X

Guvernul PNL are o singură ideologie: sunteți săraci, muriți mai devreme! – 60m.ro

Pe zi ce trece, Iohannis și slugile lui din guvern ne demonstrează că au tratat pandemia de Covid-19, fie din pură prostie și indiferență, fie cu bună știință, într-o manieră de-a dreptul nazistă, pe principiul Lebensunwertes Leben – anume că există vieți care nu merită a fi trăite și oameni care trebuie să moară. Deși au primit încă din vară semnale clare că urmează al patrulea val al molimei, iresponsabilii care ne conduc nu au luat nicio măsură de prevenție și protecție, preferând să imunizeze populația României prin boală și prin moarte – așa cum deja vedem că se întâmplă. Dacă ritmul șocant de rapid de extindere al bolii va continua ca în ultimele săptămâni, putem fi siguri că până de Crăciun România va deveni prima țară din lume care va atinge imunitatea de turmă – cu prețul a câtorva milioane de îmbolnăviri și a zeci de mii de morți, dar și cu tot atâtea pensii și salarii mai puțin de plătit de la buget.

Iar că regimul Iohannis-Cîțu este unul criminal și nu are niciun fel de empatie și de milă pentru cei defavorizați, gândindu-se doar la cei bogați, o dovedește și recenta luare de poziție a ministrului interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu. Fost șef al tineretului pesedist din Gorj, apoi fost pedelist, iar anul ăsta penelist, Vîlceanu a declarat, în cadrul unei emisiuni economice: „Este incorect ca cineva care câştigă un salariu mare să plătească pentru asigurările de sănătate 10% din acel salariu, iar cel care câştigă un salariu mic să plătească o contribuţie mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleaşi servicii atunci când ajung la spital. Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate, pentru că ea nu funcţionează ca acea contribuţie la pensii, când tu acumulezi, contribui şi vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani.”

Ministrul Finanţelor le-a pus gând rău celor cu salarii mici în privința contribuției la sănătate

Altfel spus, bogații nu ar trebui să mai plătească la stat în funcție de cât câștigă, ci tot atât cât plătesc și cei cu salarii mici. Doar că salarii mici – adică salariu minim sau ceva puțin peste – au aproape trei sferturi din angajații din România. Ce s-ar întâmpla dacă absolut toți angajații ar plăti o sumă minimă? Cu siguranță sistemul medical românesc, care și-așa este într-o stare vecină cu coma, ar sucomba de tot, iar săracii ar muri odată cu el, în vreme ce bogații s-ar salva, pentru că ei au bani suficienți să meargă și să se trateze la privat. Principiul contribuției egale, după care se călăuzește, ca un veritabil obermasturbanführer, domnul Vîlceanu o fi bun într-o economie de roboți, dar nu într-o societate umană. Pentru că, de la Bismarck încoace, asigurările publice de sănătate nu sunt o problemă de economie, ci mai curând una de umanism. Fiecare persoană, indiferent de starea materială, trebuie ajutată atunci când se îmbolnăvește. Cei bogați sunt primii datori să ajute, iar acest ajutor nu este o corvoadă, cum crede fripturistul Vîlceanu, ci o dovadă de solidaritate socială, rodul a mii de ani de evoluție umană. Practic, bogații dau înapoi doar o mică parte din ceea ce le-a oferit societatea care le-a permis să devină bogați. Exemplele lui Bill Gates, Warren Buffett și ale altor miliardari, care și-au donat cea mai mare parte a averii în scopuri caritabile, sunt edificatoare în acest sens.

