X

Parlamentul European, favorabil înfiinţării unui organism etic independent împotriva conflictelor de interese în instituţiile UE

Emerging Europe

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul European s-a declarat joi favorabil creării unui organism etic independent care să supravegheze posibilele conflicte de interese în interiorul instituţiilor europene, transmite France Presse, potrivit agerpres.  

Într-un raport adoptat cu 377 de voturi pentru, 87 împotrivă şi 224 de abţineri, eurodeputaţii, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, consideră că acest nou organism ar trebui să poată deschide anchete asupra posibilelor conflicte de interese şi a situaţiilor de ‘uşi rotative’ (plecări în mediul privat) ‘implicând comisari, eurodeputaţi, membri ai personalului UE şi instituţiilor participante’, înaintea, în timpul şi după mandate sau funcţii.

Polonia este forţată să-şi SCHIMBE definiţia legală a violului

Acestui organism, care ar putea deschide anchete din proprie iniţiativă, ar trebui să i se încredinţeze ‘un rol preventiv prin sensibilizarea şi orientarea în materie de etică’ şi, de asemenea, ‘un rol în materie de control al conformităţii şi de consiliere’.

Eurodeputaţii doresc ca acest organism de etică să fie deschis tuturor agenţiilor şi instituţiilor Uniunii Europene.

Poziţia adoptată joi de Parlamentul European va face de acum obiect de negociere cu Comisia Europeană şi cu Consiliul UE, care reprezintă cele 27 de state membre, până la găsirea unei poziţii comune.

Kremlinul mizează pe voturile din Donbas la alegerile din Rusia! Reacţia Kievului este una vehementă

Însă, pentru organizaţia Transparency International, propunerea PE este insuficientă pentru a fi ‘o reformă etică cu impact’.

‘Deşi constituie un pas în direcţia bună, măsurile specifice PE nu sunt, pur şi simplu, suficient de robuste’, mai ales în ce priveşte procedurile de sancţionare, afirmă Transparency International, exprimându-şi speranţa că executivul UE va ‘ridica ştacheta’ pe acest subiect.

 

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button