X

Totalitarismul patologizat 101 – Invictus

CJ Hopkins – November 22, 2021 Consent Factory

Deci, GloboCap a trecut Rubiconul. Faza finală a transformării societății într-o distopie totalitară *patologizată, în care injecțiile obligatorii de terapie genetică și documentele de conformare digitală sunt obișnuite, este acum în curs oficial.

Pe 19 noiembrie 2021, guvernul New Normal Austria a decretat că, din februarie, injecțiile experimentale de ARNm vor fi obligatorii pentru întreaga populație. Acest decret vine în mijlocul persecuției oficiale a „celor nevaccinați” din Austria, adică a dizidenților politici și a altor persoane de conștiință care refuză să se convertească la noua ideologie oficială și să se supună unei serii de injecții de ARNm, pretins pentru a combate un virus care provoacă simptome asemănătoare gripei ușoare până la moderate (sau absența simptomelor de orice fel) la aproximativ 95% dintre infectați și rata generală a mortalității prin infecție este de aproximativ 0,1% până la 0,5%.

Austria este doar vârful suliței New Normal. Fasciștii proeminenți din Noua Normalitate din Germania, precum Der Führer of Bavaria, Markus Söder, și Minister Propagandei Karl Lauterbach cer deja un Impfpflicht allgemeine (adică „cerința de vaccinare obligatorie”), care nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Germanii nu vor sta cu brațele încrucișate și îi lasă pe austrieci să-i depășească public în fascism, nu-i așa? Au o reputație de menținut, până la urmă! Italia va fi probabil următoarea care se va alătura, cu excepția cazului în care Lituania sau Australia n-o iau înainte.

Dar, serios, acesta este doar începutul Asediului de iarna (Aici articolul tradus) despre care am scris recent. Planul pare să fie mai întâi o noua normalizare a Europei – în general, europenii sunt mai docili, respectuoși cu toată autoritatea și nu sunt foarte bine înarmați – și apoi îl folosesc ca pârghie pentru a forța noul totalitarism patologizat asupra SUA și Marea Britanie, și restul lumii.

Nu cred că acest plan va reuși. În ciuda celei mai lungi și mai intense campanii de propagandă din istoria propagandei, rămânem destui dintre noi care refuzăm ferm să acceptăm „Noua Normalitate” ca noua noastră realitate.

Și mulți dintre noi suntem furioși, extrem de furioși… în mod militant explosiv furioși.

Nu suntem „antivaccinuri” sau „teoreticieni ai conspirației care neagă Covid”. Suntem milioane de persoane din clasa muncitoare, persoane cu principii care prețuiesc libertatea, care nu sunt pregătiți să intre cu suavitate în noaptea globalizată, patologizată-totalitară. Deja nu ne mai pasă dacă vechii noștri prieteni și rude care au devenit New Normal înțeleg ce este asta. Noi facem. Înțelegem exact ce este asta. Este o formă în curs de dezvoltare a totalitarismului și intenționăm s-o ucidem – sau cel puțin să o rănim critic – înainte de a se maturiza și transforma într-un gigantic matur.

Acum, vreau să fiu absolut clar. Nu susțin sau accept violența. Dar se va întâmpla. Se întâmplă deja. Totalitarismul (chiar și această versiune „patologizată” a lui) este impus societății și menținut cu violență. Combaterea totalitarismului implică inevitabil violență. Nu este tactica mea preferată în circumstanțele actuale, dar este inevitabil acum că am ajuns în acest stadiu și este important ca cei care duc această luptă să recunoască că violența este un răspuns firesc la violență (și amenințarea implicită a violenței) care este desfășurată împotriva noastră de autoritățile Noii Normalități și de masele pe care le-au transformat într-o frenezie fanatică.

De asemenea, este important (esențial, aș zice) să facem vizibilă violența Noii Normalități, adică să încadram această luptă în termeni politici, și nu în termenii pseudo-medicali propagați de narațiunea oficială Covid. Acesta nu este un argument academic asupra existenței, severității sau răspunsului la un virus. Aceasta este o luptă pentru a determina viitorul societăților noastre.

Acest fapt, mai presus de toate, este ceea ce clasele dominante global-capitaliste sunt hotărâte să ascundă. Lansarea Noii Normalități va eșua dacă este percepută ca fiind politică (adică, o formă de totalitarism). Se bazează pe incapacitatea noastră de a-l vedea așa cum este. Deci se ascunde și violența pe care o comite în cadrul unei narațiuni oficiale pseudo-medicale, făcându-se imună la opoziția politică.

Trebuie să-i negăm această redută perceptivă, această ascunzătoare hermeneutică. Trebuie să-l facem să se arate cum este, o formă „patologizată” de totalitarism. Pentru a face asta, trebuie să înțelegem… logica sa internă, punctele sale forte și punctele slabe.