Patriarhul îndeamnă să fim alături de cei îndoliaţi

Dar guvernanții români nu au auzit de solidaritate socială, pentru că ei se gândesc doar la profit. Pentru ei, oamenii săraci, care îngreunează sistemul medical, nici n-ar merita să mai trăiască, fiind doar o povară pentru buget. Faptul că acești oameni au cotizat zeci de ani la un sistem de asigurări sociale, dar acum sunt nevoiți ca din puținul lor să-și cumpere și medicamente, și tratamente, nu-i interesează pe reprezentanții PNL, care privesc totul cu un cinism înfiorător, ca un raport calitate-preț. Culmea este că aceiași peneliști și același traseist Vîlceanu, uns acum ministru de Finanțe, își fac probleme că de ce plătesc bogații mai mulți bani la sănătate decât săracii, dar nu par deloc la fel de indignați când salariile cresc uniform, pentru toți – de pildă, atunci când se măresc cu 10%, directorul, care are deja 10.000 de lei net, ia în plus 1.000 de lei, în schimb muncitorul simplu, care are doar 2.000 salariu, ia în plus doar 200 de lei. Nici faptul că în România există pensii obișnuite și pensii speciale nu pare să-l deranjeze pe domnul ministru de Finanțe. Lui și complicilor lui în jefuirea României li se pare firesc ca unii români să plătească contribuții până la 65 de ani și să iasă la pensie cu 2.000 de lei, iar alții să plătească mai nimic, dar să iasă la pensie la 45 de ani, cu o pensie de zeci de mii de lei.

De fapt, „liberalismul” guvernanților se reduce la două fraze: „Munciți, românilor, cât mai mult pe bani cât mai puțini, ca să muncim noi, „specialii”, cât mai puțin pe bani cât mai mulți! Și muriți mai repede, sărakilor, suntem deja opt miliarde pe planetă!

Alexandru Rafila: În perioada următoare nevaccinații vor contracta virusul SARS-CoV-2

ALEXANDRU SĂRARU: CARACATIȚA CÎȚU ȘI TENTACULELE FARMACEUTICE

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

25 comentarii

  1. pauza, liniste totala
   nu ne priveste, nu ne afecteaza….
   cazul asta ar trebui super distribuit, super mediatizat, rahatii astia facuti de catele de la protectia copilului si din guvern pregatesc terenul sa furnizeze copiii romanilor homosexualilor. Nu este suficient ca sunt orfelinatele pline de copii ABUZATI, CU PARTICIPAREA personalului, SERVICIILOR, sunt drogati si abuzati de la nivel inalt dupa care sunt lasati pe mana colegilor mai mari, special antrenati in asa ceva, ei insisi abuzati la randul lor inca din copilarie…Asta ar trebui sa fie subiectul zilei, inepuizat si inepuizabil, sunt atatea persoane implicate, de la angajati la voluntari, la servicii si guvern…toti o apa si-un pamant, copilasii aia sunt abuzati din fasa, AU RANI, URME, LA GURITA, PESTE TOT……si totusi NU ESTE SUFICIENT, continua sa dispara copii din familii, , furati LEGAL sau ILEGAL, pe ascuns sau fatis. Daca nici faptul ca s-a FURAT unicul copil al unei VADUVE, nu ne atinge, inseamna ca am pierdut noi, ne-am pierdut….Ar trebui facute manifestatii, iesit in strada special pentru asta, distribuite poze, nume, sa vada toata tara, nu poate fi lasata pe mana avocatilor grijulii care o vor sfatui sa aiba rabdare, sa nu faca valuri…

   1. Așa este. Dacă acest caz va rămâne nerezolvat, vor urma și altele. Orice femeie singură care își crește un copil poate rămâne fără el pentru că așa vor traficanții de persoane!

 1. *Mărturisirea cutremuratoare a unui Preot-Călugăr care a făcut greșeala să se vaccineze*
  👉 ⚠️Video pe facebook la adresa (dati click aici) : https://www.facebook.com/marian.cristian.50596013/videos/223015103145659/?sfnsn=wa

