția a mobilizat și guvernele. Cu o contribuție de 1,6 milioane de dolari, Canada s-a alăturat listei țărilor care investesc în programul global al UNESCO de promovare a educației pe această temă ca instrument de prevenire a viitoarelor genocide, implementat împreună cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite din Washington DC.

Q&A: Irwin Cotler on the belief of an individual to change society - The Globe and Mail

„Ne vom alătura UNESCO pentru a acorda prioritate educației privind antisemitismul și prevenirea genocidului”, a declarat profesorul Irwin Cotler – fost ministru al justiției din Canada – trimisul special al Canadei pentru păstrarea amintirii Holocaustului și combaterea antisemitismului.

Porträts im Kölner Hauptbahnhof: Luigi Toscano zeigt „Bilder gegen das Vergessen“ | Kölner Stadt-Anzeiger

UNESCO a primit, de asemenea, la sediul său din Paris, expoziția fotografului Luigi Toscano, „Să nu uităm”, cu portretele a peste 200 de supraviețuitori ai persecuției. Expoziția se desfășoară până pe 12 februarie și este cea mai mare instalație a proiectului din lume, văzută deja de peste un milion de vizitatori din întreaga lume.

Mesajul obedientei Angela Merkel

Canciller alemana expresa preocupación por el creciente racismo en Alemania

În cadrul primului Memorial al Victimelor Holocaustului, Angela Merkel a adăugat că antisemitismul trebuie dejucat, „fie el fățiș sau voalat”.

„Onorăm victimele Holocaustului amintindu-le și învățând din dificila lor situație. Aceasta este responsabilitatea noastră eternă, pentru generațiile actuale și viitoare”, a afirmat în mesajul său video către puternicul eveniment online, tradus din germană.

Merkel a exprimat profunda sa rușine față de măcelul catastrofal a milioane de evrei europeni de către Germania nazistă – cunoscută în ebraică drept Shoah – și pentru „trădarea tuturor valorilor civilizate, comisă sub regimul național-socialist”.

Cancelarul Germaniei a subliniat că „este și rămâne responsabilitatea eternă a Germaniei” de a aminti Holocaustul și de a comemora victimele: evrei europeni, sinti și romi, prizonieri politici și intelectuali polonezi, prizonieri de război, rezistență, homosexuali, persoane cu dizabilități și „nenumărați alți bărbați, femei și copii, care au fost umiliți, persecutați, torturați și uciși”.

Nu trebuie să uităm niciodată aceste persoane și de destinele lor”, a subliniat.

Merkel și-a încheiat discursul cu o mulțumire specială către supraviețuitorii care „și-au adunat puterea” pentru a spune povestea vieții lor.

Relătarile lor de primă mână ne arată cât de vulnerabilă este demnitatea umană și cât de ușor pot fi încălcate valorile care susțin conviețuirea pașnică”, a spus ea.

tradus (plus fotografiile) de Karen Smith din news.un.org

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Eu stiu ca Holocaustul evreilor, proclamat de statul Israel si de catre toti slugoii Ocultei, este de fapt un Holocash, adica un tribut pe care-l platesc jidovilor, toate statele-Colonii, pe cand adevaratul Holocaust este reprezentat de Genocidul impotriva propriului popor, comis de elitele isreliene vandute si criminale!

  2. Groaznica preluare – propaganda fraudei talmudiste care este echivalentul intelectual al crimeo impotriva umanitatii, desigur a celei goym care nu vrea sa traiasca in minciuna.
    Era mai usor de inteles publicarea uni sumar, de tipul: marxistii din toata lumea sar la gatul oamenilor care respecta ADEVARUL istoric si realitatea fizica!
    Nu inteleg care este sensul preluarii totale, in detaliu a acestui deranj mental, diareea psihica. – scuze celor iubitori de jidani si celor care “nu se baga”….

  3. Problema nu ma intereseaza si nu am niciun interes de a citi articolul !!!
    Ajunge ca Romaia isi plateste ”cotizatia” pentru holocaust !!!
    In rest, GATA, AJUNGE !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button