X

UE propune mufa de încărcare universală pentru toate smartphone-urile

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Uniunea Europeană a declarat că va impune un încărcător universal pentru smartphone-uri.  Trecerea la un cablu USB-C standard ar reprezenta o lovitură pentru gigantul tehnologic american Apple.

Comisia Europeană a propus joi să mandateze cablurile USB-C ca un standard unificat pentru tehnologia de încărcare a întregului bloc comunitar.

Propunerea stabilește o potențială ciocnire între UE și Apple, care până acum a rezistat eforturilor de a impune un tip universal de încărcător.

De ce propune UE acest lucru?

UE își dorește de mult un încărcător standard pentru toate telefoanele cu date.

Bruxelles spune că situația actuală, în care există trei opțiuni principale de încărcare, este „incomodă”.

“Consumatorii europeni au fost destul de frustrați de încărcătoarele incompatibile care se acumulează în sertare”, a declarat vicepreședintele executiv al UE, Margrethe Vestager, într-un comunicat.

„Am acordat industriei destul timp pentru a veni cu propriile soluții, acum este timpul pentru acțiuni legislative pentru un încărcător comun”, a spus ea.

Telefoanele Apple folosesc încărcătoare Lightning, în timp ce alți producători folosesc cele micro-USB. Cu toate acestea, încărcătoarele USB-C, care sunt utilizate din ce în ce mai mult, ar fi opțiunea preferată a UE.

“Cu tot mai multe dispozitive, se vând din ce în ce mai multe încărcătoare care nu sunt interschimbabile sau nu sunt necesare. Punem capăt acestui lucru”, a declarat comisarul UE pentru piața internă, Thierry Breton.

Impunerea UE de către USB-C ca standard de cablu pe o piață atât de masivă de 450 de milioane de oameni, ar putea avea un efect decisiv pe piața globală a smartphone-urilor.

Cum a răspuns Apple?

Apple folosește deja conectori USB-C pe unele dintre iPad-urile și laptopurile sale, dar insistă asupra faptului că legislația privind forțarea unui încărcător universal pentru toate telefoanele mobile din Uniunea Europeană este nejustificată.

 

„Rămânem îngrijorați de faptul că o reglementare strictă care impune doar un tip de conector înăbușă inovația decât să o încurajeze, ceea ce la rândul său va afecta consumatorii din Europa și din întreaga lume”, a spus Apple.

 

Gama actuală este mult simplificată din 2009, când existau zeci de tipuri diferite de încărcătoare. Comisia Europeană a ajuns la un acord voluntar cu industria dispozitivelor, care a înregistrat o reducere semnificativă a tipurilor de cabluri. Cu toate acestea, Apple a refuzat să o respecte.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button