X

Iată cum sunt raportate fals datele despre vaccinare și mortalitate covid

Riscul/beneficiul vaccinurilor Covid este, probabil, cel mai precis măsurat printr-o comparație a ratei mortalității pentru toate cauzele dintre vaccinați și nevaccinați, deoarece nu numai că evită majoritatea factorilor de confuzie în ceea ce privește definiția cazului, dar îndeplinește și definiția OMS/CDC a „eficacității vaccinului” pentru mortalitate. Examinăm cel mai recent raport de supraveghere a mortalității prin vaccin ONS din Regatul Unit, care oferă informațiile necesare pentru a monitoriza această comparație crucială în timp.

La prima vedere, datele ONS sugerează că, în fiecare dintre grupele de vârstă mai înaintate, mortalitatea de orice cauză este mai mică la cei vaccinați decât la cei nevaccinati. În ciuda acestor dovezi aparente care susțin eficacitatea vaccinului – cel puțin pentru grupele de vârstă mai în vârstă – la o inspecție mai atentă a acestor date, această concluzie este pusă la îndoială din cauza unei game de inconsecvențe și anomalii fundamentale în date. Oricare ar fi explicațiile pentru datele observate, este clar că acestea sunt atât nesigure, cât și înșelătoare.

În timp ce diferențele socio-demografice și comportamentale dintre vaccinați și nevaccinați au fost propuse ca posibile explicații, nu există dovezi care să susțină oricare dintre acestea. După briciul lui Occam, credem că explicațiile cele mai probabile sunt clasificarea eronată sistemică a deceselor între diferitele categorii de nevaccinați și vaccinați; întârzierea sau neraportarea vaccinărilor; subestimarea sistemică a proporției de nevaccinați; și/sau selecția incorectă a populației pentru decesele cauzate de Covid

Articolele noastre recente [1, 2] au susținut că cea mai simplă și mai obiectivă modalitate de a evalua riscul/beneficiul global al vaccinurilor Covid-19 este de a compara ratele de mortalitate de orice cauză a persoanelor nevaccinate cu cele vaccinate în fiecare grup de vârstă separat. Pentru o astfel de evaluare avem nevoie de date periodice precise atât despre decesele pe categorii de vârstă, cât și despre numărul de persoane vaccinate/nevaccinate din fiecare grupă de vârstă pentru perioada respectivă.

Orice erori sistemice sau părtiniri pot duce la concluzii care sunt inversiuni ale situației reale. De exemplu, pur și simplu raportarea deceselor cu o săptămână întârziere atunci când este lansat un program de vaccin va duce (cu certitudine statistică) la orice vaccin, chiar și un placebo, care aparent reduce mortalitatea.

Aceeași iluzie statistică se va întâmpla dacă orice deces al unei persoane care are loc în aceeași săptămână în care persoana este vaccinată este tratat ca un deces nevaccinat, mai degrabă decât vaccinat [16].

Guvernul Regatului Unit (prin diferitele sale agenții relevante) a fost mai bun decât majoritatea țărilor în furnizarea de date detaliate despre cazurile de Covid și decesele indexate în funcție de starea vaccinului. Cu toate acestea, în [1] am evidențiat absența datelor relevante privind mortalitatea pe categorii de vârstă pentru Anglia și inconsecvențele majore în datele furnizate de diferite agenții.

Cele mai îngrijorătoare sunt estimările foarte diferite furnizate de UKHSA (Agenția pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit) și ONS (Oficiul pentru Statistică Națională) cu privire la numărul de persoane vaccinate și nevaccinate. Rapoartele de la UKHSA folosesc estimări din baza de date NIMS (National Immunization Management Service) [10], în timp ce estimările din ONS se bazează pe respondenții la recensământul din 2011 și pe pacienții înregistrați la un medic de familie în 2019. De aici „populația” ONS England (care prin urmare, include doar persoane în vârstă de cel puțin 10 ani) este de numai aproximativ 39 de milioane, comparativ cu aproximativ 49 de milioane enumerate în NIMS. În timp ce ne concentrăm pe mortalitatea în funcție de starea de vaccinare, estimările periodice precise pentru proporția de persoane vaccinate sunt, de asemenea, cruciale pentru a determina eficacitatea vaccinului, deoarece aceasta este pur și simplu o comparație între „cazuri”, spitalizări și decese la 100.000 vaccinați și nevaccinați.

O indicație a cât de important este acest lucru este ilustrat de cel mai recent raport UKHSA [3] care a arătat că, în fiecare grup de vârstă peste 29 de ani, rata cazurilor de Covid a fost mai mare în rândul celor vaccinați decât al celor nevaccinați.


Ca răspuns la solicitarea noastră, ONS include acum numerele de decese de toate cauzele clasificate pe vârstă în funcție de statutul de vaccinare în [7].

Din păcate, în timp ce sunt furnizate date separate pentru grupele de vârstă 60-69, 70-79 și 80+, există doar un singur grup de date pentru grupa de vârstă 10-59.

Rata mortalității (decese la 100.000 de persoane) pentru toate grupele de vârstă derivată din datele neajustate este prezentată în Figura 2. În mod clar, primele săptămâni arată o rată a mortalității mai mare pentru grupele de vârstă mai în vârstă, care este mai mare pentru grupele de vârstă mai înaintată.

Figura 2

 

În compararea ratelor de mortalitate între vaccinați, în mod curios, în grupa de vârstă „cea mai tânără”, rata mortalității este în prezent de aproximativ două ori mai mare pentru cei care au primit cel puțin o doză de vaccinare comparativ cu cei care nu sunt vaccinați, așa cum se arată în Figura 3.

Figura 3

Cu toate acestea, deoarece acest grup include o gamă atât de largă de vârstă, este posibil ca această statistică extrem de tulburătoare să rămână puternic confundată în funcție de vârstă. Prin urmare, fără o clasificare mai fină a vârstei, este imposibil de spus care ar putea fi diferența reală a deceselor de toate cauzele.

De ce confuzia de vârstă nu a fost evidentă în săptămânile 1 până la 5, când doar cei mai vulnerabili erau vaccinați, rămâne neexplicat.

Acolo unde grupele de vârstă sunt mai restrânse, 60-69, 70-79 și 80+, efectele de confuzie ale vârstei sunt oarecum atenuate, iar datele par să arate (în fiecare dintre aceste grupe de vârstă) o mortalitate mai mică de toate cauzele pentru cei vaccinați, comparativ cu celor nevaccinati. A se vedea figurile 5, 6 și 7

Rețineți că din figurile 5-7 am putea concluziona că cei nevaccinați se confruntă cu o rată de mortalitate din toate cauzele mai mare decât cea cu care se confruntă cei vaccinați, deoarece suportă povara unei mortalități mai mari cauzate de covid-19.

Acesta este ceva la care vom reveni în Secțiunea 3.

In anii precedenți, fiecare dintre grupurile de 60-69, 70-79 și 80+ are vârfuri de mortalitate în același timp pe parcursul anului (inclusiv în 2020, când toți au suferit în același timp vârful Covid din aprilie).

Cu toate acestea, în 2021, fiecare grupă de vârstă are vârfuri de mortalitate non-Covid pentru cei nevaccinați, la un moment diferit, și anume momentul în care programele de lansare de vaccinare pentru acele cohorte ating un vârf.

Compararea mortalității vaccinate și nevaccinate

O examinare a acestor grupe de vârstă mai înaintată relevă o problemă fundamentală diferită cu datele, care devine evidentă atunci când ne uităm la alte cauze de deces decât Covid.

Privind mortalitatea non-covid, eliminăm semnalul decesului Covid din date și analizăm modelele de mortalitate în schimbare cauzate de alte cauze de deces, cum ar fi cancerul, bolile de inimă, accidentele și așa mai departe. Când facem acest lucru, observăm diferențe de neînțeles în ratele mortalității non-Covid (adică, toate cauzele minus mortalitatea Covid-19)

Lăsând deoparte grupa de vârstă 10-59 din cauza probabilei confuzii de vârstă, datele par să arate (în fiecare dintre grupele de vârstă mai înaintate) o rată a mortalității non-Covid semnificativ mai scăzută pentru cei vaccinați, comparativ cu cei nevaccinati.

În mod clar, grupa de vârstă corespunzătoare pentru cei nevaccinați are o medie semnificativ mai veche decât cea pentru acea grupă de vârstă, cu valori min/max care sunt mult mai mari decât ne-am putea aștepta de la tabelele de viață. În schimb, pentru cei vaccinați, grupa de vârstă corespunzătoare de viață este semnificativ mai tânără decât ne-am aștepta de la tabele de viață.

Intuitiv – așa cum ar fi cazul oricărui alt vaccin – ne-am aștepta să vedem rate de mortalitate non-Covid puțin mai mari la cei vaccinați decât la cei nevaccinați, deoarece cei mai expuși riscului de deces erau cel mai probabil să fie vaccinați și este posibil să fi existat efecte adverse. efectele vaccinului.

Mai mult decât atât, ne-am putea aștepta să vedem, la începutul lansării vaccinului, o mortalitate mult mai mare pentru cei vaccinați, deoarece persoanele cu comorbidități au fost prioritare pentru vaccinarea Covid. În schimb, cei vaccinați par să aibă sănătatea oamenilor mult mai tineri.

Luați în considerare la ceea ce asistăm aici. Avem un vaccin ai cărui destinatari suferă mai puține decese din alte cauze decât covid și, prin urmare, beneficiază de o mortalitate îmbunătățită. Pare foarte puțin probabil ca acest lucru să provină din vaccin, deoarece cel mai bun lucru la care putem spera este că vaccinul nu provoacă reacții adverse care să conducă la decese suplimentare non-Covid.

În schimb, avem cei nevaccinati care suferă o mortalitate crescută non-Covid, mai ales pe termen scurt, aproape de lansarea vaccinului pentru fiecare grupă de vârstă. Acest lucru este enigmatic. Are vaccinul beneficii pe termen scurt dincolo de reducerea deceselor de Covid? Covid-ul nedetectat crește mortalitatea la cei nevaccinați într-un mod care se prezintă ca alte cauze de deces?

Dacă da, de ce ar fi eșalonat de perioadele de lansare a vaccinului pe grupe de vârstă? Niciunul dintre aceste motive posibile nu are sens, așa că trebuie să căutăm în altă parte o explicație mai plauzibilă.

Singurul lucru care iese în evidență este că, în comparație cu valorile istorice ale mortalității, nu numai că există o diferență în mortalitatea de orice cauză între vaccinați și nevaccinați, dar ratele de mortalitate par să difere semnificativ de normele istorice, așa cum se evidențiază în tabelele de mortalitate statistice.

Prin simpla comparație cu valorile vitale, cei vaccinați par să sufere o mortalitate mai mică decât ne-am aștepta (și aceasta este într-o perioadă de mortalitate sezonieră așteptată) și invers pentru cei nevaccinați.

Acest lucru este foarte ciudat.

Alte dovezi ale problemelor cu datele pot fi observate atunci când luăm în considerare ratele de mortalitate non-Covid ale diferitelor categorii de persoane vaccinate. Persoanele vaccinate sunt clasificate în trei categorii diferite, și anume: „în termen de 21 de zile de la prima doză”, „cel puțin 21 de zile după prima doză” și „a doua doză”.

Cu toate acestea, în fiecare categorie de vârstă, mortalitatea fluctuează într-un mod sălbatic, dar consistent.

De exemplu, rata mortalității non-Covid vaccinate cu două doze este în mod constant mult mai mică decât valoarea inițială, în timp ce rata de mortalitate non-Covid vaccinată cu o doză > 21 de zile este în mod constant mult mai mare decât valoarea inițială.Acuratețea oricăror date care pretind să arate eficacitatea sau siguranța vaccinului împotriva unei boli depinde în mod critic de măsurarea exactă a: persoanelor clasificate ca având boala; starea de vaccinare; raportarea deceselor; și populația de vaccinați și nevaccinați (așa-numiții „numitori”).

Dacă există erori în oricare dintre acestea, afirmațiile de eficacitate sau siguranță nu pot fi considerate de încredere.

Riscul/beneficiul vaccinurilor Covid este cel mai bine – și cel mai simplu – măsurat prin mortalitatea de orice cauză a celor vaccinați împotriva celor nevaccinați, deoarece evită problema spinoasă a ceea ce constituie un „caz/infecție” Covid. În principiu, datele din rapoartele de supraveghere a mortalității prin vaccin ONS ar trebui să ne ofere informațiile necesare pentru a monitoriza această comparație crucială în timp.

Cu toate acestea, până la cel mai recent raport , nu au fost furnizate date clasificate pe categorii de vârstă, ceea ce înseamnă că orice comparație a fost confundată în funcție de vârstă (persoanele în vârstă sunt atât disproporționat mai vaccinate decât persoanele mai tinere și disproporționat mai susceptibile de a muri).

Cel mai recent raport ONS oferă câteva date relevante clasificate pe categorii de vârstă. Mai exact, include date separate pentru grupele de vârstă 60-69, 70-79 și 80+, dar există doar un singur grup de date pentru grupa de vârstă 10-59.

La prima vedere, datele sugerează că, în fiecare dintre grupele de vârstă mai înaintate, mortalitatea de orice cauză este mai mică la cei vaccinați decât la cei nevaccinati. În grupa de vârstă 10-59 de ani, mortalitatea de orice cauză este mai mare în rândul celor vaccinați, dar acest grup este probabil confundat în funcție de vârstă, deoarece este mult prea mare pentru ca datele furnizate să fie suficiente pentru a trage concluzii ferme.

