X

Parchetul European a declanşat 300 de anchete privind fraude în valoare de 4,5 miliarde de euro

polandin. com

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parchetul European, noua instanţă de luptă împotriva fraudelor care afectează bugetul Uniunii Europene, a anunţat marţi că, de la lansarea sa la 1 iunie, a deschis circa 300 de anchete vizând un prejudiciu total evaluat la 4,5 miliarde de euro, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Acest parchet, al cărui birou central îşi are sediul la Luxemburg şi dispune de procurori delegaţi din aproximativ 20 de ţări membre ale UE, este mandatat să efectueze anchete, dar şi să îi aducă pe autorii infracţiunilor în faţa tribunalelor din statele participante.

Carantină PRELUNGITĂ la Canberra

EPPO, după acronimul său în limba engleză, a înregistrat peste 1.700 de semnalări de infracţiuni transmise de către autorităţile statelor participante, dar şi de la persoane fizice, indică instanţa respectivă într-un comunicat emis cu ocazia celor 100 de zile de activitate.

În total, 22 de ţări (din cele 27 state membre ale UE) participă la Parchetul European. Printre acestea, doar Slovenia nu a propus încă procurori delegaţi, o situaţie denunţată în mai multe rânduri de către şefa acestei instanţe, românca Laura Kövesi, reaminteşte AFP. În Franţa, patru procurori delegaţi au fost numiţi dintre cei cinci care trebuie să fie în cele din urmă instalaţi la post.

O anchetă a Parchetului European cu privire la o fraudă transfrontalieră cu TVA, estimată la peste 14 milioane de euro, a condus la începutul lunii august la percheziţii în Germania, Olanda, Slovacia, Bulgaria şi Ungaria.

Mai recent, poliţia italiană a procedat, la solicitarea acestei instanţe, la confiscarea a circa 200.000 de euro de la o societate care importă electrozi wolfram, acuzată că s-a sustras de la plata taxelor vamale prin falsificarea originii produselor.

O anchetă a fost deschisă de asemenea în iulie împotriva a patru rezidenţi croaţi, printre care şi primarul oraşului Nova Gradiska, pentru corupţie activă şi pasivă şi abuz de putere. Dosarul, care are la bază un raport al poliţiei responsabile de lupta anticorupţie şi împotriva crimei organizate din Croaţia, reprezintă o atingere adusă fondului european de coeziune de aproximativ 57.000 de euro.

În total, confiscările realizate în cadrul celor 300 de anchete depăşesc 10 milioane de euro, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Parchetului European, confirmând astfel informaţiile apărute anterior în Financial Times.

Prinţul Harry şi Jill Biden au adus un omagiu răniţilor de război americani

Procurorii europeni speră să procedeze la primele inculpări până la sfârşitul anului, ceea ce ar putea duce la procese în instanţele naţionale încă de anul viitor.

Parchetul European este responsabil de supravegherea utilizării corecte a planului masiv de relansare al UE, care se ridică la 800 miliarde de euro. Niciuna dintre anchetele menţionate nu are legătură cu aceste fonduri, care abia au început să fie alocate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button