X

Liderul REZISTENŢEI afgane a fost invitat în Parlamentul European

Ahmad Massoud, liderul forţelor de rezistenţă afgane care luptă împotriva talibanilor, a fost invitat în Parlamentul European, a anunţat mişcarea sa miercuri, relatează dpa, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al Frontului rezistenţei naţionale (NRF) a declarat că încă nu s-a luat o decizie privind acceptarea, sau nu, a invitaţiei de către Massoud.

Citeşte şi: Tot mai mulţi canadieni votează anticipat – Black News

După cucerirea rapidă a Afganistanului de către talibani în luna august, fiul unui faimos comandant de gherilă a format o rezistenţă armată împotriva talibanilor în provincia sa de baştină, Panjshir.

Talibanii au recurs apoi la o campanie militară dură în Panjshir şi au cucerit biroul guvernatorului şi alte obiective, forţându-i pe luptătorii lui Massoud să se retragă în munţi în zone foarte greu accesibile.

Ahmad Massoud le-a cerut recent oamenilor să se revolte împotriva talibanilor în orice mod posibil. Dar după capturarea Panjshir nu se ştie cu exactitate unde se află acesta.

Un membru al Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Bart Groothuis, a declarat marţi, în cadrul unui discurs în plenul PE, că Massoud luptă pentru un viitor mai bun.

Eurodeputatul a afirmat că Massoud calcă pe urmele tatălui său, Ahmad Shah Massoud, cu care Parlamentul a colaborat în urmă cu două decenii.

El a contribuit la plecarea trupelor sovietice din Afganistan şi mai târziu a luptat cu talibanii în timpul regimului lor dintre 1996 şi 2001.

În aprilie 2001, Ahmad Shah Massoud, la invitaţia UE, s-a întâlnit cu oficiali de rang înalt ai blocului comunitar la Strasbourg, în Franţa.

El a fost ucis în 2001 de Al-Qaida şi este perceput de mulţi drept un erou naţional, notează dpa.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Impostorii si cozile de topor sint cap de afis pentru inselarea publicului.
    Amintiti-va de idiotul din Venezuela invita si in SUA dar si „recunoscut” presedinte de catre UE (care nu este entitate statala!). Cum n-ati mai auzit de ala, n-o sa mai auzim nici de pro-gay-sistul asta, Massoud.
    Vrei o tara „ca afara”?
    Nu stiam cu ani in urma, recunosc – da’ nici nu mi-a zis cineva…. vrei, stai „capra” si mai rau…
    Da’ ai McDonalds, Pride Month (ca Day nu mai ajunge!)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button