X

Viktor Orban: Ungaria trebuie să rămână membră a UE!

T-Online

Ungaria trebuie să rămână membră a Uniunii Europene pentru a-şi asigura accesul în continuare pe piaţa unică a blocului, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ungaria va fi printre ultimele care vor părăsi blocul, în cazul în care acesta se va dezintegra, a adăugat Orban.

Citeşte şi: Ucraina, vecina României, se prăbușește din cauza politicii dezastruoase a președintelui Zelensky! – Black News

Premierul conservator naţionalist a asigurat că pentru ţara sa – care este beneficiar net al fondurilor UE – principalul motiv al rămânerii în Uniune nu îl reprezintă banii care vin de la Bruxelles.

„Dacă ne uităm la întregul an, primim mai mulţi bani de la Bruxelles decât plătim. Dar dacă scădem suma pe care o repatriază în fiecare an companiile occidentale, balanţa este negativă”, a menţionat el pe postul public de radio.

„UE este importantă pentru noi pentru că îi furnizează Ungariei o piaţă. Trebuie să susţinem UE şi să rămânem în ea. Din acest motiv, indiferent de fisurile care vor apărea, noi ne vom afla printre puţinii care vor rămâne în Uniune, dacă va lua sfârşit vreodată”, a subliniat premierul ungar.

Viktor Orban, pe care îl aşteaptă anul viitor un scrutin ce se anunţă intens contestat, a reuşit să atragă investiţii majore în industria automobilelor şi producătoare, ce au susţinut creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă, contribuind la o crearea unei imagini bune pentru guvernul său sub aspectul managementului economic.

El a menţionat că anul acesta creşterea economică va trece probabil de 5,5%.

Citeşte şi:Franţa ANULEAZĂ o gală la Washington, după ce a pierdut ‘contractul secolului’ – Black News

Viktor Orban le va prezenta deputaţilor proiectele guvernamentale în cadrul şedinţei inaugurale a sesiunii de toamnă a legislativului, luni.

Pe de altă parte, Ungaria, precum şi Polonia se află în dispută cu Bruxellesul în aspecte care merg de la libertatea presei la drepturile comunităţii LGBT, iar în iulie a.c. Comisia Europeană a lansat o procedură legală împotriva lor în legătură cu o serie de măsuri adoptate la Budapesta şi Varşovia şi despre care UE susţine că discriminează comunitatea gay, aminteşte Reuters.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Orban este cel mai clar exemplu de duplicitarism unguresc. Pe gura mare revolutionar si in realitate canta ce zice globalismul.

  2. Se confirma faptul ca, asa zisa dizidentza a Poloniei si Ungariei in Blocul comunitar, nu este altceva decat praf aruncat in ochii cetatenilor de orientare conservatoare ai UE!

  3. Suntem aparent ,,singuri ,,…însă cu HRISTOS DUMNEZEU și MAICA DOMNULUI tovarăși de drum ne este de ajuns pentru dărâmat orice stăvilar așezat pe Neamul Străbun!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button