X

Rusia interzice „religia” scientologiei ca amenințare pentru securitatea națională

Ministerul Justiției din țară a lansat vineri o listă actualizată a organizațiilor „nedorite”, la puțin peste o săptămână după ce Procuratura Generală a Rusiei a recomandat interzicerea diferitelor filiale ale Bisericii Scientologice.

Două companii holding din California, World Business Institute of International Scientology (WISE) și Biserica Tehnologiei Spirituale (CST), cunoscută și sub numele de „Biblioteca L. Ron Hubbard”, au fost incluse oficial pe lista neagră.

Ambele au fost considerate o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei, potrivit unei declarații anterioare acuzării.

Includerea scientologiei în lista organizațiilor „nedorite” din Rusia, care se ridică în prezent la 49, înseamnă că organizației i se interzice acum desfășurarea oricărei activități în Rusia și că sucursalele sale locale vor fi închise forțat și activele sale vor fi înghețate.

Decizia urmează unei campanii de zeci de ani de interzicere a scientologiei de a profita ilegal pe pământul rus, primul efort major de restrângere a grupului datând din 1996, în era lui Boris Yeltsin și la aproximativ 12 ani de la organizare în pe atunci Uniunea Sovietică.

Cu toate acestea, abia în anii 2010 autoritățile au reprimat efectiv grupurile de scientologie, investigând filialele importante din Moscova și Sankt Petersburg, precum și pe liderii acestora, sub acuzația de activități comerciale ilegale și extremism.

O parte din literatura grupului a fost interzisă ca material extremist, în timp ce Curtea Supremă a dispus închiderea secțiunii sale din Moscova în 2016.

Cienciología, la secta de los famosos

Biserica Scientologiei, fondată de romancierul american de science fiction L. Ron Hubbard în anii 1950, se descrie ca o nouă mișcare religioasă, în timp ce criticii săi consideră că grupul este un cult periculos, o afacere care încearcă să evite impozitele folosind scutiri religioase sau combinație a ambelor.

Deși grupul a obținut rareori recunoașterea deplină din partea autorităților de stat din întreaga lume, a reușit să obțină statutul de scutit de impozite în mai multe țări.

În același timp, Rusia este departe de a fi singura națiune care obstrucționează activ activitățile și influența grupului.

În Belgia, un caz prelungit împotriva „bisericii” a inclus acuzații de luare de mită, extorcare, înșelăciune și practică neautorizată de medicină, dar liderii săi au fost achitați de toate acuzațiile.

Între timp, în Franța, Scientologia a fost clasificată ca o sectă periculoasă și șapte dintre membrii săi au fost condamnați pentru diverse acuzații, inclusiv cea de contribuție la sinucidere.

În mod ironic, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) cu sediul la Strasbourg a iesit în apărarea scientologiei în cazul său din Rusia, acuzând autoritățile de discriminare religioasă.

De fapt, grupul pare să fie atât de încrezător în sprijinul CEDO, încât un reprezentant al SUA a spus odată despre situația din Franța: „Dacă trebuie să mergem în instanța pentru drepturile omului, suntem siguri că vom câștiga acolo”.

Statele Unite au criticat în mod constant orice țară care încearcă să aducă grupul și liderii săi în instanță ca fiind discriminare din motive religioase, în ciuda istoriei îndelungate a proceselor și a altor probleme juridice cu grupul în Statele Unite.

În anii ’70, „Biserica” a desfășurat ceea ce a numit „Operațiunea Alba ca Zăpada”, în care până la 5.000 scientologi s-ar fi infiltrat în zeci de agenții guvernamentale americane – în special, agenția fiscală – unde au furat documente, au intervenit telefoanele agenți lor guvernamentali și au efectuat alte tipuri de supraveghere.

Mai mulți scientologi de rang înalt, inclusiv soția de atunci a lui Hubbard, Mary Sue, s-au declarat vinovați de acuzații legate de operațiunea masivă de infiltrare, inclusiv obstrucționarea justiției, furt din birouri guvernamentale și furt de documente și proprietăți guvernamentale.

Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

One Comment

 1. *Mărturisirea cutremuratoare a unui Preot-Călugăr care a făcut greșeala să se vaccineze*
  ? ⚠️Video pe facebook la adresa (dati click aici) : https://www.facebook.com/marian.cristian.50596013/videos/223015103145659/?sfnsn=wa

  ⚠️ Acest videoclip DESPRE MARTURISIREA UNUI PREOT-CALUGAR (DIN GRECIA) CARE A FACUT GRESEALA SA SE VACCINEZE (tradus din engleza cu coloana sonora in greaca) a fost cenzurat pe youtube foarte rapid in cateva zile! Se pare ca youtube cenzureaza in prostie. Vechiul cont youtube mi-a fost blocat momentan si nici macar de pe alte conturi nu ma mai lasa sa-l incarc deloc.
  Adevarului nu trebuie sa i se puna pumnul in gura!
  ⚠️ Diavolul nu suporta adevarul, nu vrea ca oamenii sa afle capcana pe care el a pregatit-o omenirii (se chinuie sa insele, sa ia cu el cat mai multe suflete in iad)!
  Luptati cu sistemul (cu cenzura) si distribuiti si inclusiv descarcati o copie pe calculator/telefon!
  DOAMNE AJUTA!
  Citez:
  ?⚠️ În acest clip video Părintele Savvas (din Grecia) ne prezintă o mărturisire personală a unui Preot-Călugăr care a făcut cumplita greșeală să se vaccineze (și ce mărturisește, ce a urmat este cutremurator [luați aminte că era doar prima doza de vaccin (nu făcuse mai multe doze și după asta NICI N-A MAI FĂCUT ALTE DOZE) Preotul-Călugar care a dat mărturia ne descrie suferința și decăderea sa în plan duhovnicesc). Pe lângă acestă mărturie Părintele Savvas ne prezintă și alte dovezi și mărturii cutremurătoare legate de vaccin! Urmăriți cu atenție clipul video până la sfârșit (are aproape 24 de minute).
  ? Înainte de a ne vorbi Părintele Savvas, eu, traducătorul, vă voi prezenta în prima parte a clipului video PROFEȚIA „Sfântului Paisie Aghioritul” pe care poate nu o știți cu toții:Sfântul Paisie Aghioritul (Sfânt făcător de minuni și contemporan cu noi) ne-a avertizat cu aproximativ 30 de ani în urmă despre ceea ce trăim astăzi, astfel:
  ? ⚠️ „Acum a mai apărut și o boală pentru care deja au descoperit vaccinul. Vaccinarea va fi obligatorie, iar, odată cu vaccinul, omului i se va implanta și cip-ul.„
  ? ⚠️ Să vă feriți de vaccin. Să nu ne lăsăm înșelați! Trimiteți și altora această mărturie (distribuiți mai departe)! Dumnezeu să ne apere! Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!