X

Polonia își apără suveranitatea și decide: Constituția sa este mai presus de Uniunea Europeană

Alerta Digital

Joi, 7 octombrie, Curtea Constituțională (TC) a Poloniei a decis că Constituția Națională a țării prevalează asupra legislației europene, deoarece văd o discrepanță între legile supranaționale și cele emise de Parlamentul polonez. Acest lucru a provocat deschiderea unui nou episod de tensiuni între țara est-europeană și Uniunea Europeană.

Premier Mateusz Morawiecki w "Gościu Wydarzeń" [ZOBACZ CAŁY WYWIAD] - Polsat News

Organismul constituțional s-a pronunțat asupra unei cereri a prim-ministrului Mateusz Morawiecki, după ce Tribunalul de Justiție al Uniunii (TUE) a decis că reformele judiciare întreprinse în mod legitim de Guvern ar putea constitui o încălcare a legilor comunitare.

Aceste reforme judiciare au fost aprobate de Sejm (Parlamentul polonez) în 2019 și permit Comisiei de Disciplină a Curții Supreme să amendeze sau să destituie judecătorii care participă la activitate politică. „Activitatea politică” este definită în sens larg, inclusiv de la activitatea partidului la promovarea ideologiei de gen.

Conducerea Uniunii Europene asigură că, prin această lege, guvernul conservator, care domină Curtea Supremă, numind 60% dintre judecătorii care alcătuiesc cei 120 de magistrați ai celei mai înalte instanțe, va avea un mecanism de sancționare a judecătorilor care au o ideologie de stânga, contrară celei a guvernului.

Cu toate acestea, Curtea Supremă din Polonia rămâne un organ independent al Executivului și nu există nicio dovadă care să pună la îndoială autonomia acestei puteri, așa cum nu a existat atunci când stânga a controlat instanța înainte de 2015.

Julia Przyłębska kandydatką PiS na sędzię TK. Jej mąż działa w organizacji związanej z PiS

În acest fel, Tribunalul Constituțional (TC), prezidat de conservatorul Julia Przylebska, a decis că reglementările comunitare în materie judiciară sunt incompatibile cu noile legi aprobate în Sejm și că Constituția Națională trebuie să prevaleze asupra legilor europene.

„Încercarea de a se amesteca în Sistemul Judiciar polonez de către TUE încalcă principiul statului de drept, principiul supremației Constituției și principiul păstrării suveranității în procesul de integrare europeană”, a încheiat opinia Tribunalul Constituțional, la care Przylebska a adăugat că „organele Uniunii Europene funcționează în afara limitelor puterilor conferite de Republica Polonia în tratate”.

Bartłomiej Sochański: Szczecin to nie przedsiębiorstwo, tylko wspólnota mieszkańców

Dintre cei 15 judecători ai TC, au fost doar doi care și-au exprimat respingerea sentinței. Ceilalți 13 au subliniat că „în ierarhia surselor de drept, Tratatul Uniunii Europene este sub Constituție, ca orice acord internațional ratificat”, în cuvintele judecătorului Bartlomiej Sochanski, purtătorul de cuvânt al hotărârii.

„Atâta timp cât organismele Uniunii Europene operează sub puteri delegate, în timp ce această etapă de cooperare nu privează Constituția Republicii Polonia de superioritatea sa, Polonia va păstra funcțiile unui stat suveran și democratic”, a concluzionat Sochanski.

Această decizie a generat un disconfort enorm la Bruxelles, sediul Uniunii Europene, unde consideră că această decizie judiciară a Poloniei este un dispreț direct pentru supremația confederației țărilor din Vechiul Continent.

Potrivit unor surse apropiate ale Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, acestor acțiuni ale Poloniei trebuie să li se răspundă cu sancțiuni severe, la fel cu cele mai recente măsuri aplicate Ungariei și altor țări aliniate la Visegrad.

Mulți polonezi au început să ceară #PolExit, în special pe rețelele de socializare, care nu este altceva decât ieșirea din Uniunea Europeană a țării cu capital la Varșovia. „Uniunea Europeană devine o nouă Uniune Sovietică, dar de data aceasta cu sprijinul conducerii europene”, a declarat un utilizator pe Twitter.

Alții au scris pe Twitter că țările aliniate la Visegrad (Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia) trebuie să părăsească Uniunea și să își facă propriul bloc comercial, fără impuneri politice ale Parlamentului European.

