X

Germania cade complet la Davos

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

de Tom Luongo

Dacă cineva își făcea iluzii că Germania nu se afla complet sub controlul mulțimii de la Davos, atunci cred că acest articol de la Politico ar trebui să ardă această percepție pe retină. 

Articolul detaliază ce este în acordul noului guvern german între părți. Prezintă obiectivele coaliției, precum și foaia de parcurs pentru prioritățile sale de politică.

Christian Lindner o el político alemán que aspira a convertirse en ministro de Economía | Euronews

Pe scurt, aceasta este literalmente o listă lungă a tot ceea ce a cerut Davos și asigură castrarea completă sau supunere a lui Christian Lindner din FDP la agenda de la Davos.

Nu le voi trece pe toate punct cu punct, articolul Politico face asta destul de bine.

SPD, Greens And FDP Present Coalition Agreement, Pave Way For New Government

SPD, Verzii și FDP deschid calea unui nou guvern | Michele Tantussi/Getty Images

Ceea ce este important aici este că, în lumina comunicatului de presă a OmicronVID-9/11, noul guvern german este interesat să împlinească pe deplin agenda maestrilor de la Davos. Chiar dacă OmicronVID-9/11 pare a fi cea mai ușoară și mai puțin interesantă tulpină a COVID-9/11, asta nu descurajează guvernele europene să anunțe programe de vaccinare forțată, inclusiv din partea noii coaliții fragile a Germaniei.

2021 - FDP defends traffic light course: Buschmann regrets Karlsruhe judgment

Disclose.tv
@disclosetv
NEW – Designated Minister of Justice, Buschmann (FDP), wants to have the parliament vote on compulsory vaccination for the population in Germany.

Dezvăluie.tv @disclosetv NOU – Ministrul desemnat al Justiției, Buschmann (FDP), dorește ca parlamentul să voteze vaccinarea obligatorie a populației din Germania.

Alemania: SPD, Verdes y FDP pactan un gobierno de coalición

Acest tweet confirmă că Lindner a cedat complet aici. Noul cancelar Olaf Scholz și majoritatea președinților de stat introduc această legislație în Bundestag în timp ce eu scriu.

Din păcate, nimeni nu ar trebui să fie surprins de asta. Deși am sperat că Lindner va fi ghimpele din coasta Davos în Germania, nu arată deloc așa.

Jens Weidmann dimite como presidente del Bundesbank tras una década al frente del banco central de Alemania

Această peșteră a fost prevestită de „retragerea” șoimului uber monetar, Jens Wiedmann, ca președinte al Bundesbank „pentru a petrece timp cu familia sa”.

Da, trage-l pe celălalt Jens, cântă „Jingle Bells”.

Cel mai bun lucru ce poate face Lindner în aceste circumstanțe este încetinirea lansării vaccinării fortațe, dar nu o va face acum decât dacă acest program de vaccinare obligatorie trece prin Bundestag și este profund nepopular printre alegătorii germani.

Dar, să revenim la acordul coaliției. Acesta este un document care se citește ca o luare în posesie germană a întregului continent. Și bănuiesc că asta a fost mita oferită FDP pentru a accepta asta.

Germania este responsabilă de evoluția UE de la o colecție de state independente într-o uniune politică și fiscală deplină care înlocuiește toate considerațiile guvernamentale naționale. Dar, în același timp, va eroda și mai mult orice suveranitate rămasă în Germania, precum și în orice alt stat membru al UE.

Davos are clar care este planul aici, evoluția completă a UE într-un superstat birocratic transnațional cu zero responsabilitate directă a conducerii sale față de lume.

Este o fantezie să aștepți ca această coaliție să dea înapoi, de exemplu, în problemele „statul de drept” cu Polonia și Ungaria. În orice caz, acum Berlinul dă Bruxelles-ului un cec în alb pentru a urmări aceste două țări cu mai multă forță ca niciodată.

