X

Pfizer spune că vaccinul său funcționează la copiii cu vârsta sub 5 ani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

de Lauran Neergaard – Associated Press

Vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 funcționează la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a anunțat compania luni, care va solicita în curând autorizarea în Statele Unite pentru acea grupă de vârstă, un pas cheie pentru a începe vaccinările la copiii mici. 

Vaccinul produs de Pfizer și partenerul său german BioNTech este deja disponibil în Statele Unite pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Dar acum, când copiii s-au întors la școală și varianta contagioasă delta a virusului a provocat o creștere semnificativă a infecțiilor pediatrice, multe familii așteaptă cu nerăbdare posibilitatea de a-și vaccina copiii mai mici.

https://cdn.pfizer.com/pfizercom/GRUBER%20BILL%20300x170.jpg?L6kdFN1dbJ6OqUqqrgFooE0.BouiJjI4

Dr. Bill Gruber, vicepreședinte senior al Pfizer, a declarat pentru Associated Press că s-a testat o doză mult mai mică pentru copiii din acea grupă de vârstă, o treime din dozele administrate până acum. Cu toate acestea, după a doua doză, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au prezentat niveluri de anticorpi pentru combaterea coronavirusului la fel de puternic ca al adolescenților și al adulților tineri.

S-a dovedit, de asemenea, că doza redusă este sigură, cu efecte secundare temporare – cum ar fi disconfortul brațului, febră sau durere – similare sau mai mici decât cele ale adolescenților, a remarcat el.

Cred că am atins cu adevărat punctul just”, a spus Gruber, care este și pediatru.

Firmele intenționează să solicite luna aceasta Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) utilizarea de urgență a vaccinului în această grupă de vârstă. Cererile vor fi trimise apoi autorităților de reglementare europene și britanice.

One-on-One with Dr. Peter Marks, FDA - Orlando Sentinel

Șeful FDA, Dr. Peter Marks, a declarat pentru Associated Press luna aceasta că odată ce Pfizer va publica rezultatele studiilor sale, agenția sa va studia datele „sperăm în câteva săptămâni” pentru a stabili dacă medicamentele sunt sigure și eficiente pentru copiii mici.

Multe țări occidentale până acum au limitat vaccinările începând de la vârsta de 12 ani până când au date despre doza corectă și siguranța acesteia la pacienții mai tineri. Cu toate acestea, Cuba a început săptămâna trecută să imunizeze copiii ìncepând cu vârsta de doi ani cu vaccinul său local, iar autoritățile chineze au autorizat utilizarea a două dintre mărcile sale de la vârsta de 3 ani.

Deși copiii sunt mai puțin expuși riscului de a se îmbolnăvi grav sau de a muri de COVID-19 decât pacienții mai în vârstă, mai mult de 5 milioane de copii au dat rezultate pozitive de la începutul pandemiei în Statele Unite și cel puțin 460 au murit, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. Cazurile la copii au crescut dramatic pe măsură ce varianta delta s-a răspândit în toată țara.

„Simt o mare senzație de urgență pentru a oferi vaccinul copiilor sub 12 ani”, a spus Gruber. „Există o cerere acumulată din partea părinților de a-și putea readuce copiii la o viață normală”.

Pfizer a spus că a studiat doza cea mai mică la 2.268 de elevi din învățământul preșcolar și elementar. FDA a solicitat un studiu imunitar pentru a arăta că, copiii mici au dezvoltat răspunsuri imune care s-au dovedit deja a fi protectoare la adolescenți și adulți. Asta a fost ceea ce a prezentat Pfizer luni și nu o publicație științifică.

Studiul este încă în desfășurare și nu s-au produs suficiente cazuri de COVID-19 pentru a compara cifrele dintre cei vaccinați și cei care au primit un placebo, lucru care ar putea oferi mai multe informații.

Studiul nu este suficient de mare pentru a detecta reacții adverse extrem de rare, cum ar fi inflamația cardiacă identificată în anumite ocazii după a doua doză, în special la bărbații tineri.

Marks, șeful FDA, a declarat că studiile pediatrice trebuie să fie suficient de mari pentru a exclude riscuri mai mari pentru copiii mici. Gruber a spus că, odată ce medicamentul este autorizat pentru utilizare la copii mici, cei vaccinați vor fi monitorizați meticulos ca și alți pacienți pentru a identifica riscurile rare.

Un alt producător american, Moderna, studiază, de asemenea, efectul dozelor sale la copiii din școlile elementare. Pfizer și Moderna studiază și copiii mai mici, începând cu șase luni. Rezultatele acestor studii sunt așteptate anul acesta.

*****

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button