X

Șase europarlamentari de la USR PLUS au votat proiectul de rezoluție privind sancționarea statelor care nu respectă drepturile LGBTIQ+, inclusiv România / PSD a votat în bloc împotrivă / Cei mai mulți liberali s-au pronunțat împotrivă, unii s-au abținut

Dintre toți cei 32 de europarlamentari românii, doar șase eurodeputați de la USR PLUS (grupul Renew Europe condus de Dacian Cioloș), au votat proiectul de rezoluție privind sancționarea statelor care nu au respectat drepturile LGBTIQ+, printre care se află și România, potrivit unui document oficial al Parlamentului European (PE). 

 • Cu toate acestea, rezoluția a fost adoptată de Parlamentul European cu 387 de voturi „pentru”, 161 „împotrivă” și 123 de abțineri.
 • Astfel, PE a votat ca toate căsătoriile sau parteneriatele între persoane de același sex constituite într-un stat membru UE să fie recunoscute în toate statele membre. De asemenea, PE cere prin acest vot Comisiei Europene să sancționeze România pentru nerespectarea deciziei Curții de Justiție a UE în cauza Coman-Hamilton și Asociația Accept.

Doi europarlamentari USR, Vlad Gheorghe și Vlad Botoș, s-au abținut de la vot.

Europarlamentarii PSD sunt singurii care au votat diferit față de grupul europarlamentar din care fac parte, S&D (socialiștii europeni), votând astfel „împotriva” proiectului de rezoluție LGBTQI+. Toți ceilalți socialiști europeni au votat „pentru”, cu doar două abțineri.

Eurodeputații românii din PPE, din care fac parte europarlamentarii de la PNL, PMP și UDMR au votat cei mai mulți împotriva rezoluției, câțiva s-au abținut de la vot.

Partidul Popular European (PPE)

 • Gheorghe Falcă (PNL) – „împotrivă”
 • Mircea Hava (PNL) – „împotrivă”
 • Marian-Jean Marinescu (PNL) – „împotrivă”
 • Daniel Buda (PNL) – „împotrivă”
 • Cristian Bușoi (PNL) – „împotrivă”
 • Dan Motreanu (PNL) – abținere
 • Vasile Blaga (PNL) – „împotrivă”
 • Siegfried Mureșan (PNL) – abținere
 • Gheorghe-Vlad Nistor (PNL) – abținere
 • Traian Băsescu (PMP) – „împotrivă”
 • Eugen Tomac (PMP) – „împotrivă”
 • Lorant-Gyorgy Vincze (UDMR) – „împotrivă”
 • Iuliu Winkler (UDMR) – abținere

Partidul Socialiștilor (S&D)

 • Mihai Tudose (PRO România) – „împotrivă”
 • Carmen Avram (PSD) – „împotrivă”
 • Adrian-Dragoș Benea (PSD) – „împotrivă”
 • Tudor Ciuhodaru (PSD) – „împotrivă”
 • Maria Grapini (PPU-SL) – „împotrivă”
 • Claudiu Manda (PSD) – „împotrivă”
 • Dan Nica (PSD) – „împotrivă”
 • Rovana Plumb (PSD) – „împotrivă”

Renew Europe

 • Dacian Cioloș (PLUS) – „pentru”
 • Dragoș Pîslaru (PLUS) – „pentru”
 • Ramona Strugariu (PLUS) – „pentru”
 • Dragoș Tudorache (PLUS) – „pentru”
 • Nicolae Ștefănuță (USR) – „pentru”
 • Alin Mituță (PLUS) – „pentru”
 • Vlad Botoș (USR) – „împotrivă”
 • Vlad Gheorghe (USR) – „împotrivă”

Conservatorii și Reformiștii Europeni

 • Cristian Terheș (PNȚ) – „împotrivă”

Europarlamentarii Rareș Bogdan (PNL), Victor Negrescu (PSD) și Corina Crețu (PRO România) nu au participat la vot.

