X

Sclavii iau amenzi: UE dă România în judecată la Curtea Europeană de Justiție din cauza poluării

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisia Europeană a decis joi să trimită România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene din două motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluării industriale și neîndeplinirea obligației de a adopta un program de control al poluării atmosferice. 

Potrivit unui comunicat al Comisiei, în primul caz, România nu a asigurat funcționarea a trei instalații industriale cu deținerea unei autorizații valabile în temeiul Directivei privind emisiile industriale (Directiva 2010/75/UE) pentru a preveni sau a reduce poluarea.

Directiva privind emisiile industriale stabilește norme menite să prevină și să reducă emisiile industriale nocive în aer, apă și sol și să prevină generarea de deșeuri. În temeiul directivei, instalațiile industriale trebuie să dețină autorizații pentru a putea funcționa. În absența unei autorizații, nu poate fi verificată respectarea valorilor-limită de emisie, iar riscurile pentru mediu și sănătatea umană nu pot fi evitate în mod eficace. Trei instalații industriale din România nu dețin încă o autorizație care să garanteze că emisiile lor în aer nu depășesc valorile-limită de emisie stabilite de legislația UE.

În al doilea caz, România nu și-a adoptat primul program național de control al poluării atmosferice în temeiul Directivei (UE) 2016/2284 privind reducerea emisiilor naționale de anumiți poluanți atmosferici („Directiva PNE”).

În temeiul Directivei PNE, statele membre au obligația să elaboreze, să adopte și să pună în aplicare programe naționale de control al poluării atmosferice. Programele respective ar trebui să cuprindă măsuri pentru atingerea unor niveluri de calitate a aerului care nu generează efecte negative semnificative sau riscuri pentru sănătatea umană și pentru mediu. Directiva prevede angajamente de reducere a emisiilor statelor membre în ceea ce privește cinci poluanți atmosferici (dioxid de sulf, oxizi de azot, compuși organici volatili nemetanici, amoniac și particule fine în suspensie – PM2,5). Statele membre trebuie să transmită anual rapoarte privind acești poluanți. România ar fi trebuit să transmită Comisiei primul său program național de control al poluării atmosferice până la 1 aprilie 2019, însă programul respectiv nu a fost încă adoptat.

Prin urmare, Comisia trimite România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru aceste două motive.

Potrivit procedurii, dacă statul membru nu comunică la timp măsurile de transpunere a dispozițiilor directivei, Comisia poate solicita Curții să aplice sancțiuni. Dacă hotărârea Curții stabilește că statul a încălcat legislația UE, autoritățile naționale trebuie să ia măsuri pentru a se conforma hotărârii Curții. La a doua trimitere a cazului la Curtea de Justiție, Comisia propune Curții să impună sancțiuni financiare, sub forma unei sume forfetare și/sau a unei plăți zilnice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Au nevoie de ajutor

    O bunică și ceilalți doi adolescenți orfani de 16 si 18 ani locuiesc într-o casă părăsită. De curând tavanul din locuința bunicii Valerica a căzut și le plouă în casă. Cine vrea să îi ajute să ia legătura cu bunica Valerica.la telefon 0786638346. Las și o adresă a mea de email : [email protected]
    Au ajuns în această situație deoarece familia a fost evacuată dintr-o locuință revendicată cu legea 10,iar părinții au murit acum câțiva ani din cauza unor complicații la plămâni.
    Pentru cei care cunosc cazul, vestes bună este că nepoțica Mihaela a reușit să se mute de acolo cu chirie, dar Narcis și Nicolas si bunica nu au fost primiți de proprietar, doar Mihaela care este însărcinată (își va crește singură copilul, iar bunica e săracă,) poate merge seara să doarmă. Proprietarii din București foarte, foarte greu închiriază familiilor cu mulți membri.
    Au trăit în condiții grele și nu au prea multă pricepere, dar sunt cu toții credincioși și nu vor să se vaccineze. Au multe icoane acasă și multă credință în suflet. Cu acordul lor, am pus linkuri cu fotografii în care se vede tavanul găurit care a căzut de curând de la ploi și lipsa geamurilor, inlocuite de folie transparenta prin care intră
    frigul..
    https://ibb.co/TmjsnVz
    https://ibb.co/kqBKySV
    https://ibb.co/sjW9JJC
    https://ibb.co/bLcmB37

  2. UE nu știe cum să mai scoată de la noi niște bani și să oblige politicienii să mai voteze niște legi antiromânești. Se țintește în încălzirea cu lemne. Lemnul trebuie dat lor pe nimic, iar românii să cumpere butelii cu gaze! Dar și acestea poluează!

    1. Da ai dreptate, in timp ce aristocratii ca Rothschild au seminee cu lemne in castelele lor; astea ar trebui demolate, toate proprietatiile aristocratiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button