X

Mizerie anti-românească, marca Antena3, premiată la Londra, în dauna imaginii României. Cât mai pozăm ca țară din lumea a 3-a?

Elena Ilaș și mama ei, în casa din Botoșani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Antena3 face un nou deserviciu imaginii României în lume, participând la un concurs în Anglia la categoria documentar scurt cu un reportaj în care prezintă doi copii din satul Iacobeni, jud.  Botoșani, învățând, în plină zi, la lumina lumânării. Astfel de documentare erau de înțeles în anii ’90, imediat după Revoluție, când o astfel de situație era destul de răspândită, însă în 2021 să vii cu un caz izolat, doar ca să emoționezi un juriu și apoi să-ți aclami meritele unui premiu, terfelind imaginea a milioane de români, este o trădare de neacceptat pentru o televiziune ce se dorește a fi națională. S-au gândit autorii acestui act denigrator cum vor fi priviți românii din Marea Britanie de către băștinașii locului, când vor vedea “sărăcia lucie” din cauza căreia au venit în țara lor, să câștige cinstit un ban? Cu siguranță nu vor face nicio diferență între imigranții din lumea a 3-a și frații noștri!

Oare România nu are destule valori naționale, personalități, locuri pitorești, demne de laudă cu care să ne lăudăm la nivel mondial? De ce trebuie să ne punem mereu lături în cap, să ne afișăm ca babuinii Europei, coborâți din copac, exact așa cum ne percep occidentalii? Nu avem de gând să schimbăm imaginea aceasta negativă despre noi, iar valorile noastre morale și ortodoxe să fie un reper pentru o Europă tot mai dezorientată și mai ruptă de rădăcinile sale creștine!?

Trebuie să semnalăm celor de la Antena3 că nu permitem să se joace, pentru a nu știu câta oară (vezi premiile Observator și ale emisiunii În Premieră din SUA), cu imaginea țării noastre și a noastră, din cauza incompetenței unor instituții, plătite din banii poporului, care nu rezolvă astfel de cazuri umanitare. Poate chiar efortul financiar al acestor ziariști ar fi fost mai de ajutor dacă era direcționat către acei copii sărmani, decât să le fie afișată sărăcia la nivel mondial, umilindu-i. Oare așa-zișii jurnaliști din România nu mai au pic de demnitate națională? Toată meseria lor se rezumă doar la faima personală și la defăimarea celorlalți? Dau dovadă și de lipsă crasă de profesionalism, întrucât menirea jurnalistului este de a rezolva cazurile nedrepte din societate, nu de a le patologiza.

Trimiteți un mesaj de dezaprobare către Antena3 și cereți să nu se mai afișeze cu astfel de mizerii înafara țării. Trebuie să ne rezolvăm problemele intern și să ieșim în lume cu ce avem mai frumos și mai demn! Trimiteți email la [email protected], SMS la numărul 0744.882.200, sau pe Whatsapp la același număr.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Latrina trei face ce îi ordonă proprietarul, adică unul din șerpii care au supt lapte și sânge gras de la țâța comunismului din România și care acum scuipă unde a mâncat, ca mulți alții de teapa lui—PROștilor TV, B ideul 1, UM Digi 24, IRealitatea…..