Context

Grupurile europarlamentare PPE, S&D, Renew Europe, grupul Verzilor și grupul Stângii din Parlamentul European au inițiat un proiect de rezoluție prin care cere sancționarea mai multor țări de către Comisia Europeană, inclusiv România, pentru nerespectarea drepturilor membrilor comunității LGBTIQ+.

Rezoluția privind drepturile LGBTIQ+ prevede la punctul 10 că Parlamentul European „cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său repetat de a se conforma hotărârii CJUE în speța Coman&Hamilton și pentru lipsa căilor de atac legale care a obligat reclamanții să se adreseze CEDO”.

De asemenea, punctul 5 al proiectul de rezoluție insistă asupra faptului că „legislația UE prevalează asupra oricărui tip de legislație națională, inclusiv asupra dispozițiilor constituționale, și, prin urmare, statele membre nu pot, pentru a obstrucționa dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în interiorul UE să invoce interdicția constituțională a căsătoriei între persoane de același sex sau protecția constituțională a «moralei» ori «politici publice» care încalcă drepturile familiilor «curcubeu» care se mută pe teritoriul lor”.

Mai mult, actul normativ prevede la punctul 8 ca „Comisia (Europeană – n.r.) să propună legislație care să impună tuturor statelor membre să recunoască adulții menționați într-un certificat de naștere eliberat într-un alt stat membru ca părinți legali ai copilului, indiferent de sex sau starea civilă a adulților și solicită tuturor statelor membre să recunoască căsătoriile sau parteneriatele înregistrate în alt stat membru”.

Rezoluțiile Parlamentului European sunt poziții politice și nu obligă cu nimic statul membru, însă, în cazul în care sunt adoptate, reprezintă un semnal politic puternic împotriva statului respectiv.

Cazul nerespectării drepturilor LGBTIQ+ în România

În anul 2016, soții Coman și Hamilton au dat în judecată România la Curtea Europeană de Justiție (CJUE), pentru că nu le-a recunoscut căsătoria oficiată la Bruxelles, astfel încât Hamilton, cetățean american, să primească drept de reședință în România în baza căsătoriei.

CJUE a decis în 2018 că țările UE nu pot împiedica şederea pe teritoriul lor a unui cuplu de acelaşi sex, format dintr-un cetăţean al Uniunii şi altul din afara acesteia.

Tot în anul 2018, Curtea Constituțională a României (CCR) a hotărât că statul român trebuie să recunoască dreptul de ședere în România al persoanelor de acelaşi sex căsătorite, dacă unul dintre membrii cuplului este cetățean UE.

Potrivit deciziei CCR, relația dintr-un cuplu format din persoane de același sex intră în sfera noțiunii de „viață privată”, precum și a noțiunii de „viață de familie”, asemenea relației stabilite într-un cuplu heterosexual, fapt ce determină incidența protecției dreptului fundamental la viață privată și de familie.

Sursa foto: European Commission / Facebook

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

5 comentarii

 1. Ignorarea poruncilor divine nu are cum să rămână nepedepsită. Ori aici, ori în veșnicie! Atunci când vor trece la cele veșnice, nu ne va întreba Dumnezeu ce funcții am avut, ci dacă I-am respectat poruncile. Asta trebuie să știe și europarlamentarii care Îl sfidează acum pe Dumnezeu și își bat joc de creștini.

