X

Italia introduce al doilea pașaport COVID, restrângând și mai mult libertățile celor nevaccinați

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un test PCR negativ sau un test antigen pozitiv nu va fi suficient pentru „super trecerea verde”.

ROME (LifeSiteNews) – Guvernul italian a aprobat o versiune nouă, mai restrictivă a așa-numitului pașaport pentru vaccinuri „super green pass”.

„Super green pass” a fost aprobat miercuri de Consiliul de Miniștri italian.

Odată introdus, pașaportul va fi acordat numai persoanelor care fie au fost complet vaccinate împotriva COVID-19, fie care s-au vindecat recent de boală.

Cei care nu au „super green pass” vor fi excluși din multe locații. Un test PCR negativ sau un test antigen pozitiv nu va mai fi acceptat pentru mesele în interior sau pentru activități culturale și sportive.

Permisul verde inițial, impus în octombrie, le-a permis persoanelor nevaccinate să acceseze locații, inclusiv la locul de muncă, cu condiția să arate un test COVID negativ de cel puțin 48 de ore.

Noul protocol italian seamănă foarte mult cu așa-numita regulă 2G a Germaniei, în vigoare în prezent în mai multe state germane; de asemenea, interzice persoanele nevaccinate din anumite locuri publice, chiar dacă sunt testate negativ pentru COVID.

„Super green pass” le va permite deținătorilor să viziteze magazine, baruri, restaurante, locuri de cultură și agrement chiar dacă o regiune trece de la o „zonă galbenă” (risc moderat) la o zonă portocalie (risc mediu-înalt), conform sistemului italian de culoare pentru incidenta COVID-19, care seamănă foarte mult cu sistemul „semafor din Noua Zeelandă.

Cu toate acestea, persoanelor li se va cere în continuare să poarte măști faciale în aer liber, în ariile din zona galbenă. Dacă o regiune devine roșie, ceea ce înseamnă un risc mare de infectare în mintea autorităților, atunci toată lumea va experimenta restricții, indiferent de statutul de vaccinare. Toate magazinele și afacerile „neesențiale” se vor închide.

Noul „Super green pass” a stârnit reacții mixte în Italia.

Matteo Bassetti - The British Society for Antimicrobial Chemotherapy

Unii, precum Matteo Bassetti, șeful Bolilor Infecțioase la spitalul San Martino din Genova, aprobă măsura.

„Este o modalitate de a motiva persoanele să se imunizeze […] și de a încuraja vaccinarea”, a declarat Bassetti pentru Il Giornale, un ziar italian.

Bassetti a susținut că asta ar face „mai sigure” locurile în care se aplică noua măsură.

Giorgia Meloni: "Soy mujer, soy madre, soy italiana, soy...

Alții, precum principalul lider al partidului de opoziție din Italia, Giorgia Meloni, au criticat măsura și pe premierul italian Mario Draghi pentru introducerea ei.

„Draghi și ministrul Sănătății Roberto Speranza recunosc că își bateau joc de poporul italian când au spus că impunerea permisului, inclusiv la locul de muncă, ar asigura libertatea”, a spus Meloni într-o postare pe Facebook.

„Nu exclud prelungirea stării de urgență, schimbă durata permisului verde fără a furniza date științifice [pentru a-l justifica] și nu ridică îndoieli cu privire la vaccinarea copiilor”.

„Așteptăm scuze și la recunoașterea faptului că strategia aplicată până acum a eșuat”, a adăugat ea înainte de a-l acuza pe Draghi că a impus „mai multe sancțiuni și mai multe restricții drepturilor cetățenilor”, în timp ce nu oferă „nicio intervenție concretă pentru a rezolva problemele structurale pe care le-a avut Italia, împovărată încă de la începutul pandemiei.”

Între timp, guvernul italian, de asemenea, intenționează să facă vaccinarea împotriva COVID-19 obligatorie pentru profesori și ofițeri de poliție începând cu 15 decembrie, potrivit agenției de presă italiene ANSA.

Apoi s-ar converti în al doilea și al treilea grup de lucrători din Italia forțați să primească injecția sau să se confrunte cu pierderea locului de muncă, situație care se aplică în prezent doar profesioniștilor medicali. Lucrătorii din domeniul sănătății ar putea fi nevoiți în curând să primească o a treia doză de vaccin, deoarece guvernul italian plănuiesc, de asemenea, să facă rapelurile obligatorii pentru ei.

Italia a impus măsuri din ce în ce mai restrictive împotriva celor nevaccinați în ultimele luni, iar dizidenții au fost aspru pedepsiți

Italia vive violentas protestas por restricciones sanitarias | Coronavirus | DW | 10.10.2021

Luna trecută, au izbucnit proteste în toată țara odată cu intrarea în vigoare a primului permis verde, care impunea angajaților să prezinte dovada vaccinării sau un test COVID negativ pentru a putea intra locurile de muncă.

*****

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button