X

MINUNE: Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proiectul de lege care introducea obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respinsă, miercuri, de plenul Senatului, după ce nu a obținut suficiente voturi favorabile.

Când nimeni nu mai credea, când toate camarila lui Iohannis era activată, speranța a venit de la Dumnezeu, prin Sfântul Dimitrie Basarabov, cinstit astăzi! Datorită faptului că 2 usr-iști nu au răspuns la telefon pentru a vota (și ar fi votat pentru), nu s-au întrunit jumătate+1 din voturile necesare pentru a trece o lege organică. Acum, nimeni nu ne poate spune ce le-a dat de lucru Dumnezeu acelor usr-isti, chiarr în momentele în care au fost sunați de mai multe ori pentru a-și exprima votul.

Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru.

Senatul este prima cameră sesizată cu acest proiect.

AUR: Nu vă daţi seama că blocaţi ţara? Copreşedintele AUR Claudiu Tîrziu i-a acuzat, în comisie, pe parlamentari, că blochează ţara prin această lege. ”Dacă daţi drumul la legea asta, închideţi ţara. Suntem inconştienţi? Nu vă daţi seama ce faceţi?”, a spus Tîrziu, în comisie.

Preşedintele comisiei de sănătate din Senat, doctorul Streinu Cercel, a arătat, la rândul lui, că circa 60% din cei care s-au infectat au fost asimptomatici şi nu pot beneficia de certificatul verde. Aceştia reprezintă grosul populaţiei. Cine v-a consiliat, nu v-a consiliat bine”, a spus Cercel.

Vom reveni

Ce prevede proiectul:

Potrivit amendamentelor adoptate marţi seară în comisia juridică, în interesul protejării sănătăţii publice şi în scopul exclusiv al combaterii răspândirii epidemiei Covid-19, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, în vederea desfăşurării activităţii, pe perioada stării de alertă, în cadrul tuturor unităţilor sanitare, publice şi private, în cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordine, sub autoritate şi în coordonare, în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în cadrul caselor de asigurări de sănătate, în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi în cadrul unităţilor subordonate, în cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi în cadrul unităţilor subordonate, în cadrul unităţilor de asistenţă medicală profilactică şi curativă, în cadrul unităţilor şi structurilor medicale, în cadrul laboratoarelor de analize medicale, precum şi în cadrul centrelor prevăzute de art. 30 din Legea 292/2011 a asistenţei sociale, personalul, precum şi persoanele fizice care activează ca furnizori de servicii medicale, inclusiv de specialitate, de dispozitive medicale şi de medicamente, sunt obligate să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea atestării îndeplinirii uneia din următoarele condiţii:

a) vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

b) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat şi prezentat în condiţiile O.U.G. nr.68/2021 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.

Dispoziţiile se aplică şi autorităţilor, instituţiilor publice şi de interes public, de utilitate publică şi celorlalte unităţi publice, centrale şi locale, regiilor autonome, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan şi nu se aplică autorităţilor şi instituţiilor din cadrul autorităţii judecătoreşti.

Costurile pentru testarea împotriva virusului SARS-CoV-2 sunt suportate de către personalul din cadrul unităţilor publice, se precizează în amendamentele admise.

Pentru personalul din cadrul unităţilor publice şi private care face dovada unei afecţiuni care reprezintă contraindicaţie la vaccinare şi e stabilită de un medic de specialitate conform normelor medicale în vigoare, activitatea de testare se organizează, cu suportarea costurilor de către angajator.

Potrivit propunerii legislative, raporturile de serviciu, respectiv contractele în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private, care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 în vederea atestării îndeplinirii uneia din condiţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile.

Suspendarea se constată prin dispoziţia scrisă a organului de conducere a unităţii emisă în condiţiile legii şi încetează la data la care personalul prezintă certificat digital al UE privind COVID-19.

În situaţia în care personalul din unităţile publice cumulează 30 de zile de suspendare, raportul de serviciu, respectiv contractul în baza căruia îşi desfăşoară activitatea încetează de drept. Încetarea se constată prin dispoziţia scrisă a organului de conducere a unităţii emisă în condiţiile legii.

De asemenea, suspendarea de drept nu operează sau, după caz, încetează în cazul persoanei vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin.

În acest caz persoana vaccinată beneficiază de testarea gratuită la locul de muncă exclusiv până la încheierea la termen a schemei complete de vaccinare, având obligaţia încheierii schemei complete în termenul stabilit de normele medicale.

Dovada efectuării primei doze de vaccin se face cu adeverinţa de vaccinare.

Nerespectarea obligaţiilor care revin în sarcina persoanele juridice reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, mai prevede proiectul.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

15 comentarii

  1. Urmează Camera Deputaților, care e decizională.
    Nu uitați că și la Senat au votat 67 ca să treacă și doar 60 împotrivă.
    Dacă trece de Camera Deputaților și nici de data asta nu ieșim în stradă, ne merităm soarta.

  2. A se observa că e bun și AUR la ceva… Eu de obicei îmi anulam votul, dar de acum cred că am să votez cu AUR. Nu că aș avea mare încredere în ei, ci ca să ne reprezinte și nouă măcar câteva interese…

  3. Bravo AUR, bravo celor care au votat împotriva acestei legi. Rușine analfabeților spiritual, că sa parafrazez pe unul dintre ei , niste „jeguri”, care au votat pentru aceasta lege. Atentie, optam pentru lumina sau întuneric, suntem la o mare răscruce. Drumul pe care îl vom alege este fără întoarcere.

  4. Slava Domnului! Maicuta Domnului, acopera-ne pe noi cu cinstitul Tau Acoperamant! Sfinte Dimitrie izvoratorul de mir si Sfinte Dimitrie Basarabov, sunt convinsa ca v-ati rugat si pentru tarisoara noastra mult incercata. Nu gasesc cuvinte de multumire. Sa citim acatiste de multumire! Foarte buna initiativa domnului Naavin. Doamne ajuta-ne in continuare!

  5. Asa este fratilor!!! Minunile rugaciunilor Maicii lui Dumnezeu, Sf. M. Mc. Dimitrie si Sf. Cuv. Dimitrie. Rugaciunile oamenilor bine ascunsi de Dumnezeu, din sate si orase, oameni simpli si curati, iubitori de Hristos si de aproapele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button