X

Sebastian Kurz: Politica UE de primire fără limite a migranţilor în anul 2015 a fost o ‘greşeală’ ce nu trebuie repetată

dpa

Austria, ţară unde au sosit în ultimii ani peste 44.000 de migranţi afgani, nu este dispusă să accepte şi mai mulţi, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, în opinia căruia politica Uniunii Europene de primire fără limite a migranţilor în anul 2015 a fost o ”greşeală” ce nu trebuie repetată, consemnează agenţia EFE, potrivit agerpres.   

”Pentru a nu mai avea fluxuri ca acum şase ani, trebuie să rupem modelul de afaceri al traficanţilor de fiinţe umane, să oprim migranţii ilegali la frontierele externe (ale UE) şi să-i returnăm în ţările lor de origine sau în state terţe sigure”, a menţionat Kurz într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian La Stampa.

Carantină PRELUNGITĂ la Canberra

El a atras atenţia că ruta balcanică încă este deschisă şi numai de la începutul anului în curs pe această rută au ajuns în Austria circa 8.000 de refugiaţi afgani.

Cât despre integrarea acestor migranţi, cancelarul austriac a spus, cu referire la Austria, că aceasta ”este foarte dificilă şi necesită un consum de energie pe care nu ni-l putem permite”. El explică dificultăţile de integrare a afganilor prin ”nivelul lor educaţional, în cele mai multe cazuri redus”, remarcând de asemenea faptul că ”mai mult de jumătate dintre tinerii afgani care trăiesc deja în Austria susţin violenţa atunci când le este ofensată religia”.

Prinţul Harry şi Jill Biden au adus un omagiu răniţilor de război americani

Întrebat dacă UE ar trebui să negocieze cu talibanii, Kurz a răspuns afirmativ şi a spus că blocul comunitar ar trebui să sprijine statele vecine Afganistanului pentru gestionarea problemei refugiaţilor şi combaterea terorismului islamist, în special gruparea Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K).

Potrivit unui raport al Curţii Europene de Conturi difuzat luni, Uniunea Europeană încurajează migraţia ilegală prin ineficienţa politicii de expulzare, numai un migrant extracomunitar din cinci cu cererea de azil respinsă fiind efectiv repatriat.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

2 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button