Polonia este forţată să-şi SCHIMBE definiţia legală a violului

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Polonia trebuie să-şi schimbe definiţia legală a violului pentru a-şi proteja mai binele femeile, a cerut joi Consiliul Europei, într-o nouă dispută cu naţionaliştii polonezi la putere în privinţa drepturilor omului şi a valorilor democratice, relatează Reuters, potrivit agerpres.

În pofida unor proteste în masă, guvernul condus de partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS) a înăsprit legile antiavort deja restrictive din acest stat UE, introducând o interdicţie de facto asupra avorturilor.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în China (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Consiliul Europei (CoE) susţine că Varşovia trebuie să-şi intensifice eforturile de combatere a violenţei sexuale, inclusiv schimbând definiţia violului, pentru „a se îndrepta de la o definiţie bazată pe forţă la una care acoperă toate actele sexuale neconsimţite”.

„Fără o definiţie a violului bazată pe consimţământ în legea penală, procurorii vor decide invariabil să nu urmărească inculparea în cazurile în care actul sexual nu este contestat, dar consimţământul da”, a precizat CoE într-un comunicat.

Polonia ar trebui să amelioreze, de asemenea, îngrijirea medicală de urgenţă şi serviciile asigurate victimelor violenţelor sexuale, să instruiască personal medical, din poliţie şi pe cel de intervenţie de urgenţă în cazuri de viol şi să intensifice dialogul între stat şi militantele pentru drepturile femeilor, se mai menţionează în textul citat.

Comunicatul este parte dintr-o evaluare privind modul în care ţările implementează Convenţia de la Istanbul din 2014 privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor. Dintre cele 17 state analizate până acum, numai trei – Belgia, Malta şi Suedia – incriminează violenţa sexuală doar pe baza lipsei consimţământului.

Şase dintre cele 27 de state UE nu au ratificat convenţia, este vorba despre Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Republica, Letonia şi Lituania.

Drepturile femeilor constituie unul dintre cele câteva domenii în care Varşovia e în dispută cu UE, unde Comisia Europeană are puterea de a tăia fondurile ţărilor care încalcă drepturile şi valorile democratice.

Comisia Europeană este în dispută cu Polonia şi asupra drepturilor membrilor comunităţii LGBT şi a dat termen Varşoviei până miercuri să răspundă la criticile provocate de decizia unor comunităţi poloneze de a se declara „libere de LGBT”.

Ministerul Familiei şi Politicii Sociale a respins preocupările Comisiei că această desemnare reprezintă o discriminare, afirmând într-un comunicat de miercuri că respectiva desemnare nu a afectat dreptul nimănui de a trăi şi lucra în regiune.

De asemenea, Varşovia a precizat că va acoperi găurile dacă aşa-numitele zone „libere de LGBT” pierd fonduri UE.

Citeşte şi: PROTESTE violente în Slovenia împotriva paşapoartelor de vaccinare – Black News

Ministerul a mai precizat că au fost instituite proceduri pentru a proteja împotriva discriminării în cadrul proiectelor finanţate de UE şi că acestea sunt implementate în conformitate cu legile UE.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că răspunsul Poloniei în chestiune este analizat. Dacă acesta va fi găsit deficitar, executivul UE poate cere noi măsuri din partea autorităţilor poloneze sau poate introduce o acţiune în justiţia comunitară.

One thought on “Polonia este forţată să-şi SCHIMBE definiţia legală a violului”

  1. Orice femeie va putea spune oricand ca NU A CONSIMTIT ca sa distruga un barbat.
    Inclusiv orice femeie casatorita!
    De parca te casatoresti ca sa vezi pe alta ca-ti f–e sotul … care o recompenseaza, desigur! sau sa iti vezi sotia incalecata de altu’ sau care-i face altuia poftele sexuale… CONSIMTIT?

    Aplicarea fortei se poate constata materialmente, adica obiectiv.
    Consimtirea nu se poate constata decat…. cu martori sau cu inscris legalizat.
    Care varianta o prefera un om normal la cap INAINTE si chiar IN TIMPUL impreunarii, … actului sexual?
    Eu zic ca nici una.
    Incercati sa mergeti la … sotie si sa-i spuneti:
    – hai sa probam consimtatmantul, ne filmam incepand cu planificarea:
    1. Vrei?
    2. De la ce ora?
    3. In ce pozitie?
    4. Ce am voie sa fac in acelasi timp cu datu’ din fund: sa te pup (unde, de cate ori?), …, sa te strang in brate (cat de tare, sin care anume momente, …?), … sa vorbesc (despre ce?, despre cum faci tu, … cum mi-ar place, … un banc, … o poezie?), ….
    De cate ori?
    5. Tu ce initiativa vrei sa pui in practica?
    6. Cum ai vrea sa ne imbracam/dezbracam…
    7. Cum sa fie lumina… colorata, puternica, .. din dreapta, …
    Cine merge primul la dus? … cat pot sa stau in baie..?
    Pot sa aprind o tigara „dua”? Da’ sa beau o cafea „inainte”…
    Ce deodorant pot sa folosesc, …
    s.a.m.d.
    Orice nepotrivire cu ceea ce ulterior (citeste – „cand ii vine cheful”!) se afirma ca NU A FOST CONSIMTIT face barbatul „bun de plata”.

    Sper ca v-am facut sa va amuzati, macar putin, … cat mai e timp!
    Ca de maine, ORICE poate fi folosit impotriva barbatului. Daca „te iei” dupa Evropa.
    Adica daca ai CONSIMTIT sa fii european dupa regulile lor perverse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X