X

Uniunea Europeană nu are altă opţiune decât să discute cu noii lideri talibani ai Afganistanului

Deschide.md

Uniunea Europeană nu are altă opţiune decât să discute cu noii lideri talibani ai Afganistanului, iar Bruxellesul va încerca să se coordoneze cu guvernele statelor membre pentru a organiza o prezenţă diplomatică la Kabul, a declarat marţi pentru Reuters Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, potrivit agerpres. 

‘Criza afgană nu s-a sfârşit’, a declarat şeful diplomaţiei europene într-un discurs în Parlamentul European la Strasbourg. ‘Pentru a avea vreo şansă de a influenţa evenimentele, nu avem altă opţiune decât de a discuta cu talibanii’, a opinat el.

Carantină PRELUNGITĂ la Canberra

Miniştrii de externe din ţările UE au pus condiţii pentru reluarea ajutorului umanitar şi a legăturilor diplomatice cu talibanii, care au preluat controlul asupra Afganistanului la 15 august, între care respectarea drepturilor omului, în special a drepturilor femeilor.

‘Poate că este un simplu oximoron să vorbim despre drepturile omului, dar despre asta trebuie să-i întrebăm’, a adăugat Borrell.

Şeful diplomaţiei europene a declarat în faţa europarlamentarilor că blocul comunitar ar trebui să se pregătească să vadă afgani încercând să ajungă în Europa în cazul în care talibanii îi vor lăsa pe oameni să plece, dar afirmă că nu se aşteaptă ca fluxul de migranţi să fie la fel de ridicat ca cel din 2015, ca urmare a războiului din Siria.

Prinţul Harry şi Jill Biden au adus un omagiu răniţilor de război americani

Comisia Europeană intenţionează să obţină fonduri din partea statelor membre şi de la bugetul comun de 300 milioane de euro atât pe parcursul acestui an, cât şi anul viitor cu scopul de a pregăti terenul pentru relocarea a 30.000 de afgani, potrivit agenţiei de presă citate.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button