  ⚠️ Acest videoclip DESPRE MARTURISIREA UNUI PREOT-CALUGAR (DIN GRECIA) CARE A FACUT GRESEALA SA SE VACCINEZE (tradus din engleza cu coloana sonora in greaca) a fost cenzurat pe youtube foarte rapid in cateva zile! Se pare ca youtube cenzureaza in prostie. Vechiul cont youtube mi-a fost blocat momentan si nici macar de pe alte conturi nu ma mai lasa sa-l incarc deloc.
  Adevarului nu trebuie sa i se puna pumnul in gura!
  ⚠️ Diavolul nu suporta adevarul, nu vrea ca oamenii sa afle capcana pe care el a pregatit-o omenirii (se chinuie sa insele, sa ia cu el cat mai multe suflete in iad)!
  Luptati cu sistemul (cu cenzura) si distribuiti si inclusiv descarcati o copie pe calculator/telefon!
  DOAMNE AJUTA!
  Citez:
  👉⚠️ În acest clip video Părintele Savvas (din Grecia) ne prezintă o mărturisire personală a unui Preot-Călugăr care a făcut cumplita greșeală să se vaccineze (și ce mărturisește, ce a urmat este cutremurator [luați aminte că era doar prima doza de vaccin (nu făcuse mai multe doze și după asta NICI N-A MAI FĂCUT ALTE DOZE) Preotul-Călugar care a dat mărturia ne descrie suferința și decăderea sa în plan duhovnicesc). Pe lângă acestă mărturie Părintele Savvas ne prezintă și alte dovezi și mărturii cutremurătoare legate de vaccin! Urmăriți cu atenție clipul video până la sfârșit (are aproape 24 de minute).
  👉 Înainte de a ne vorbi Părintele Savvas, eu, traducătorul, vă voi prezenta în prima parte a clipului video PROFEȚIA „Sfântului Paisie Aghioritul” pe care poate nu o știți cu toții:Sfântul Paisie Aghioritul (Sfânt făcător de minuni și contemporan cu noi) ne-a avertizat cu aproximativ 30 de ani în urmă despre ceea ce trăim astăzi, astfel:
  👉 ⚠️ „Acum a mai apărut și o boală pentru care deja au descoperit vaccinul. Vaccinarea va fi obligatorie, iar, odată cu vaccinul, omului i se va implanta și cip-ul.„
  👉 ⚠️ Să vă feriți de vaccin. Să nu ne lăsăm înșelați!
  Trimiteți și altora această mărturie (distribuiți mai departe)!
  Dumnezeu să ne apere! Doamne ajută!

 2. Exemple de astfel de măsuri care pot fi luate în
  considerare:
  1. Limitarea evenimentelor sociale în spațiu public
  închis în funcție de evoluția valului pandemic,
  condiționat de prezentarea certificatului verde.
  2. Limitarea numărului de participanți și distanțare fizică
  pentru evenimentele în spațiu deschis (pelerinaje,
  evenimente sportive, culturale etc).
  3. Decalarea anului școlar: vacanță 2 săptămâni, cu
  prelungirea școlii în lunile de vară și decalarea cu
  2 săptămâni a examenelor de bacalaureat și de
  capacitate; revenire în format fizic în localitățile
  cu incidență sub 6/mie după cele 2 săptămâni, cu
  continuare online pentru restul localităților. Excepție:
  învățământul preșcolar și primar, care continuă în
  format fizic.

  4. Reluarea testării în școli: testare nazală (neinvazivă),
  gratuită, efectuată de personal medico-sanitar sau
  cadru didactic instruit, pentru copiii și personalul
  didactic și auxiliar simptomatic sau contact
  5. Închiderea barurilor și a restaurantelor la ora 22.00
  la nivelul întregii țări, indiferent de rata de incidență,
  pentru 30 de zile, apoi revenire în funcție de
  incidență și condiționat de certificat verde pentru
  angajați și clienți.
  6. Acces în spații închise neesențiale (baruri,
  restaurante, săli de sport, cinema etc) doar cu
  certificat verde. Acces în mall-uri în weekend doar cu
  certificat verde.
  Pe termen mediu și lung: Obiective: creșterea procentului populației vaccinate, asigurarea
  accesului la servicii medicale pentru pacienții non-COVID
  Decuplarea deciziilor
  privind sănătatea
  publică de factorul
  politic
  Grupul Tehnico-științific – cu specialiști recunoscuți în
  epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie, sănătate
  publică, medicină de familie, pediatrie, vaccinologie,
  științe comportamentale.
  Imediat
  PACT NAȚIONAL
  pentru vaccinare
  cu invitarea tuturor
  partidelor politice,
  mediului de afaceri,
  societății civile și
  cultelor;
  Exemple de măsuri care pot fi luate în considerare:
  1. Utilizarea certificatului sanitar pentru accesul la
  muncă a tuturor angajaților din sistemul public și
  pentru cei din sistemul privat care intră în contact
  cu publicul, mergând până la suspendarea /
  întreruperea contractului de muncă în caz de refuz.
  2. Implicarea societății civile în promovarea vaccinării,
  prin crearea unui fond din care să fie finanțate
  proiecte de promovare a vaccinării în comunitățile
  cu rată redusă de vaccinare. Finanțarea se va face
  transparent și vor fi monitorizați indicatorii de rezultat.
  3. Alocarea de resurse bugetare, prin SGG, pentru
  utilizare de către CNCAV, în vederea finanțării
  sondajelor, focus-grupurilor pentru a evalua
  motivele rezistenței la vaccinare; campanii naționale
  de promovare a vaccinării adaptate la rezultatele
  obținute din cercetările sociologice, finanțarea unui
  taskforce pentru combaterea fake-news; traininguri
  cu medicii de familie și medicii specialiști. Implicarea
  liderilor de opinie populari (influenceri, artiști) în
  acest efort – Politicienii nu sunt convingători, stop
  implicării politice în campanie.
  4. Sancțiuni pentru medicii care răspândesc în spațiul
  public mesaje antivaccinare: suspendarea dreptului
  de liberă practică minimum 6 luni / până la finalizarea
  stării de alertă și amendă 10.000 de lei pentru
  fiecare mesaj/intervenție în spațiul public.

