X

Lucrătorii din Sănătate francezi nevaccinați se confruntă cu suspendarea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

By Associated Press

În imagine Rachid Ouchem, lucrător medical de la spitalul Plaisir, participă la o adunare de protest în afara Ministerului Sănătății din Paris, marți, 14 septembrie 2021 împotriva unei legi care le impune vaccinarea până miercuri sau riscul suspendării de la locul de muncă.  AP

PARIS – Agenții din domeniul sănătății din Franța se confruntă cu suspendarea de la locul de muncă începând miercuri, dacă nu au fost vaccinați împotriva COVID-19. Cu până la 300.000 de lucrători încă nevaccinați, unele spitale se tem că lipsa de personal va adăuga la tensiunea lor.

Vaccinurile sunt acum obligatorii pentru îngrijirea medicală, îngrijirea la domiciliu și lucrătorii de urgență din Franța, iar miercuri este termenul limită pentru ca acest personal să fi avut cel puțin o injecție. În caz contrar, se confruntă cu suspendarea salariului sau cu imposibilitatea de a lucra. Însă un tribunal superior a interzis ca personalul să fie concediat direct.

Mandatul a aprobat de parlamentul Franței  în timpul verii pentru a proteja pacienții și publicul de noile creșteri ale COVID-19. Peste 113.000 de persoane cu virusul au murit în Franța, iar autoritățile din domeniul sănătății spun că majoritatea celor spitalizați în timpul celei mai recente creșteri nu erau vaccinați.

Joven, gay y carismático: así es Gabriel Attal, el niño bonito de Macron

„Are ca scop un singur lucru: protejarea spitalelor, protejarea lucrătorilor din domeniul sănătății, protejarea fragilei noastre populații”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului Gabriel Attal. „Nu stigmatizăm pe nimeni. Îi facem pe toți să-și asume responsabilitatea.”

Peste 90% dintre angajații din domeniul sănătății francez sunt vaccinați, a spus Attal, iar sondajele sugerează că majoritatea persoanelor sprijină mandatul de vaccinare pentru personalul medical. Autoritatea sanitară a guvernului a declarat marți că aproximativ 300.000 de lucrători din domeniul sănătății au rămas nevaccinați.

A medical worker holds a placard reading : "No at closing of the Beaujon Hospital", during a protest gathering outside the Health Ministry, in Paris, Tuesday, Sept. 14, 2021 against a law requiring them to get vaccinated by Wednesday or risk suspension from their jobs.

Un lucrător medical deține o pancartă pe care scrie: „Nu la închiderea spitalului Beaujon”, în timpul unei adunări de protest în afara Ministerului Sănătății, la Paris, marți, 14 septembrie 2021 împotriva unei legi care le impune vaccinarea până miercuri sau riscul suspendării din slujbele lor.

În timp ce 83% dintre adulții francezi sunt complet vaccinați, o minoritate mică și vocală de persaone se opune vaccinurilor coronavirus, inclusiv unii lucrători din domeniul sănătății.

Mulți citează informații incorecte despre vaccinurile care circulă online, își fac griji cu privire la efectele lor pe termen lung sau își doresc mai mult timp pentru a decide. Alții sunt supărați pe guvernul președintelui Emmanuel Macron și mandat, nu de vaccinurile în sine.

Deoarece unele spitale se confruntă deja cu tensiuni după un an și jumătate de luptă împotriva pandemiei și recuperarea altor tratamente, unii care se opun necesității vaccinului se tem că lipsa personalului ar putea duce la dezastru.

Medical Doctor Christian Prudhomme attends a protest gathering outside the Health Ministry, in Paris, Tuesday, Sept. 14, 2021 against a law requiring them to get vaccinated by Wednesday or risk suspension from their jobs.

Medicul Christian Prudhomme participă la o adunare de protest în afara Ministerului Sănătății, la Paris, marți, 14 septembrie 2021 împotriva unei legi care le impune vaccinarea până miercuri sau riscul suspendării de la locul de muncă. AP

„Tragem alarma … dacă insistați să implementați această măsură, paturile dvs. vor fi închise, reducând astfel șansele (de supraviețuire) pentru un număr de pacienți”, a declarat Christophe Prudhomme, medic de urgență și membru al sindicatului CGT, la un protest în afara Ministerul Sănătății marți.

În cazul în care lucrătorii din domeniul sănătății au avut o singură doză până acum, trebuie să facă un test de virus la fiecare trei zile până când completează a doua. 15 octombrie este termenul legal pentru finalizarea ambelor vaccinuri.

A medical worker holds a placard reading : "Money for Hospital, Not for the Capital, Our Solution Hospitals beds, Employs and quick", during a protest gathering outside the Health Ministry, in Paris, Tuesday, Sept. 14, 2021 against a law requiring them to get vaccinated by Wednesday or risk suspension from their jobs.

Un lucrător medical susține o pancartă pe care scrie: „Banii pentru spital, nu pentru capital, soluția noastră paturi în Spitale, angajări rapid”, în timpul unei adunări de protest în afara Ministerului Sănătății, la Paris, marți, 14 septembrie 2021 împotriva unei legi care le cere să fie vaccinați până miercuri sau riscă suspendarea de la locul de muncă. AP

Firmele și angajatorii care nu verifică stadiul de vaccinare al personalului lor sunt pasibili de o amendă de 160 USD, care poate ajunge la 4.430 USD pentru eșecuri repetate.

„Nu sunt un revoluționar, mi-e frică și suntem mii în această situație. Vreau să ne asculte, să stea și să vorbească în jurul unei mese ”, a declarat Rachid Ouchem, asistent medical-psihologic la un spital din Plaisir, la vest de Paris, care nu vrea să fie vaccinat și se confruntă cu suspendarea.

„Nu putem decide singuri pentru noi înșine, avem îndoieli”, a spus el pentru The Associated Press. „Am avut politicieni care spuneau un lucru și făceau altceva.

Oamenii de știință semnalează că vaccinurile utilizate în Franța au fost testate pe scară largă și datele au fost distribuite public. La nivel mondial, până acum au fost administrate 5,7 miliarde de doze de vaccin coronavirus, oferind o imagine de ansamblu excepțională a impactului vaccinurilor asupra sănătății oamenilor.

Mandatul privind vaccinul și sistemul „permis de sănătate” al Franței necesare pentru restaurante și alte locuri au determinat două luni de proteste săptămânale din partea activiștilor de extremă dreapta și a altor grupuri. De asemenea, au stimulat o creștere a vaccinărilor în timpul verii, deși ritmul a încetinit luna aceasta.

In timp ce Polinezia Franceză suferă cel mai grav focar al țării până acum, teritoriul francez din Noua Caledonie din Pacificul de Sud a ordonat vaccinări obligatorii pentru întreaga populație pentru a încerca să evite o soartă similară. SURSA

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button