Totalitarismul patologizat

Am descris Noua Normalitate drept „totalitarism patologizat” și am prezis că „vaccinarea” obligatorie va veni cel puțin încă din mai 2020. (Vezi, de exemplu, Noul Totalitarism Patologizat). Folosesc termenul „totalitarism” în mod intenționat, nu pentru efect, ci pentru binele preciziei. Noua Normalitate este un totalitarism încă în curs de dezvoltare, dar esența sa este absolut evidentă. Am descris acea esență întru-n recent articol:

„Esența totalitarismului – indiferent de îmbracamintea și ideologia pe care o poartă – este dorința de a controla complet societatea, fiecare aspect al societății, fiecare comportament și gândire individuală. Fiecare sistem totalitar, fie că este o națiune întreagă, un cult minuscul sau orice altă formă de corp social, evoluează spre acest scop de neatins… transformarea ideologică totală și controlul fiecărui element individual al societății… Această căutare fanatică a controlului total, a uniformității ideologice absolute, și eliminarea oricărei disidențe, este ceea ce face ca totalitarismul să fie totalitarism.”

În octombrie 2020, am publicat The Covidian Cult, care de atunci s-a transformat într-o serie de eseuri care examinează totalitarismul nou-normal (adică, patologizat) ca „un cult scris la scară largă, la scară socială”. Această analogie este valabilă pentru toate formele de totalitarism, dar mai ales pentru totalitarismul Noii Normalități, deoarece este prima formă globală de totalitarism din istorie și, prin urmare:

„Paradigma cult/cultură a fost inversată. În loc să existe cultul ca insulă în cadrul culturii dominante, cultul a devenit cultura dominantă, iar aceia dintre noi care nu ne-am alăturat cultului am devenit insulele izolate din interiorul acesteia.”

În Cultul Covidian (partea III) am notat:

„Pentru a ne opune acestei noi forme de totalitarism, trebuie să înțelegem cum seamănă și cum diferă de sistemele totalitare anterioare. Asemănările sunt destul de evidente – și anume, suspendarea drepturilor constituționale, guvernele care guvernează prin decret, propagandă oficială, ritualuri de loialitate publică, scoaterea în afara legii a opoziției politice, cenzura, segregarea socială, echipele de bătăuși care terorizează publicul și așa mai departe, dar diferențele nu sunt atât de evidente.

Și am descris modul în care totalitarismul Noii Normalități diferă fundamental de totalitarismul din secolul al XX-lea în ceea ce privește ideologia sa sau aparenta lipsă a acesteia.

În timp ce totalitarismul din secolul al XX-lea a fost mai mult sau mai puțin național și deschis politic, totalitarismul New Normal este supranațional, iar ideologia sa este mult mai subtilă. Noua Normalitate nu este nazismul sau stalinismul. Este totalitarism global-capitalist, iar capitalismul global nu are o ideologie, din punct de vedere tehnic, sau, mai degrabă, ideologia sa este „realitatea”.

Dar cea mai semnificativă diferență dintre totalitarismul secolului 20 și acest totalitarism global în curs de dezvoltare este modul în care totalitarismul Noii Normalități își „patologizează” natura politică, făcându-se efectiv invizibil și, astfel, imun la opoziția politică. În timp ce totalitarismul din secolul al XX-lea și-a purtat politica în mânecă, totalitarismul Noii Normalități se prezintă ca o reacție non-ideologică (adică supra-politică) la o urgență globală de sănătate publică.

Și, astfel, caracteristicile sale totalitare clasice – de exemplu, revocarea drepturilor și libertăților fundamentale, centralizarea puterii, conducerea prin decret, controlul opresiv al populației, demonizarea și persecuția unei clase ca „țap ispășitor”, cenzură, propagandă etc. nu sunt ascunse, pentru că sunt imposibil de ascuns, ci sunt recontextualizate într-o narațiune oficială patologizată.

Untermenschen (subumanii) devin „nevaccinații”. Ace la rever cu svastică devin măști cu aspect medical. Actele de identitate ariene devin „carte de vaccinare”. Restricțiile sociale fără sens și ritualurile obligatorii de ascultare publică devin „blocare”, „distanțare socială” și așa mai departe. Lumea este unită într-un război total goebbelsian, nu împotriva unui inamic extern (adică, un inamic rasial sau politic), ci împotriva unui inamic patologic intern.

Această narațiune oficială patologizată este mai puternică (și insidioasă) decât orice ideologie, deoarece funcționează nu ca un sistem de credințe sau ca ethos, ci mai degrabă ca „realitate” obiectivă. Nu poți să te contrazici sau să te opui „realității”. „Realitatea” nu are adversari politici. Cei care contestă „realitatea” sunt „nebuni”, adică „teoreticieni ai conspirației”, „anti-vaccinuri”, „negaționiștii Covid”, „extremiștii” etc. Și, astfel, narațiunea patologizată a Noii Normalități patologizează de asemenea oponenții săi politici, dezbrăcându-ne simultan de legitimitatea politică și proiectând asupra noastră propria sa violență.