  1. propuneri usr plus in noul program de guvernare..
   Romani vi se pregateste ceva….

   Vor fi dati afara toti cei de la stat si de la privat indiferent de domeniu de activitate,intai suspendare apoi desfacerea cotractului de munca.

   Trezeste te romane pana nu e prea tarziu.

    1. Deci am scapat de ,,dracu ,, și am de ,tac su ,,.
     Asta mai lipsea și ,,bubosu ,,spurcat de Ciolos care a băut urina lui Bivolaru sa fie mandatat la terminarea ROMÂNIEI!
     Bai voi realizați in ce rahat ne aflam ?
     ROMANIA SA FIE COLONIA FRANȚEI …
     INTERESANT , NU !
     DACA SUNTEM PROSTI ADICA , STUPID PEOPLE,, DE AIA.
     CE ÎNSEAMNĂ SA TE TREZESTI ???
     …IESITI BAI AFARA DIN CASE SI SA INTRAM PESTE EI CA ALTFEL NU SE MAI POATE …
     ESTE DICTATURA SCLAVIEI PE FATA.
     Totul este LUCRATURA DE LA BRUXELLES cu ,,mănuși,, iar noi ,,ne învârtim in jurul cozii,,
     ….
     Vor EXTERMINAREA NOASTRA CA NATIE SI POPOR.
     INSA
     NU VOR MURI CAII CAND VOR CAINII.

     1. In urma cu 2 ani de paste usr plus a spus ca este fake News învierea Domnului Hristos.

      Ei nici nu cred in Hristos și învierea Lui ,deci sunt mâna in mâna cu diavolul ,vor impune cele mai draconice măsuri se va lasă cu revoluție….

      Dumnezeu ne încinge cu putere de lupta și ii pune pe vrăjmașii noștrii sub picioarele noastre,așa sa ne ajute Dumnezeu și Hristos!

      Amin!!!
      🙏🙏🙏

    2. @ Paul
     Înseamnă să „îngroși” rândurile celor care luptă(manifestă) împotriva certificatului verde, adică a vaccinării obligatorii.
     Mi-e greu să cred că nu știați, dar acum că știți să vedem cum vă apărați în fața Dreptului Judecător dacă nu veți lupta pentru dreptate și apărarea adevărului, căci a lupta împotriva vaccinării obligatorii tocmai aceste două lucruri înseamnă la acest moment.

  2. Un link putem vedea? Sau doar presupuneti? Ca asa pot spune și eu despre vecinul ca este traficant de droguri doar pentru ca nu îl agreez.

 3. @ Ruxxy, Stela Maria
  Cred că se vor împlini foarte curând cuvintele din melodia interpretului de muzica populară Ion Dolănescu, „Românie, țara mea de dor!”, anume:
  „Ca românul nu-i niciunul(la nevoie)/ Unu-i toți și toți sunt unul/ Românie, țara mea de dor!”
  Am o rugăminte, postați voi aici, dacă nu vă deranjează, căci eu nu știu tehnica asta, această nemaipomenită melodie care va îmbărbăta, credem, pe tot românul cel viu sau adevărat. Vă mulțumesc !
  Doamne ajută!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button