X

După ce au pus la pământ fabricile și uzinele, Iohannis minte frumos: România are una dintre cele mai scăzute rate de emisii de carbon din UE. Suntem angajați să facem mai mult

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, declarația națională la Summitul pentru climă COP26.  În alocuțiunea sa șeful statului a subliniat că țara noastră are una dintre cele mai scăzute rate de emisii pe cap de locuitor din UE, după ce au fost distruse toate fabricile și uzinele de la Revoluție și până în prezent. Mai mult, într-un fel sau altul Iohannis anunță că va mai distruge și el câte ceva pentru a elimina poluarea din România, astfel țara noastră va deveni un paradis verde, dar din păcate nu pre mai avem păduri pentru că el le vinde la prietenii lui din Austria și Germania.

„Vom lupta împotriva schimbărilor climatice cu soluții bazate pe natură”, a spus președintele care a subliniat că „trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă în procesul de tranziție ecologică”. Discursul președintelui Klaus Iohannis: 

„Din 1989 până în 2019, emisiile de gaze cu efect de seră ale României au scăzut cu 64%. Avem una dintre cele mai scăzute rate de emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Între 1990 și 2019, România și-a redus și intensitatea emisiilor de CO2 pe unitatea de PIB cu 77%, o rată mai mare decât dublul mediei globale. Suntem angajați să facem și mai mult! Va fi o provocare să reducem în continuare emisiile, mai ales pe măsură ce ne apropiem de net zero. Îmi doresc să lucrăm împreună pentru a dezvolta, produce și utiliza noi tehnologii verzi. Inovația este cheia.

Printre alte inițiative de la Glasgow, România se alătură Misiunii de Inovare în Agricultură pentru Climă (Agriculture Innovation Mission for Climate), propuse de Statele Unite ale Americii. În același timp, trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă în procesul de tranziție ecologică, că sunt create locuri de muncă și că inegalitățile sociale sunt reduse. România sprijină pe deplin eforturile de lider ale Uniunii Europene în domeniul schimbărilor climatice și se angajează să contribuie la reducerea emisiilor UE cu 55% până în 2030. Am atins deja această rată de reducere la nivel național și ne angajăm să reducem în continuare emisiile. Nu există o soluție magică împotriva schimbărilor climatice. Un set de măsuri interconectate ne poate ajuta să ne atingem obiectivele. Pentru aceasta, vom valorifica însăși forța naturii.

România are o pondere ridicată a energiei regenerabile în mixul energetic, 40% din energia electrică produsă în România provenind din surse regenerabile. Ne angajăm să creștem acest procent în viitor. Vom lupta împotriva schimbărilor climatice cu soluții bazate pe natură, folosind 57.000 de hectare de păduri noi prevăzute în Planul nostru Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a capta carbonul și a combate deșertificarea. De asemenea, trebuie să canalizăm forța oamenilor în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Educația este cheia pentru un comportament prietenos cu mediul. Trebuie să promovăm educația și cercetarea privind schimbările climatice. Începând cu 2023, România va găzdui un centru inovator al Organizației Meteorologice Mondiale, care va ajuta sistemele agricole din Europa să răspundă mai bine la provocările climatice. Impactul schimbărilor climatice nu are granițe naționale. Vă invit să ne unim forțele în a proteja mediul, asigurându-ne că lăsăm generațiilor viitoare o planetă mai verde și mai sigură! Nu avem timp de pierdut! Trebuie să acționăm acum! Vă mulțumesc!”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. E bine ca ne mai povesteste plavanul de problemele climatice, poate ne amintim si de Climategate, o alta megaescrocherie mondiala pusa la cale de “comunitatea stiintifica”.
    In mod ciudat, scandalul a izbucnit cu fix 10 ani inaintea “pandemiei Covid”.
    Iata doua pete rusinoase pe obrazul oamenilor de stiinta care au girat astfel de ticalosii.
    La cum merg lucrurile, in 2029 “comunitatea stiintifica” ne va informa ca tocmai am fost invadati de extraterestri iar presa va prezenta si “dovezile” necesare, urmand ca guvernele sa ne oblige sa ne izolam sub pamant. Totul desigur, “pentru binele nostru, al celor multi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button