De asemenea, totalitarismul secolului XX a pus violența pe seama țapilor săi ispășitori (adică evrei, socialiști, contrarevoluționari etc.), dar nu a încercat să ștergă violența sa. Dimpotrivă, a afișat-o deschis, pentru a teroriza masele. Totalitarismul Noii Normalități nu poate face asta. Nu poate deveni în mod deschis totalitar, pentru că capitalismul și totalitarismul sunt ideologic contradictorii.

Ideologia global-capitalistă nu va funcționa ca o ideologie oficială într-o societate deschis totalitară. Necesită simularea „democrației” sau cel puțin o simulare a „libertății” bazată pe piață. O societate poate fi intens autoritară, dar, pentru a funcționa în sistemul global-capitalist, trebuie să permită cetățenilor săi „libertatea” de bază pe care capitalismul o oferă tuturor consumatorilor, dreptul/obligația de a participa la piață, de a deține și de a face schimb de mărfuri, etc.

Această „libertate” poate fi condiționată sau extrem de restrânsă, dar trebuie să existe într-o oarecare măsură. Arabia Saudită și China sunt două exemple de societăți GloboCap deschis autoritare, care, totuși, nu sunt în totalitate totalitare, pentru că nu pot fi și nu pot rămâne parte a sistemului. Ideologiile lor oficiale promovate (adică fundamentalismul islamic și comunismul) funcționează practic ca suprapuneri superficiale asupra ideologiei global-capitaliste fundamentale care dictează „realitatea” în care trăiește toată lumea. Aceste ideologii „suprapuse” nu sunt false, dar atunci când intră în conflict cu ideologia global-capitalistă, ghiciți care ideologie câștigă.

Ideea este că totalitarismul Noii Normalități – și orice formă global-capitalistă de totalitarism – nu se poate afișa ca totalitarism, sau chiar autoritarism. Nu poate recunoaște natura sa politică. Pentru a exista, nu trebuie să existe. Mai presus de toate, trebuie să șteargă violența sa (violența la care se reduce în cele din urmă toată politica) și să ne apară ca un răspuns esențial benefic la o „criză globală a sănătății” legitimă (și o „criză a schimbărilor climatice” și o „criză a rasismului”), și orice alte „crize globale” consideră GloboCap care vor teroriza masele într-o isterie stupidă care urmează ordinul).

Această patologizare a totalitarismului – și conflictul politic/ideologic în care am fost angajați în ultimele 20 de luni – este cea mai semnificativă diferență dintre totalitarismul Noii Normalități și totalitarismul secolului XX. Întregul aparat global-capitalist (adică corporații, guverne, entități supranaționale, mass-media corporativă și de stat, mediul academic etc.) a fost pus în funcțiune pentru atingerea acestui obiectiv.

Trebuie să acceptam acest fapt. Noi facem. Nu noii normali. Noi.

GloboCap este pe punctul de a transforma societatea într-o distopie totalitară patologizată, zâmbitoare, fericită, în care pot solicita „terapii” genetice experimentale și orice alt tip de „terapii” pe care le doresc și ne obligă să arătăm „documentele de conformitate”pentru cele mai elementare aspecte ale vieții. Această refacere a societății este violentă. Se desfășoară cu forța, cu violență și amenințarea constantă cu violența. Trebuie să ne confruntăm cu asta și să acționăm în consecință.

Aici, în New Normal Germany, dacă încerci să mergi la cumpărături fără o mască cu aspect medical, poliția înarmată te va îndepărta din sediu (și spun asta din experiență personală). În New Normal Australia, dacă mergi la sinagogă, presa va fi alertată și poliția te va înconjura. În Germania, Australia, Franța, Italia, Țările de Jos, Belgia și multe alte țări, dacă îți exerciți dreptul de a te reuni și de a protesta, poliția te va ataca cu tunuri de apă, te va împușca cu gloanțe de cauciuc (și uneori cu gloanțe adevărate), va pulveriza spray toxic în ochi și, în general, ești îndepărtat cu un șut în fund.

Si asa mai departe. Aceia dintre noi care luptăm pentru drepturile noastre și ne opunem acestui totalitarism patologizat suntem prea familiarizați cu realitatea violenței sale și cu ura pe care a generat-o în mase Noua Normalitate. O experimentăm zilnic. Simțim asta de fiecare dată când suntem forțați să purtăm mască, când un funcționar (sau chelner) cere să ne vadă „hârtiile”. O simțim atunci când suntem amenințați de guvernul nostru, când suntem amenințați și demonizați de mass-media, de medici, celebrități, străini întâmplători și de colegii noștri, prietenii și membrii familiei.

Recunoaștem privirea lor. Ne amintim de unde vine și la ce duce.

Nu este numai ignoranță, isterie în masă, confuzie sau o reacție excesivă, sau frică… sau, OK, da, sunt toate acele lucruri, ci este și totalitarism de manual (în ciuda noii întorsături patologizate). Totalitarismul 101.

Privește-l în ochi și acționează în consecință.

*****

invictuswebmedia.com

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings
Doamne, ajută! Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține activ OrtodoxINFO! DONAȚII