X

“Șeful” CNCD primește ordine de la Budapesta. România are încă o instituție condusă din exterior

Csaba Asztalos, Președintele CNCD: „Colţescu A Greşit, Dar Nu Trebuie Pusă Batista Pe ţambal, Nici Răstignit” | Libertatea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) face mai nou presiune la adresa Parlamentului României, pentru că legislativul roman nu a reglementat de o manieră dură și fără echivoc obligativitatea obținerii Certificatului Verde. 

”Partidele parlamentare au dat undă verde nu protecției, ci morții, neadoptând mai devreme o lege care ar fi stopat al patrulea val al epidemiei. Ele sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă în spitale acum”, a spus președintele CNCD, într-un interviu pentru presa de limbă bozgorească Maszol.ro.

”Nu suntem într-o situaţie de discriminare”, a afirmat, joi seară, la Digi 24, Asztalos Csaba, referind-se la certificatul verde.

”Copiii noştri sunt în al treilea an şcolar în care sunt afectaţi de pandemie şi vedem că da, mulţi recunosc, dintre politicieni, că cel puţin de 5-7 luni trebuia să avem certificatul verde.”

Declarațiile lui Asztalos Csaba au venit imediat după ce premierul maghiar Viktor Orban a decis vaccinarea obligatorie a angajaților.
Cu ceva zile în urmă, Asztalos Csaba a declarat pentru Digi24 că, ceea ce se întâmplă în România, astăzi, introducerea certificatului verde, de exemplu în zona de HoReCa sau pentru accesul în instituții publice printr-un act administrativ, adică hotărâre de guvern, este nelegală.

“Articolul 53, alineatul 1 din Constituţie arată foarte clar că drepturile fundamentale şi libertăţile omului pot fi limitate şi enumeră condiţiile în care pot fi limitate.

Prima condiţie de formă este ca aceste limitări trebuie să aibă loc ”numai prin lege”. Ori ceea ce se întâmplă în România astăzi, introducerea certificatului verde, de exemplu, în zona de HoReCa sau accesul în instituţii publice printr-un act administrativ, adică Hotărâre de Guvern, este nelegală. Acest aspect poate fi constatat doar de Curtea de Apel, pentru că hotărârile Guvernului pot fi atacate doar în contencios administrativ, deci nu este competenţa Curţii Constituţionale.

Marea problemă este că în acest moment România nu are o procedură rapidă de soluţionare a acestor plângeri”, a declarat Asztalos Csaba, miercuri, la Interviurile Digi 24.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Luați aminte la cazul “Vișinescu”, dragilor tovarăși care v-ați construit o slujbă din a obliga românii să se vaccineze, căci la fel veți spune după căderea acestei mascarade:”Noi ne-am făcut doar datoria față de țară”. Așa a făcut și Vișinescu și acum este condamnat pentru uciderile din temnița comunistă în care “și-a făcut doar datoria”. Luați aminte de pe acum că precum Vișinescu n-a scăpat necondamnat, tot la fel și voi. Să nu cumva să fie și mai și în ceea ce vă privește. Cine are minte sa ia aminte.

  2. Pentru a reflecta realitatea, o parte din titlul articolului ar trebui reformulat astfel: “România are toate instituțiile conduse din exterior”!

  3. nu stiu daca primeste ordine sau de unde pentru ca nu sunt dovezi pentru asa ceva dar e clar ca e ori corupt sau intimidat ca restul politicienilor nostri sa se conformeze planului global dar ei nu stiu ca asta nu ii va salva daca se conformeaza

    a se vedea cu dosarul penal al lui arahat care cred ca va avea succes si in curand il vom vedea dupa gratii semn ca slugile lor nu le vor apara deci slujesc degeaba cand le va fi mai greu vor fi lasati cu toti cu ochii in soare

    discriminarea e cat se poate de evidenta asa cum exista lege pentru persoanele cu hiv sida sa nu fie discriminate asa se poate precedent si pentru covid
    covid e nimic in comparatie cu boala aia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button