X

Certificatul verde este obligatoriu pentru angajații din Italia: Cine nu va prezenta certificatul i se va tăia salariul – 60m.ro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Oprirea retribuirii va începe din prima zi de absență nejustificată atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat, dar nu va fi însoțită de sancțiunea disciplinară a suspendării, relatează Il Fatto Quotidiano. 

Aceasta este principala modificare cuprinsă în textul final al celui de-al treilea decret de lege privind certificatul verde – care este obligatoriu pentru 23 de milioane de angajaţi – semnat marți seară de președintele Italiei și care a intrat în vigoare odată cu publicarea acestuia în Monitorul Oficial.

Spre deosebire de proiectul lansat în zilele precedente, de fapt, este eliminat pasajul care prevedea că, „începând cu a cincea zi de absență, raportul de muncă este suspendat până la prezentarea certificatului”. Totuşi, salariul rămâne „înghețat” până când angajatul este în regulă cu certificatul verde.

Un alt conținut inclus în versiunea finală: prețul controlat al testelor antigen – care permit obținerea unui certificat verde pentru 48 de ore – este asigurat atât de către farmacii, cât şi de către toate instituțiile sanitare afiliate, autorizate sau acreditate la Serviciul Sanitar National şi autorizate de Regiuni” pentru efectuarea testelor.

Totodată, sunt alocate 105 milioane de euro pentru a garanta teste gratuite pentru cei scutiți de vaccin, şi sunt confirmate penalizările pentru farmaciile care nu respectă regulile: amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 de euro și închiderea activităţii pentru maximum cinci zile.

Valabilitatea testului molecular pentru Green Pass a crescut la 72 de ore.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Cred ca este clar pentru oricine ca masurile despre care am citit mai sus vor ajunge in cel mai scurt timp si in Ro. Populatia va fi impartita in doua: vaccinatii – pentru care nu vor mai exista restrictii (sau vor fi foarte putine) si cei nevaccinati – care vor fi vizati de restrictii instituite progresiv – deocamdata nu pot intra la restaurant, mall si spectacole dar se va ajunge ca cei fara vaccin sa nu mai poata face nimic practic, sa nu mai poata intra in niciun magazin, sa nu mai poata lua autobuzul sau trenul si sa nu mai aiba voie sa iasa din casa in intervalul 20…05 (primarul nostru Fritz a facut deja o propunere in acest sens catre guvern). Ceea ce ma uluieste pe mine insa este faptul ca nimeni din tarisoara noastra nu zice nici pis…

      1. Ana, nu te amagi…in Romania nu va iesi nimeni in strada…sau vor fi ridicol de putini; romanii nu au vocatia protestului. In privinta a ceea ce a patit Ceausescu, cine crede ca el a fost dat jos de “mania poporului” e intr-o grava eroare; Ceausescu a fost inlaturat de la putere de exact aceleasi forte oculte care conduc astazi mult mai fatis lumea – care fiind deranjate de ambitiile nationaliste ale lui Ceausescu (stingerea in apr.1989 a datoriei externe catre FMI a fost ceea ce a umplut paharul), au cumparat fortele de securitate care il mentineau pe Ceausescu si l-au omorat. Aminteste-ti Ana, atunci, in dec.1989, dupa ce a izbucnit scandalul la Timisoara, Ceausescu a pomenit in ultimul sau discurs de “agenturili straine” si de “forte staine si ostile Romaniei”, asadar el stia perfect de unde i se trage; populatiei i s-a permis sa iasa in strada doar pentru figuratie; deci, ca sa rezum, daca fortele oculte nu aveau interese in legatura cu Romania si nu ar fi actionat in acest sens , Ceausescu ar fi ramas prea-adoratul nostru conducator pana cand s-ar fi stins din cauze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button