X

S-au integrat cu succes imigranții afgani în Germania? Datele arată rate ridicate ale criminalității și șomajului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Imaginea din titlu: Afganii care au fost deportați din Germania ajung la Aeroportul Internațional Kabul, Afganistan, joi, 15 decembrie 2016.  Un funcționar al aeroportului din Kabul spune că 34 solicitanți de azil afgani s-au întors acasă după ce au fost deportați din Germania în ziua precedentă. (AP Photos / Massoud Hossaini)

editor: REMIX NEWS – author: Jana Šafaříková

Germania are a patra cea mai mare diaspora de afgani, cu peste un sfert de milion de afgani care trăiesc acolo.

Conform cifrelor oficiale, după Iran, Pakistan și Emiratele Arabe Unite, Germania are a patra cea mai mare diaspora de afgani din lume. Marea majoritate a acestora a venit în timpul crizei imigrației în urmă cu șase ani, iar acum, în legătură cu un alt exod așteptat după retragerea trupelor NATO din Afganistan, Germania a evaluat dacă a reușit să integreze afganii în societate.

Ahmad Mansour | VOSTOCK Photo Collections

„Pentru mulți oameni de știință și politicieni, abilitățile lingvistice plus locurile de muncă minus criminalitatea sunt egale cu integrarea. Nu este de ajuns. Avem nevoie de o persoană care să înființeze o companie cu succes aici, să vorbească bine, să nu aibă antecedente polițienești când, în același timp, își forțează fiica de șase ani să poarte batic, își tratează rău soția și consideră că majoritatea persoanelor ca necredincioși? ”, se întreabă Ahmad Mansour, un arab israelian care trăiește în Germania și se concentrează pe extremismul islamic în calitate de psiholog.

Afganii rămân în urmă în ceea ce privește aspectele de bază ale integrării, inclusiv rata criminalității.

Statisticile privind criminalitatea arată că, chiar și în aceste aspecte de bază ale integrării, afganii rămân în urmă. Deși cei mai mulți dintre ei nu au probleme cu legea, există proporțional mai mulți autori de fapte penale, inclusiv cele mai grave, comparativ cu populația majoritară.

Anul trecut, din comunitatea afgană au fost înregistrate 21.773 infracțiuni, inclusiv 94 asasinate și omucideri. În același an, cetățenii germani au fost suspectați de peste 1,3 milioane de infracțiuni înregistrate. Aproximativ 72 milioane de cetățeni germani au o rată a criminalității de 1,8%. În cazul faptelor grave, este de 0,002%. În cazul afganilor, acesta este de 7,8%, respectiv 0,03%.

Unul dintre ultimele cazuri a fost un atac sâmbătă după-amiază, când un afgan în vârstă de 29 de ani a atacat o lucratoare în vârstă de 58 de ani într-un parc din partea de vest a Berlinului. A vorbit cu ea o clipă, apoi a scos brusc un cuțit și a înjunghiat-o de câteva ori în gât. El ar fi spus poliției că nu-i place că ea lucrează. Un trecător pensionar s-a grăbit să o ajute, sfârșind și el cu răni grave. Atacatorul este acuzat de tentativă de crimă și vătămare corporală gravă, iar anchetatorii nu exclud un motiv islamist.

Berliner Zeitung on Twitter: "Andreas Geisel im #Interview: „Sicherheit ist ein zutiefst linkes Thema“ https://t.co/bj2oqWNNMF @spdberlin… "

Un aspect dificil al statisticilor criminalității germane este că migranții care au dobândit cetățenia germană sunt considerați cetățeni „germani”. Cu alte cuvinte, dacă un imigrant arab obține cetățenia, el apare ca german dacă comite o crimă. De exemplu, potrivit senatorului de Interne din Berlin, Andreas Geisel (SPD), un sfert dintre membrii infamelor clanuri criminale arabe au deja un pașaport german.

Conform statisticilor de la Oficiul Federal al Muncii publicate de cotidianul Die Welt, din cei aproximativ 280.000 de afgani germani, 69.000 au locuri de muncă, ceea ce echivalează cu aproximativ unul din patru. Cu toate acestea, în această privință, se descurcă mai bine decât alte grupuri majore de migranți, inclusiv sirienii.

În ceea ce privește educația lingvistică, afganii se încadrează în medie, similar cu cea a sirienilor și irakienilor. Doar o treime dintre afganii înscriși la cursuri de limbă de integrare dobândesc cunoștințe de germană la nivelul B1, un nivel pentru comunicare și înțelegere zilnică ușoară. Somalezii și eritreenii tind să aibă cele mai multe probleme lingvistice, în timp ce rata de succes este între 70 și 80% pentru migranții din Ucraina, Bosnia și India.

Numărul imigranților afgani a crescut recent.

Afganii au venit în Europa și mai ales în Germania într-o măsură mai mare doar în ultimul deceniu. În timp ce în 2010, 50.000 dintre ei locuiau în Germania, acum sunt peste 272.000 înregistrați în țară. Marea majoritate a acestora a venit în 2015 și 2016. În majoritate erau bărbați tineri fără permis de ședere și dreptul la protecție internațională.

În ultimii ani, numărul noilor sosiți nu a fost atât de mare, însă doar anul trecut, autoritățile au înregistrat sosirea altor 10.000 de afgani.

Anul acesta, 10.000 au ajuns deja în iulie, care sunt adesea afgani respinși în alte țări europene sau solicitanții de azil recunoscuți care se mută din motive financiare în Germania.

Se așteaptă ca cei 4.000 afgani pe care guvernul i-a transferat în Germania după ocuparea Kabulului să se integreze mai ușor și cu succes în societate datorită cooperării anterioare. Cu unii nu va fi ușor, totuși: guvernul știe deja că cel puțin 20 dintre aceștia sunt cunoscuți de poliție pentru infracțiuni violente și legături cu terorismul.

*****

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button