X

Lupul paznic la oi – Ministrul Mediului: Eu nu am văzut nicio poză cu defrişare, cu tăieri masive în 2021

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat, marţi, la emisiunea Talk News, de la Profit TV, că fenomenul tăierilor ilegale, atâta vreme cât nu devine un sport naţional, nu reprezentă o problemă, el afirmând că în anumite zone există o criminalitate organizată, şi a dat exemplul din zona Maramureşului, unde defrişări masive nu mai sunt, dar comunităţile s-au obişnuit să taie fără acte.

——————————————————————–

Notă: Am atașat o poză realizată anul acesta din pădurile României cu o defrișare masivă. Cred că e cazul să facem o chetă pentru a-i cumpăra o pereche de ochelari ministrului Mediului, Tanczos Barna. România este țara cu cele mai mari suprafețe de pădure defrișate anual din Uniunea Europeană pentru a hrăni fabricile mafiei din Austria și nu numai.

———————————————————————-

Oficial, din controalele Gărzilor forestiere, Poliţiei şi Jandarmeriei, volumul masei lemnoase recoltate ilegal este de ordinul 100.000 de metri cubi, în primele 9 luni din 2021. Orice tăiere ilegală este mult mai mult decât este voie să se întâmple. În comparaţie cu suprafaţa totală forestieră a ţării, nu este mare, dar cu siguranţă există şi tăieri ilegale care nu sunt constatate. Nu sunt depistate şi se întâmplă”, a spus ministurl Mediului.

Tanczos Barna a prezentat cifrele, arătând că au fost peste 5.000 de controale din 1 ianuarie până în 30 septembrie, peste 2.000 de contravenţii, peste 3.000 de plângeri penale, din 2020. El a mai spus că, o dată cu modificarea Codului Silvic, foarte multe fapte care au fost trecute de la contravenţii la fapte penale.

”Avem confiscări, zeci de mii de metri cubi de lemn confiscaţi, persoane arestate, au fost făcute percheziiţii. În ciuda acestui lucru, în anumite zone există o criminalitate organizată, în zona Maramureşului, recent, unde defrişări masive nu mai sunt dar comunităţile s-au obişnuit să taie fără acte.

”Singurul element pozitiv în 2021, este că eu nu am văzut nicio poză cu defrişare, cu tăieri masive”, a mai afirmat Barna.

În privinţa fenomenului tăierilor ilegale, Tanczos Barna a arătat că ”problema apare când devine sport naţional, şi nu este”.

Despre relocarea urşilor, ministrul a spus că în intravilan, acest lucru funcţionează şi se va extinde şi în extravilan.

”Cred că legea de bază este cea care spune că trebuie să existe cotele de prevenţie, unde fenomenul este foarte grav. Preventiv, trebuie să acţionăm, nu putem aştepta ca oamenii să fie omorât, atacaţi. Nu vânătoare, ci cote de intervenţie şi prevenţie pusă în operă de asociaţiile de vânătoare, nu vânătoare anunţată în presă, să vină prinţul”, a mai spus Barna.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!