X

Instanța germană a condamnat o femeie ISIS la 10 ani de închisoare

Inculpata Jennifer W., acoperindu-și fața, sosește luni pentru procesul de la Munchen, Germania.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

The Associated Press

Procurorii federali au acuzat-o pe femeie că stătea în așteptare în Irak, în timp ce soțul ei de atunci a pus în lanțuri o tânără fată Yazidi și a lăsat-o să moară de sete.

O femeie de cetăţenie germană căsătorită cu un luptător ISIS a fost condamnată la 10 ani închisoare cu executare de un tribunal german pentru moartea unei fetiţe yazidi în vârstă de cinci ani.

BERLIN — O germană convertită la islam a fost condamnată la 10 ani închisoare sub acuzația că, în calitate de membru al grupării extremiste Statul Islamic din Irak, nu a intervenit pentru a-i salva viaţa după ce soţul său a pedepsit fetiţa lasând-o să moară de sete sub soarele arzator.

Curtea Regională Superioară din München a condamnat-o pe tânăra de 30 de ani, identificată doar ca Jennifer W. în conformitate cu regulile de confidențialitate, pentru — printre altele — apartenența la o organizație teroristă în străinătate, sprijinirea tentativei de omor, tentative de crime de război și crime împotriva umanității, a raportat agenția germană de știri dpa. Ea a fost condamnată luni la 10 ani de închisoare.

Procurorii federali au acuzat-o pe femeia, din Lohne, în Saxonia Inferioară, că locuia în Irak, în timp ce soțul ei de atunci a pus-o în lanțuri pe tânăra fată Yazidi într-o curte și a lăsat-o să moară de sete.

Fetiţa a fost „făra apărare și neputincioasă expusă situației”, a declarat luni judecătorul Joachim Baier, adăugând că W. „a trebuit să considere de la început că fetiţa, care era legată în căldura soarelui, era în pericol de moarte.”

Cu toate acestea, ea nu a făcut nimic pentru a o ajuta pe fată – deși acest lucru a fost „posibil și rezonabil” pentru ea, a spus Baier, potrivit dpa.

W. a crescut ca protestant, dar s-a convertit la islam în 2013.

Presa germană a raportat că ea a ajuns în Irak prin Turcia și Siria în 2014 pentru a se alătura ISIS.

În 2015, în calitate de membră a „poliției morale” a grupului extremist ISIS, ea a patrulat parcuri și străzi din Fallujah și Mosul, înarmată cu o pușcă de asalt și un pistol, precum și o vestă explozivă, căutând femei care nu respectau codurile stricte în comportament și îmbrăcăminte stabilite de jihadiști, au spus procurorii.

*Vezi și Femeile ISIS: victime sau făptașe?

Condamnarea unui adept ISIS pentru crime împotriva comunităţii yazidi este o premieră în lume, a scris CNN.

Acuzată de crime de război și crime, Jennifer Wenisch, în vârstă de 30 de ani, ar fi putut fi condamnată la închisoare pe viață, în cadrul unuia dintre primele procese din lume pentru crime de război împotriva yazidiților, o minoritate persecutată de jihadiști în Irak și Siria.

În vara anului 2015, condamnatul și soțul ei de atunci, Taha Al-Jumailly, în prezent judecați la Frankfurt într-un proces paralel, au cumpărat o fetiță de cinci ani și pe mama ei din minoritatea Yazidi, prizonieri ISIS, pentru a le exploata ca sclave, conform acuzării.

După multe abuzuri, micuța a fost „pedepsită” de soțul acuzatei pentru că a urinat pe o saltea; apoi, fetița a fost legată de o fereastră din afara casei, la o temperatură în jur de 50 de grade Celsius.

Aproximativ 7.000 de fete şi femei yazidi au fost înrobite când ISIS a preluat puterea în nordul Irakului, în 2014.

*Vezi și Sclavia Yazidi, traficul de copii, amenintarile cu moartea jurnalistului: ar trebui Turcia sa ramana in NATO?

Yazidi este o minoritate etnică şi religioasă care locuieşte cu precădere în nordul Irakului, sud-estul Turciei şi nordul Siriei fiind vizată de ISIS din cauza credinţei religioase.

Fata a murit de sete în timp ce mama ei, Nora T., a fost nevoită să rămână în slujba cuplului. Instanța „consideră că este dovedit că inculpata nu a depus eforturi pentru a salva fata deși cunoștea starea foarte gravă în care se afla”. În folosul acuzatei, audierea a stabilit că aceasta avea doar „opțiuni limitate” pentru a pune capăt situației de sclavie în care se aflau femeia și fiica ei și că „abia într-un moment foarte avansat a fost conștientă că fata ar putea muri ca urmare a pedepsei”.

Jennifer Wenisch a declarat în cadrul ședinței că nu a intervenit pentru că „i-a fost frică” că soțul ei o va „lovi sau închide”.

Avocații ei, precum cei ai lui Taha Al-Jumailly, au sugerat că fata ar fi supraviețuit dacă ar fi fost transferată la un spital din Fallujah. O versiune la care a răspuns mama minorei, Nora T., care locuiește acum ascunsă în Germania. Martor cheie, supraviețuitoarea a fost audiată în timpul proceselor foștilor soți.

„Ei vor face din mine un exemplu pentru tot ceea ce s-a întâmplat sub Statul Islamic. Este greu de imaginat că acest lucru este posibil într-un stat de drept ”, a spus Wenisch pentru a se apăra în timpul uneia dintre ultimele audieri, potrivit cotidianului Süddeutsche Zeitung.

George Clooney teme por la vida de su mujer Amal - Chic

În procesul, care a început în aprilie 2019, mama minorei a fost reprezentată, în calitate de acuzare particulară, de activista și avocata Amal Clooney.

Jennifer Wenisch a fost arestată de serviciile de securitate turce în ianuarie 2016 la Ankara în timp ce încerca să-și reînnoiască actele de identitate la ambasada Germaniei și deportată în Germania.

Dar, ea nu a intrat într-un centru de detenție până în iunie 2018, când a fost reținută în timp ce încerca să ajungă în teritoriile controlate încă de Statul Islamic în Siria împreună cu fiica ei de doi ani.

În timpul acelei încercări, inculpata i-a spus șoferului detalii despre viața ei în Irak. Dar acesta din urmă era de fapt un informator FBI care a condus-o într-o mașină echipată cu microfoane. Procuratura a folosit casetele pentru a o acuza.

Chi è Jennifer Wenisch, la donna tedesca che fece morire di sete una bambina
Chi è Jennifer Wenisch, la donna tedesca che fece morire di sete una bambina – ilgiornaleditalia.it

Jennifer Wenisch a fost condamnată, printre alte acuzații, pentru apartenența la o organizație teroristă din străinătate, complicitate la tentativă de omor prin omisiune și pentru o crimă împotriva umanității soldată cu moartea, a raportat instanța într-un comunicat.

*Expert suedez în terorism: nu permiteți femeilor ISIS să se întoarcă în Suedia

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button