Și factorul decisiv pentru acest argument se află în aceste două prevederi evidențiate mai jos:

  • În termeni generali, cele trei părți și-au stabilit obiectivul extrem de ambițios de a schimba tratatele UE. Acordul spune că Conferința în curs privind viitorul Europei – un forum de discuții pentru posibile reforme ale UE – „ar trebui să conducă la o convenție constituțională și la mai mare dezvoltare în continuare a unui stat federal european”. Această poziție nu se va fi primită bine în alte capitale ale UE, cum ar fi Varșovia sau Budapesta, care ar putea să se opună la orice astfel de mișcări.
  • În ceea ce privește politica externă și apărarea, tratatul cere o reformă a diviziunii de politică externă a UE, Serviciul European de Acțiune Externă. Și împinge UE să renunțe la necesitatea unanimității pentru toate mișcările de politică externă – o barieră pe care blocul s-a străduit să o depășească în chestiuni de bază, cum ar fi emiterea de declarații cu privire la represiunea Chinei din Hong Kong.

Mai mult, pentru a vinde această transformare într-o tehnocrație depravată, germanii vor face eforturi pentru „alegeri” democratice mai directe în întregul bloc pentru a decide asupra conducerii în cadrul Comisiei Europene. Uita-te la toți! Democraţie!

Acesta este pur și simplu un cal de bătaie pentru obținerea unei integrări politice ulterioare, deoarece guvernele naționale încă controlează cine le reprezintă în Comisie. Deoarece, după cum am văzut în repetate rânduri, Davos și UE dețin controlul deplin asupra aparatelor de partid din fiecare țară importantă și loialitatea cetățenilor este împărțită în cinci până la șapte partide în fiecare dintre aceste țări, alegerile în sine este o completă glumă din moment ce coalițiile care ajung să guverneze nu seamănă deloc cu ceea ce a votat de fapt majoritatea alegatorilor, cf. Italia, Cehia, Austria.

Davos controlează coalițiile de guvernare din toate țările, cu excepția Ungariei și Poloniei. Aceasta este o iluzie de mai multă democrație și de promovare a „valorilor europene”, cimentând în același timp controlul total în cadrul birocrației de la Bruxelles.

Cel mai insidios lucru din document pentru mine este apelul Germaniei de a pune capăt unanimității în cadrul Consiliului European în chestiuni de politică externă. Aici, atât Ungaria, cât și Polonia au reușit să lupte cu cele mai rele progrese ale Bruxelles-ului de ani de zile și să păstreze o oarecare aparență de independență.

Ținând ostatică politica externă a UE de mai multe ori în ultimii ani, ambele țări au reușit să încetinească și/sau să forțeze corecțiile de curs în Bruxelles, păstrând în același timp o oarecare aparență de autonomie. Acestea au fost mișcări de uzură ale prim-miniștrilor Orban și Morawiecki, care speră să supraviețuiască UE, în timp ce se întaresc revoltele populare împotriva Bruxelles-ului.

Dar Polonia și-a trădat în mod repetat vecinii de la Visigrad cu rusofobia sa virulentă pe care eurocrații și britanicii au folosit-o de nenumărate ori în avantajul lor. Polonezii continuă să facă joc de picioare încercând să pună UE în fața Rusiei pentru a obține ceea ce își doresc, dar tot ceea ce se întâmplă este că se leagă mai strâns în capcana geopolitică chineză a UE, în timp ce îi distanțează și mai mult pe ruși.

Dacă germanii reușesc să depășească acest lucru, prin rescrierea completă a tratatelor europene, așa cum este susținut de acest acord de coaliție, atunci în timpul mandatului lor vor fi finalizat transformarea UE în EUSSR pentru toate intențiile și scopurile.

Acest acord este mai rău decât orice versiune la care m-aș fi așteptat, având în vedere implicarea FDP în asta. Presiunea asupra lui Lindner trebuie să fie imensă și probabil că a fost de acord cu acest lucru, ca mulți, sperând că cel puțin poate încetini acest lucru reținând sforile.

Având în vedere că AfD nu a participat la alegerile din septembrie, pur și simplu nu a existat voința politică de a se opune la ceea ce se întâmplă în acest moment. Acest lucru s-ar putea schimba în 2022, pe măsură ce lucrurile avansează începând de aici, astfel încât sondajele germane vor fi supuse unui control foarte atent.

Observați, totuși, cât de repede Olaf Scholz, noul cancelar, după ce a respins apelul lui Merkel pentru noi blocări din cauza COVID-19 săptămâna trecută și a părut surprinzător de independent, și-a schimbat cursul odată cu lansarea OmicronVID-9/11 în această săptămână.

În cele din urmă, acesta este aproape de guvernul pe care și-l dorea Davos. FDP poate fi încă un jolly joker aici, în funcție de modul în care sondajele din Germania se schimbă în următoarele șase luni. Dar pare destul de evident că în acest moment nu există nicio voință de a se opune agendei de la Davos de prăbușire a economiei europene și distrugere a formării de capital, în absența unei preluări complete a instituțiilor UE mai întâi.

Creșterea periculoasă a tensiunilor din Ucraina cu Rusia asupra republicilor separatiste din Donbass este indisolubil legată de această schimbare a guvernării Germaniei. La fel și disputele cu privire la conducta Nordstream 2, pentru care guvernul Scholz este în favoare.

Ca întotdeauna, UE și Davos își doresc Rusia ca furnizor de energie, dar ca vasal, nu ca partener. Dacă cineva folosește Nordstream 2 ca instrument politic în restul Europei, este Germania, nu Rusia, deoarece va controla distribuția de gaz la nivel intern după ce Nordstream 2 va fi activ, nu Rusia.

Ei îl vor folosi ca un par pentru a trece peste multe dintre aceste prescripții de politică. Sunt încă convins că Nordstream 2 va fi activ, livrând gaz în curând. Ar putea fi nevoie de negocieri suplimentare pentru a se duce la bun sfârșit, dar se va întâmpla. Nu ignorați că Germania a difuzat scrisoarea către Congresul Statelor Unite prin care face lobby să nu sancționeze în continuare conducta, deoarece va aduce prejudicii ireparabile relațiilor dintre SUA și Germania.

Ted Cruz lanza crítica a gobierno de México | El Economista

Încă nu se știe dacă proști ca Ted Cruz (R-TX) în sfârșit realizează acest lucru sau nu. Cu vidul de putere în vârful sistemului politic al SUA, unde maimuțelor zburătoare Neocon li se permite să ne aducă în pragul unui război NATO cu Rusia în privința Ucrainei, toate pariurile sunt închise în legătură cu ceea ce va urma.

Biden nomina a Jerome Powell para un segundo mandato al frente de la Fed

Încă simt că la orizont o adevărată criză a datoriilor suverane se apropie și, cu președintele FOMC, Jerome Powell, punând ultimul cui în sicriul narațiunii „inflației tranzitorii”, este clar că fracțiunea politică din SUA ostilă vânzării țării lui Obama și Davos. sunt câștigătoare.

Și din această cauză, noua coaliție germană care înfige steagul în pământ spunând: „dacă integrarea UE va avea loc, se va întâmpla oarecum în condițiile pe care le controlăm”, în realitate poate fiprea puțin, prea târziu.

S-ar putea ca nici Lindner să nu fie la curent cu tot ce se întâmplă aici. Dacă nu este conștient de nuanțele în joc, ar putea explica de ce a acceptat această nebunie. Odată ce el, la fel ca Powell și câțiva alții aici în SUA, își vor face o idee despre ce se întâmplă cu adevărat, care este planul real, el s-ar putea retrage din această coaliție în timpul apogeului crizei datoriilor din 2022.

De fapt, un colaps al acestui guvern ar putea fi catalizatorul pentru chiar criza datoriilor pentru care ne-am pregătit.

Dar, deocamdată, aș considera Teritoriul Ocupat complet de Davos în Germania, iar Germania ca o putere economică de orice importanță ca ceva din trecutul recent.

*****

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button