X

Noua variantă de coronavirus, coaptă în țările calde (Africa)

De peste mări și țări, trecând peste granitele europei ca sirienii și afganii, o noua mutație de coronavirus ne bate la usă. Marea Britanie introduce urgent restricții de călătorie pentru a opri răspândirea.

Marea Britanie introduce restricții de călătorie pentru șase țări africane din cauza unei noi variante de COVID pe care experții britanici au numit-o „cea mai rea pe care am văzut-o până acum”.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a postat pe Twitter: „UKHSA (Agenția de Securitate a Sănătății din Regatul Unit) investighează o nouă variantă. Sunt necesare mai multe date, dar luăm măsuri de precauție acum.

„Șase țări africane vor fi adăugate pe lista roșie, zborurile vor fi interzise temporar, iar călătorii din Marea Britanie trebuie să se plaseze în carantină”.

Zborurile din Africa de Sud, Namibia, Lesotho, Botswana, Eswatini și Zimbabwe vor fi suspendate astăzi de la ora 12:00 până la ora 4:00 duminică.

Începând de duminică, noilor sosiți în Marea Britanie li se va cere să se plaseze în carantină în hoteluri.

Domnul Javid a spus că noua variantă B.1.1.529 identificată în Africa de Sud „ar putea fi mai transmisibilă” decât tulpina Delta – și a avertizat „vaccinurile pe care le avem în prezent ar putea fi mai puțin eficiente”.

UKHSA spune că este „cea mai rea pe care am văzut-o până acum” și are o proteină în vârf care este „dramatic” diferită de tulpina originală COVID.

Varianta are, de asemenea, 30 de mutații – de două ori mai multe decât varianta Delta – și este posibil ca aceste mutații să evite răspunsul imun generat de infecția și vaccinarea anterioară.

Dar vestea bună este că B.1.1.529 poate fi detectat cu un test PCR normal.

Scoția și Irlanda de Nord au spus că introduc, de asemenea, noile reguli.

Până acum nu au fost raportate cazuri ale acestei variante în Marea Britanie, iar oricine a călătorit din una dintre aceste țări în ultimele 10 zile este acum invitat să se prezinte pentru un test.

Aproximativ 500 până la 700 de persoane călătoresc în Marea Britanie din Africa de Sud în fiecare zi în acest moment, dar este de așteptat că această cifră ar putea crește în perioada până la Crăciun.

Potrivit analistului de aviație Alex Macheras, Virgin Atlantic a raportat că a primit peste 32.000 de rezervări pentru Africa de Sud doar în octombrie – și majoritatea pentru restul anului 2021.

Tom Peacock, un virolog la Imperial College London, a descris mutațiile ca fiind „foarte îngrozitoare”, dar a spus că cazurile sunt în prezent „super scăzute”.

Proteinele cu vârf sunt pe care le folosesc virușii pentru a pătrunde în celulele umane, iar unele vaccinuri funcționează antrenând organismul să recunoască vârfurile și să le neutralizeze.

Prin urmare, mutațiile pe vârf s-ar putea dovedi problematice.

Dar cu doar o mână de cazuri înregistrate – trei în Botswana, aproximativ 53 în Africa de Sud și unul în Hong Kong de la cineva care a călătorit din Africa de Sud – oamenii de știință speră că va putea fi controlat.

Francois Balloux, profesor de biologie a sistemelor computaționale la University College London, a spus că ar trebui monitorizat îndeaproape, dar „nu există niciun motiv să ne îngrijorăm excesiv, dacă nu începe să crească în frecvență în viitorul apropiat”.

În Africa de Sud, ministrul Sănătății Joe Phaahla a spus că „a existat o creștere mai mult exponențială” a cazurilor „în ultimele patru sau cinci zile”.

Până de curând, țara raportase aproximativ 200 de cazuri confirmate pe zi – dar acestea au crescut rapid în ultima săptămână, ajungând la 2.465 joi.

Oamenii de știință de la șapte universități din Africa de Sud studiază acum varianta și încearcă să determine câte dintre aceste noi cazuri sunt legate de aceasta.

Sursa: Sky News

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. Eu nu am nici o teama cum ca oamenii de stiinta nu vor reusi sa faca un vaccin si impotriva acestei nenorocite de tulpina din Africa de Sud. Sunt sigur ca doza a patra, a cincea si, posibil, a sasea vor fi tocmai pentru imunizarea impotriva acestei bestii manometrice; sa avem incredere!

  1. Esti ironic, nu ?!
   Sti doar ca virusul a fost creat pentru vaccin si nu invers.
   Adica, pe stoc, stateau miliarde de „vaccinuri” cu serial number cu tot pregatite sa fie injecate in oi si s-a cautat o modalitate cum sa se injecteze … si s-a gasit …. „un virus”.
   Deci virusul a fost creat pentru vaccin si nu invers. Nu lucreaza dracu pentru sanatatea oilor.

 2. Deci…proteina e bagata in tulpina sau tulpina e bagata in proteina ? Tulpina umbla ca bezmetica cu proteina in varf sau proteina sta in celula cu tulpina bagata… ? Astea sunt lucrurile care ar trebui sa ne ingrijoreze si nu ceea ce zice Dragnea, Catu, Iohannis etc. Ei sunt vremelnici, dar Virusul ramane ! Eu zic ca oamenii de stiinta trebuie sa ne lamureasca cat mai repede si cat mai clar cum sta treaba, pentru ca altfel o sa credem ca cine se joaca prea mult cu tulpina, se numeste ‘tulpinagiu’…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!