X

UE amână discuţiile pentru un nou consiliu cu SUA

Business24. ro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasadorii la Uniunea Europeană ai statelor membre au amânat discuţiile pregătitoare ale unui nou consiliu UE-SUA cu privire la comerţ şi tehnologie programat pe 29 septembrie, în semn de protest faţă de acordul de livrare de submarine încheiat de Washington cu Australia în detrimentul Franţei, au afirmat doi diplomaţi europeni, potrivit Reuters şi agerpres.

Un document de agendă arată că discuţiile între trimişii Celor 27 au fost contramandate, fără însă a indica un motiv. Doi diplomaţi au afirmat că executivul UE (Comisia Europeană) ceruse amânarea discuţiei.

Citeşte şi: Certificatul de vaccinare devine OBLIGATORIU pentru a fi lăsat la toaletă – Black News

Consiliul inaugural UE-SUA, anunţat la un summit transatlantic în iunie, urmează să aibă loc la Pittsburgh, statul american Pennsylvania.

Decizia guvernului de la Canberra de a anula contractul prin care Franţa urma să furnizeze Australiei 12 submarine cu propulsie diesel electrică, şi de a le înlocui cu submarine americane cu propulsie nucleară, a provocat indignarea Parisului.

Citeşte şi: Partidul lui Justin Trudeau câştigă alegerile din Canada – Black News

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat la postul CNN că tratamentul la care a fost supusă Franţa în dosarul submarinelor ‘nu este acceptabil’.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button