  2. @ortodoxinfo:
    Hai sa incep prin a raspunde la intrebarea din titlu “Cat mai pozam intr-o tara din lumea a 3-a?”; raspuns: Atata timp cat ne vom comporta ca o tara din lumea a treia!
    Stiti, e o vorba: “Prostul pana nu-i fudul, parca nu e prost destul”; vad ca voi, romanii v-ati oparit grozav ca aia de la antena3 au facut materialul respectiv, pe cand adevaratul motiv de suparare ar fi fost faptul ca in anul 2021, la aproape 32 de ani de la caderea lui Ceausescu si aproape 15 de cand Ro este in UE, in Romania mai exista situatii ca cea din reportaj; pentru ca nu e asa cum ati scris voi in articol, situatia din acel sat din Botosani nu e izolata, in aproape fiecare judet gasesti sate cu gospodarii ca cea din reportaj; in 15 ani de cand suntem in UE, nu am fost in stare sa intocmim niste proiecte si sa absorbim fondurile alea nerambursabile care ne erau alocate in calitate de tara membra UE; alte tari (care au fost comuniste de asemenea) care au intrat in UE doar cu putin inaintea noasta, practic s-au reinoit: de ex., Polonia – intrata la 1 ian. 2004- de cand e intrata in UE, si-a brazdat tara cu autostrazi, si-a modernizat intreaga retea feroviara, si-a completat si modernizat toata infrastructura energetica, de apa, etc.Au fost ani din 2004 incoace in care Polonia a avut 100% gradul de absorbire al fondurilor nerambursabile de la UE si, da, chiar se vede; am citit undeva pe internet ca, in momentul de fata, intre tarile UE, Polonia are cea mai noua infrastructura – este practic ca o jucarie noua, scoasa din cutie; si pe langa Polonia, mai sunt si alte tari care s-au dezvoltat exponential de cand au intrat in UE (Cehia, Ungaria, Spania(1986)). Deci, se vede treaba ca gradul de dezvoltare al unei natiuni nu tine doar de accesul la bani, ci de calitatea oamenilor. Va amintiti intrebarea aia din povestea lui Ion Creanga, “Da’ muieți-s posmagii?”? Ei, intrebarea asta este brandul Romaniei si al poporului roman!

    1. Cand am zis caz izolat, ne-am raportat la populatia totala a Romaniei. Acel caz nu este reprezentativ nici macar 0,1% pentru țara noastră. Și atunci de ce să te discreditezi pe plan mondial cu asa cazuri? E clar ca vina e la noi, ca nu ne gospodarim! Nu e vorba de prostie, cum vorbesti fara discernamant! Ca natie avem multe lucruri cu care sa ne afisam, cu mandrie… chiar daca mintile luminate sunt si ele cazuri izolate, de ce alegem sa ne afisam cu ce e rau?

  3. @ortodoxinfo:
    Hai sa incep prin a raspunde la intrebarea din titlu „Cat mai pozam intr-o tara din lumea a 3-a?”; raspuns: Atata timp cat ne vom comporta ca o tara din lumea a treia!
    Stiti, e o vorba: „Prostul pana nu-i fudul, parca nu e prost destul”; vad ca voi, romanii v-ati oparit grozav ca aia de la antena3 au facut materialul respectiv, pe cand adevaratul motiv de suparare ar fi fost faptul ca in anul 2021, la aproape 32 de ani de la caderea lui Ceausescu si aproape 15 de cand Ro este in UE, in Romania mai exista situatii ca cea din reportaj; pentru ca nu e asa cum ati scris voi in articol, situatia din acel sat din Botosani nu e izolata, in aproape fiecare judet gasesti sate cu gospodarii ca cea din reportaj; in 15 ani de cand suntem in UE, nu am fost in stare sa intocmim niste proiecte si sa absorbim fondurile alea nerambursabile care ne erau alocate in calitate de tara membra UE; alte tari (care au fost comuniste de asemenea) care au intrat in UE doar cu putin inaintea noasta, practic s-au reinoit: de ex., Polonia – intrata la 1 ian. 2004- de cand e intrata in UE, si-a brazdat tara cu autostrazi, si-a modernizat intreaga retea feroviara, si-a completat si modernizat toata infrastructura energetica, de apa, etc.Au fost ani din 2004 incoace in care Polonia a avut 100% gradul de absorbire al fondurilor nerambursabile de la UE si, da, chiar se vede; am citit undeva pe internet ca, in momentul de fata, intre tarile UE, Polonia are cea mai noua infrastructura – este practic ca o jucarie noua, scoasa din cutie; si pe langa Polonia, mai sunt si alte tari care s-au dezvoltat exponential de cand au intrat in UE (Cehia, Ungaria, Spania(1986)). Deci, se vede treaba ca gradul de dezvoltare al unei natiuni nu tine doar de accesul la bani, ci de calitatea oamenilor. Va amintiti intrebarea aia din povestea lui Ion Creanga, „Da’ muieți-s posmagii?”? Ei, intrebarea asta este brandul Romaniei si al poporului roman!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE