X

Cazul ATI Sibiu – „Și eu am ucis!”: Procurorii au deschis 13 dosare noi pentru ucidere din culpă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Procurorii nu au exclus posibilitatea ca decesele din ATI Sibiu să fi survenit ca urmare a unor neglijenţe medicale, astfel că s-a decis disjungerea a 13 dosare noi, pentru fiecare pacient decedat și continuarea cercetărilor pentru ucidere din culpă, după ce un cadru medical a spus: „Și eu am ucis”.

Procurorii sibieni s-au autosesizat în 8 martie, după ce apariția unui articol în publicația locală „Turnul Sfatului”, în care un fost angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, din secţia de Terapie Intensivă, a povestit, sub protecţia anonimatului, că în ATI au fost omorâţi oameni în stare gravă, cu COVID-19, şi că el însuşi a ucis.

Procurorii au reținut faptul că personalul medical din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu – secţia ATI dedicată bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, „cu intenţie nu administrează tratamentele corespunzătoare afecţiunilor pe care persoanele internate pe secţia respectivă le au, ci le administrează doar anestezice şi sedative, aspect care duce la moartea marii majorităţi a pacienţilor astfel trataţi”.

Ca urmare a autosesizării, s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

„Din materialul probator administrat în cauză nu a rezultat că pacienţii internaţi pe secţia ATI Covid a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au decedat ca urmare a unor acţiuni săvârşite cu intenţie directă sau indirectă de personalul medical al acestei instituţii. Întrucât, din materialul probator administrat până în prezent, nu a fost exclusă posibilitatea ca aceste decese să fi survenit ca urmare a unor neglijenţe medicale, prin ordonanţa din data de 2 decembrie 2021 procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei sesizate din infracţiunea de omor calificat în infracţiunile de ucidere din culpă”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Prin aceeaşi ordonanţă, s-a dispus disjungerea şi formarea unui număr de 13 dosare, câte unul pentru fiecare pacient decedat pentru care în cauză s-a formulat plângere penală.

Procurorii mai spun că în dosarele noi formate se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, conform competenţei.

Fost angajat de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a povestit că pacienţi în stare gravă cu COVID-19 au fost legaţi de mâini şi de picioare, ignoraţi de cadrele medicale, sedaţi, astfel că au murit sufocaţi.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Dumnezeu să-i ierte pe toți acești oameni care au fost uciși în mod sadic și cu bună voie de criminalii în halate albe.

    1. Nimic nu rămâne ascuns de voința lui Dumnezeu! Toți vor plăti pentru ceea ce au făcut cu bună știință sau nu!

  2. Din pacate este un foc care se va stinge treptat . Adică vor deschide dosar și il vor închide la fel de rapid la ordinele celor care au provocat acest genocid .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button