X

Eficacitatea vaccinurilor Pfizer scade după 90 de zile: riscul de infecție este de aproape 3 ori mai mare la 5 luni

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

By Cristina Marrone  |  Corriere Della SeraEl Mundo

Un studiu amplu efectuat în Israel pe peste 80.000 persoane vaccinate a confirmat eficacitatea scăzută a vaccinării. La șase luni, rata pozitivității în rândul celor vaccinați este de 15,5%.

desc img

Numeroase studii documentează că vaccinurile împotriva coronavirusului nu sunt neutralizante, iar imunitatea scade în timp. Un studiu publicat recent în British Medical Journal realizat pe 80.000 persoane din Israel, una dintre primele țări din lume care a început campania de vaccinare, dar care a înregistrat o reluare a infecțiilor în decembrie 2020, confirmă această tendință.

Studiul a constatat că vaccinul Pfizer oferă o protecție excelentă în primele săptămâni după vaccinare, dar riscul de infecție pentru persoanele vaccinate din toate grupele de vârstă începe să crească la 90 de zile după a doua doză și crește de fiecare dată mai mult pe măsură ce timpul trece.

Rezultatele

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Leumit Health Services și se bazează pe examinarea fișelor medicale electronice a 83.057 adulți (vârsta medie 44 ani) care în perioada mai-septembrie au fost supuși unui frotis molecular la cel puțin trei săptămâni după a doua doză de vaccin și care nu a mai arătat semne de infecție cu SarsCoV2. Au fost excluși cei care au contractat Covid înainte de studiu și cei care primiseră deja a treia doză de vaccin.

Rezultatele arată că 7.973 participanți (9,6% din total) au fost testați pozitiv la tampon, aproape toți cu varianta Delta. Analiza arată că după a doua doză de vaccin, rata pozitivității crește în timp:

1,3% între 21 y 89 días.
2,4% între 90 y 119 días.
4,6% între 120 y 149 días.
10,3% între 150 y 179 días.
15,5% după 180 días.

Comparativ cu primele 90 de zile după a doua doză de vaccin, riscul de infecție este de 2,37 ori mai mare după 90-119 zile, de 2,66 ori mai mare după 120-149 de zile și de 2,82 ori mai mare după 150 de zile.

Cercetătorii recunosc că interpretarea datelor este limitată de designul observațional al studiului și că nu se poate exclude influența altor factori neluați în considerare în analiză, cum ar fi tulpina virusului, numărul de membri ai familiei și densitatea populației. Analiza a fost concepută pentru a estima efectul timpului scurs de la vaccinare asupra riscului de contagiere și nu a evaluat gravitatea acestor infecții „revoluționare” în ceea ce privește nevoia de spitalizare, ventilație mecanică, mortalitate.

În orice caz, studiul a fost realizat pe un număr mare de persoane care au primit același vaccin, astfel încât rezultatele sunt suficient de robuste pentru a concluziona că protecția indusă de cele două doze de vaccin Pfizer-BioNTech scade cu timpul și riscul de contagiere crește treptat după primele trei luni.

Rezultatele sugerează că luarea în considerare a unei a treia doze de vaccin poate fi justificată în viitorul apropiat. În Italia, tocmai s-a decis să se continue cu a treia doză pentru toți cei peste 18 ani la cel puțin 5 luni după a doua doză.

*****

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button