  1. Ne-am legat la cap fără să ne doară. Asta e. Unii sunt foarte bucuroși că suntem în ue, dar sunt puțini față de marea masă a populației. Știu ei de ce (avantaje) se bucură.
   Și unde mai pui că președinților de după 1989, chiar dacă România sărăcește de atunci încontinuu, li s-au mai dat ca bonus pentru activitatea lor „excepțională”, câte-o casă de protocol. S-a sucit lumea cu susul în jos, adică este precum gândirea ei nedreaptă.
   De ce-o fi îngăduit Dumnezeu să vină această ispită(plandemie) și peste România? Oare nu ca să îndrepte cele ce nimeni nu le mai poate îndrepta?
   Sataniștii plandemiei au afirmat totuși un adevăr, nu că la el s-au gândit, ci că știu mai dinainte unde vor să ajungă, zicând: „Lumea se va schimba după p(l)andemie, va fi cu totul alta”. Așa este, lumea se va schimba, dar numai că nu așa precum gândesc sataniștii, ci cum voiește Hristos, iar Hristos ne vrea binele(mântuirea).
   Ce observăm azi? Că unii s-au predat(au acceptat vaccinarea) sistemului antihristic iar alții neacceptând vaccinarea au primit Crucea(necazurile). Răsplătirea fiecăruia va fi după efortul depus în apărarea adevărului. Fericiți vor fi cei care poartă Crucea lui Hristos, adică a celor ce mărturisesc și apără adevărul cu orice preț, având ca model(Cale) pe Însuși Hristos. Deci a fi fericit(mântuit) înseamnă a-ți lua Crucea(necazurile, umiliri, prigoane), ce-ți vin atunci când spui(mărturisești) adevărul, și a o duce până la capăt(sfârșit). De aceea Crucea este(înseamnă) mântuire. Astăzi pe Sfânta Cruce cea de viață dătătoare o sărbătorim. Și aici este vorba despre viața veșnică, căci așa-i răsplătește Dumnezeu pe cei ce-I urmează Lui.

 2. Mai puternic decât președintele!

  Prorocirile unor duhovnici cu privire la ce se va întâmpla de acum încolo tind să capete contur. Aflu cu stupoare că Raed Arafat vrea să-și înființeze propria armată. O armată care va lupta împotriva românilor care nu vor să se vaccineze!!!
  Vor fi dotați cu armament și vor fi împuterniciți ca, la nevoie, să tragă! În deplasările prin țară, vor avea prioritate absolută. În plus, ,,vor putea decide amenzi uriașe, pedepse penale, percheziții și confiscări.” ( CorectNews)
  Viitorul președinte al Agenției Naționale pentru Situații de Urgență va putea decide declararea stării de alertă și a stării de urgență, atribuție ce până acum îi aparținea președintelui!!! Așa, din pix, de câte ori dorește! Cu 90000 de persoane aflate în subordine, români și străini, la care se vor mai putea adăuga voluntari, Raed Arafat ocupă, practic, România! Români, dati-vă la o parte, că vine Arafat! Cu documente în baza cărora să poată acționa fericit și pe care vrea să le supună aprobării… românilor!!!
  În document se prevede că însăși ,,luarea în derâdere sau în derizoriu a agenților de urgență” se pedepsește cu închisoarea de la trei la șapte ani! Cum adică? Pe dușman, pe cel care vrea să mă nenorocească prin vaccinuri, nu am voie să-l numesc dușman! Dar atunci ce este? Cum demonstrează că îmi este prieten? Cu arma? Cu girofarul? Prin ,,amenzi uriașe, pedepse penale, percheziții și confiscări”? Păi, dacă-i așa, agenții pot fi oricât de incorecți vor! Văd pe unul care are o casă frumoasă, merg și-l provoacă, omul le zice două de la obraz, iar agenții au voie, prin legea pe care o vor aprobată, să-l ducă la închisoare, să-l percheziționeze și să-i confiște bunurile sau chiar casa! Nu vor da răspuns nimănui. Doar președintelui ANSU! Care va fi, cel mai probabil, Arafat!
  Despre toate cele menționate mai sus, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat pe larg documentul cu pricina în emisiunea ,,România informată” de la postul de televiziune News România. A mai comentat pe această temă și domnul Sorin Roșca Stănescu, în articolul intitulat ,,Formidabila armată a lui Raed Arafat”.
  Cine va garanta calitatea morală a agenților ANSU? Cum vor putea fie pedepsiți în caz că vor comite abuzuri? Cui se va subordona ANSU? Dacă românii vor aproba o lege care să le confere puteri absolute agenților ANSU, să nu se mire de ceea ce va urma! Aceștia nu vor acționa în baza unui jurământ militar depus în fața românilor și pentru apărarea intereselor acestora, ci în baza unor comenzi venite din exterior sau chiar discreționar! Să nu fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button