X

UE amână discuţiile pentru un nou consiliu cu SUA

Business24.ro

Ambasadorii la Uniunea Europeană ai statelor membre au amânat discuţiile pregătitoare ale unui nou consiliu UE-SUA cu privire la comerţ şi tehnologie programat pe 29 septembrie, în semn de protest faţă de acordul de livrare de submarine încheiat de Washington cu Australia în detrimentul Franţei, au afirmat doi diplomaţi europeni, potrivit Reuters şi agerpres.

Un document de agendă arată că discuţiile între trimişii Celor 27 au fost contramandate, fără însă a indica un motiv. Doi diplomaţi au afirmat că executivul UE (Comisia Europeană) ceruse amânarea discuţiei.

Citeşte şi: Certificatul de vaccinare devine OBLIGATORIU pentru a fi lăsat la toaletă – Black News

Consiliul inaugural UE-SUA, anunţat la un summit transatlantic în iunie, urmează să aibă loc la Pittsburgh, statul american Pennsylvania.

Decizia guvernului de la Canberra de a anula contractul prin care Franţa urma să furnizeze Australiei 12 submarine cu propulsie diesel electrică, şi de a le înlocui cu submarine americane cu propulsie nucleară, a provocat indignarea Parisului.

Citeşte şi: Partidul lui Justin Trudeau câştigă alegerile din Canada – Black News

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat la postul CNN că tratamentul la care a fost supusă Franţa în dosarul submarinelor ‘nu este acceptabil’.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button