*****

invictuswebmedia.com

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. *Mărturisirea cutremuratoare a unui Preot-Călugăr care a făcut greșeala să se vaccineze*
  ? ⚠️Video pe facebook la adresa (dati click aici) : https://www.facebook.com/marian.cristian.50596013/videos/223015103145659/?sfnsn=wa

  ⚠️ Acest videoclip DESPRE MARTURISIREA UNUI PREOT-CALUGAR (DIN GRECIA) CARE A FACUT GRESEALA SA SE VACCINEZE (tradus din engleza cu coloana sonora in greaca) a fost cenzurat pe youtube foarte rapid in cateva zile! Se pare ca youtube cenzureaza in prostie. Vechiul cont youtube mi-a fost blocat momentan si nici macar de pe alte conturi nu ma mai lasa sa-l incarc deloc.
  Adevarului nu trebuie sa i se puna pumnul in gura!
  ⚠️ Diavolul nu suporta adevarul, nu vrea ca oamenii sa afle capcana pe care el a pregatit-o omenirii (se chinuie sa insele, sa ia cu el cat mai multe suflete in iad)!
  Luptati cu sistemul (cu cenzura) si distribuiti si inclusiv descarcati o copie pe calculator/telefon!
  DOAMNE AJUTA!
  Citez:
  ?⚠️ În acest clip video Părintele Savvas (din Grecia) ne prezintă o mărturisire personală a unui Preot-Călugăr care a făcut cumplita greșeală să se vaccineze (și ce mărturisește, ce a urmat este cutremurator [luați aminte că era doar prima doza de vaccin (nu făcuse mai multe doze și după asta NICI N-A MAI FĂCUT ALTE DOZE) Preotul-Călugar care a dat mărturia ne descrie suferința și decăderea sa în plan duhovnicesc). Pe lângă acestă mărturie Părintele Savvas ne prezintă și alte dovezi și mărturii cutremurătoare legate de vaccin! Urmăriți cu atenție clipul video până la sfârșit (are aproape 24 de minute).
  ? Înainte de a ne vorbi Părintele Savvas, eu, traducătorul, vă voi prezenta în prima parte a clipului video PROFEȚIA „Sfântului Paisie Aghioritul” pe care poate nu o știți cu toții:Sfântul Paisie Aghioritul (Sfânt făcător de minuni și contemporan cu noi) ne-a avertizat cu aproximativ 30 de ani în urmă despre ceea ce trăim astăzi, astfel:
  ? ⚠️ „Acum a mai apărut și o boală pentru care deja au descoperit vaccinul. Vaccinarea va fi obligatorie, iar, odată cu vaccinul, omului i se va implanta și cip-ul.„
  ? ⚠️ Să vă feriți de vaccin. Să nu ne lăsăm înșelați!
  Trimiteți și altora această mărturie (distribuiți mai departe)!
  Dumnezeu să ne apere! Doamne ajută

 2. Valul 4 Delta Corona este tot un masacru orchestrat asupra romanilor ca-n Dec. 89. Pe Maresalul Antonescu l-a condamant la moarte, ca decident si Saul Bruckner si pentru c-a fost iertat de romani din 1945 pana-n 1989 acesta a organziat si Rivolutia si a dat ordin ca sotii Ceausescu sa fie impuscati precum cei 2000 de tineri nevinovati de teroristii ce trageau din toate pozitiile si directiile. Tineri chemati special in strada de tv si radio ca sa apere Rivulutia ca sa fie omorati ca iepurii. Si uite asa rezolvara securistii criminali doua probeleme: 1. Au speriat lumea mai fricoasa sa stea in casa ca sa nu se revolte impotriva lor. 2. I-au omorat pe cei mai curajosi tineri ca sa nu le mai creeze probleme majore dupa zilele sangeroase din Dec. 89 ca ei, securistii sa fie siguri ca nimeni nu poate sa le mai puna in pericol pozitia de stapani si vatafi ai tarii dupa acea data. Si securistii fura iertati si ei si au facut mai apoi tot prapadul asta econimic din Sfanta Noastra Romanie in toti acesti ani de demucratie damboviteana. Vedeti mai ca poanta asta cu iertatul la gramada si fara nici un discernamant e o smecherie diabolica si criminala ca cei rai si ucigasii de oameni care nu fac parte din neamul tau sa poata sa-ti distruga tot neamul. Ca sa ramana Sfanta Noastra Romanie depopulata ca sa poata s-o colonizeze neamul lor. Si cand vor deveni stapani pe aceste locuri vor dinamita toate Bisericile Ortodoxe si Romano-Catolice si vor arde toate Relicvele Religioase si Sfintele Icoane. In 1945 alogena Ana Pauker (Hana Rabinsohn) ardea cu bucurie Sfintele Icoane. Noroc c-a fost mazilita la timp si nu a reusit sa-si duca la bun sfarsit opera satanica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!