X

Papa Francisc avertizează împotriva riscului ca UE să se transforme ‘într-un birou de administrare’

twitter

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Papa Francisc a avertizat miercuri împotriva riscului ca Uniunea Europeană să se transforme ‘într-un birou de administrare’, îndemnându-i pe liderii europeni să revină la ‘visul părinţilor fondatori’ ai blocului comunitar, în cadrul unei conferinţe de presă ad-hoc la bordul avionului care îl aducea acasă, în Cetatea Vaticanului, dintr-un turneu efectuat în Ungaria şi Slovacia, relatează agenţia de presă EFE, potrivit agerpres. 

Suveranul Pontif – care în discursul său în faţa autorităţilor slovace a subliniat necesitatea unei Europe ‘solidare’ pentru a ‘ne întoarce în centrul Istoriei’ – a explicat jurnaliştilor care l-au însoţit în cadrul turneului în Europa Centrală că ‘UE nu poate fi doar reuniuni pentru a face lucruri’, întrucât ‘un spirit stă la baza Uniunii Europene’.

Teroristul care a îndoliat Franţa îşi dă drumul la gură: ‘N-a fost nimic personal!’

‘Nu poate fi doar un simplu birou de administrare. Trebuie să meargă propriu-zis la mistică, să caute rădăcinile Europei şi să meargă mai departe’, a explicat papa, care a criticat ceea ce el a numit ‘unele interese, probabil, neeuropene, care încearcă să utilizeze UE pentru colonizare ideologică, iar aceasta nu funcţionează; ea însăşi trebuie să fie independentă’.

În discursul său rostit în Slovacia, papa Francisc a invitat la ‘fraternitate’ şi ‘solidaritate’ în Europa, într-un moment când, după luni extrem de dificile de pandemie, se iveşte, pe lângă numeroase dificultăţi, o relansare economică mult aşteptată, favorizată de planurile de redresare ale Uniunii Europene, conform agenţiei de presă citate.

Citește și :  Boris Johnson pregăteşte REMANIEREA guvernului britanic

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Mă bucur că te-ai prins, soră Stela Maria, căci ceva scârțâie pe aici. Mă mir cum de nu a sărit în ajutorul inculpatului unul din caii (lui) troieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button