Cu toate acestea, în ciuda acestor dovezi aparente care susțin eficacitatea vaccinului – cel puțin pentru grupele de vârstă mai înaintate – la o inspecție mai atentă a acestor date, această concluzie este pusă la îndoială. Asta pentru că am arătat o serie de inconsecvențe fundamentale și defecte în date.

Specific:

În fiecare grup, ratele mortalității non-Covid în cele trei categorii diferite de persoane vaccinate fluctuează într-un mod sălbatic, dar consistent, departe de ratele de mortalitate istorice așteptate.

• Întrucât rata mortalității non-Covid pentru persoanele nevaccinate ar trebui să fie în concordanță cu ratele istorice de mortalitate (și dacă ceva este puțin mai mică decât rata mortalității non-Covid vaccinate), aceasta nu este doar mai mare decât rata mortalității vaccinate, dar este mult mai mare decât rata istorică a mortalității.

• În anii precedenți, fiecare dintre grupurile 60-69, 70-79 și 80+ au vârfuri de mortalitate în același timp pe parcursul anului (inclusiv în 2020, când toți au suferit în același timp vârful Covid din aprilie). Cu toate acestea, în 2021, fiecare grupă de vârstă are vârfuri de mortalitate non-Covid pentru cei nevaccinați la un moment diferit, și anume momentul în care programele de lansare de vaccinare pentru acele cohorte ating un vârf.

• Vârfurile în datele de mortalitate Covid pentru persoanele nevaccinate sunt incompatibile cu valul actual de Covid.
Oricare ar fi explicațiile pentru datele observate, este clar că acestea sunt atât nesigure, cât și înșelătoare. Am luat în considerare diferențele socio-demografice și comportamentale dintre vaccinați și nevaccinați care au fost propuse ca posibile explicații pentru anomaliile datelor, dar nu am găsit dovezi care să susțină niciuna dintre aceste explicații.

După briciul lui Occam credem că cele mai probabile explicații sunt:

• Clasificarea greșită sistematică a deceselor între diferitele grupuri de nevaccinați și vaccinați.
• Întârzierea sau neraportarea vaccinărilor.
• Subestimarea sistematică a proporției de nevaccinați.
• Selectarea incorectă a populației pentru decesele cauzate de Covid.

Având în vedere aceste considerații, am aplicat ajustări la datele ONS și am arătat că acestea conduc la concluzia că vaccinurile nu reduc mortalitatea de orice cauză, ci produc creșteri reale ale mortalității de toate cauzele la scurt timp după vaccinare.

Există, desigur, câteva avertismente la analiza noastră. Deși am ignorat complet grupul de vârstă 10-59 de ani, deoarece este mult prea grosier pentru ca confundarea vârstei să nu depășească nicio concluzie, grupele de vârstă 60-69, 70-79, 80+ sunt încă destul de grosiere și pot exista unele confuzie de vârstă în cadrul acestor grupe de vârstă. De exemplu, vârsta medie a grupului de vârstă 60-69 vaccinat poate fi mai mare decât cea a grupului 60-69 nevaccinat și, prin urmare, numărul deceselor ar fi în mod natural ușor mai mare.

Am ales în mod deliberat să nu supunem datele unui anumit grad de modelare statistică sau probabilistică sofisticată, dar ne putem imagina cu ușurință ce s-ar putea face. Am efectuat câteva calcule de bază ale intervalelor de încredere pentru a aborda faptul că, în diferite puncte, dimensiunile populației diferă dramatic și din aceasta, modelele raportate rămân vizibile, semnificative și analiza noastră credibilă.

În cele din urmă, analiza noastră este ipotetică în măsura în care prezintă două procese, unul bazat pe interacțiunea timp vaccin-infecție și unul bazat pe categorizare, care ar putea explica mai bine modelele din date. Cu toate acestea, credem că depinde de cei care oferă explicații concurente pentru date să explice cum și de ce datele sunt așa cum sunt. Am explicat că diverși factori sociali și etnici sunt foarte puțin probabil să explice aceste diferențe ciudate în setul de date ONS.

În absența oricărei alte explicații mai bune, briciul lui Occam ar susține concluziile noastre. În orice caz, datele ONS nu oferă dovezi sigure că vaccinul reduce mortalitatea de orice cauză.

DESCARCA DOCUMENTUL ORIGINAL:

KeyIssueswithONSvaxxmortalityreportFINAL

SURSA: RESEARCH GATE

 

Dacă vrei sa susții Jos Botnița, poți face o donație apăsând butonul DONATE de mai jos.

josbotnita.ro

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button