X

Rafila se pune pe treabă: Prioritatea este de a vaccina cât mai mult din populaţie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, în contextul discuţiilor legate de o eventuală impunere a dozei a treia de vaccin anti-COVID pentru călătorii, că această doză a treia este importantă în ţările cu 70-80 la sută acoperire vaccinală, dar în cele cu rata de vaccinare scăzută prioritară este vaccinarea cât mai multor persoane. „Noi discutăm despre doza a treia în condiţiile în care avem mai mult de 60 la sută din populaţie nevaccinată cu primele două doze. Prioritatea (…) este de a vaccina cât mai mult din populaţie”, subliniază el.

Rafila a afirmat, joi, răspunzând unei întrebări, că este o propunere a Greciei care este analizată la nivelul Uniunii Europene, privind impunerea dozei trei de vaccin anti-COVID pentru a putea călători.

„Doza 3 este în mod evident necesară pentru persoanele care nu au trecut prin boală pentru că imunitatea s-a observat că, în general, este în medie de şase luni, dar trebuie luate în discuţie toate aspectele, mai ales că există şi persoane care au trecut prin boală, au făcut două doze de vaccin şi trebuie analizat dacă toată lumea, indiferent de situaţie, are nevoie de această a treia doză”, a explicat el.

El a precizat că trebuie discutat, în acest context, şi de dozele care se administrează la copii sau adolescenţi până la 18 ani şi dacă aceste prevederi li se vor aplica şi lor.

„O să fie o reuniune a miniştrilor Sănătăţii, pe data de 7 decembrie, la Bruxelles, dacă această temă va fi adusă în discuţie cu siguranţă voi avea un punct de vedere, inclusiv profesional, în ceea ce priveşte această discuţie legată de doza a treia”, a spus Rafila, menţionând că înţelege interesul Greciei, ca ţară turistică.

Rafila a afirmat, răspunzând unei alte întrebări, că a trecut prin boală în decembrie anul trecut, s-a vaccinat cu prima doză în martie şi cu a doua doză în aprilie, dar nu s-a mai vaccinat şi cu a treia doză.

La rândul său, Cseke Attila, fost ministru interimar al Sănătăţii, a arătat că s-a vaccinat cu doza booster în mod public.

„Noi discutăm despre doza a treia în condiţiile în care avem mai mult de 60 la sută din populaţie nevaccinată cu primele două doze. Prioritatea – şi asta e poziţia OMS, ca să ne înţelegem – este de a vaccina cât mai mult din populaţie. Doza a treia este foarte importantă pentru ţările care au 70 sau 80 la sută acoperire vaccinală, dar pentru ţările unde au 35-40 la sută acoperire vaccinală, importanţa nu este pe primul loc pentru doza a treia, ci este importanţa vaccinării celor care nu s-au vaccinat încă, pentru că ăsta este motivul pentru care avem cazuri grave şi decese”, a subliniat Rafila.]

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Părintele Arsenie Boca spunea:
  ,, Pentru desfrânare, avorturi și vrăjitorie se plătește o taxă!”
  Observăm că exact aceste păcate sunt promovate acum. De ce oare? Ca să nu avem puterea de a ne opune răului.

  În loc să îndemne lumea la post negru și la pocăință și la rugăciune, Patriarhul ne-a spus că și-a inoculat și el serul experimental!

  Dar, dacă nu ne spune Patriarhul, oare nu putem să ne impunem când putem sau în același timp câte trei zile de post negru, rugăciune și pocăință? Pentru binele acestei țări. Să cerem să ierte Dumnezeu păcatele acestui neam și să ne scape de urgia ce bate la ușă.

 2. Regret ca am avut ocazia de a muri în octombrie si ca am ratat-o.
  Poate in ianuarie?
  Cu tot iadul pe pamant, cred ca e de evitat traitul in aceste timpuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button